IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ağ, Network ve Networking (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/)
-   -   Google'a bir suçlama daha! (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/330172-googlea-bir-suclama-daha.html)

Slipknot 23 Nisan 2010 19:48

Google'a bir suçlama daha!
 
Popüler teknoloji firmasının başı beladan kurtulmuyor. Street View projesi yüzünden başı beladan kurtulmayan firma, şimdi de kullanıcılarının modemlerinin tespit ettiği kablosuz ağları rapor halinde merkeze yolladığı iddiasıyla karşı karşıya.

Dünyanın en popüler teknoloji firmalarından biri olan Google'ın başı beladan kurtulmuyor. Google Earth yazılımının sokakları fotoğraflar halinde gezmemize olanak sağlayan özelliği Street View'in, gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle defalarca şikayet edilmesinden sonra firma yeni bir suçlamayla karşı karşıya.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Suçlamaya göre Google, internet kullanıcılarının kablosuz modemlerinin tespit ettiği tüm bağlantı noktalarını katalogluyor ve bu bilgiler, her kullanıcının bilgisayarından, merkeze yollanıyor. Google da bu bağlantıların Mac adreslerini tespit ediyor.

Her modemin kendine özel bir Mac adresi var. Google'ın bu Mac adresleri ile ne yapacağı ise suçlamada belirtilmemiş. Firma, bu iddialara nasıl yanıt verecek, yetkililer merakla bekliyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk