IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ağ, Network ve Networking (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/)
-   -   Microsoft’un rakibi Microsoft (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/352722-microsoft8217un-rakibi-microsoft.html)

System 04 Eylül 2010 14:09

Microsoft’un rakibi Microsoft
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bilişim dünyasında bugünlerde ilginç bir olay yaşanıyor. Ya da anlatmaya başlamadan önce şöyle bir soru soralım: Bir şirket kendi başarısından rahatsız olur mu? Kendi ürettiği bir ürünün diğer ürünü ezmesini engellemeye çalışır mı? İşte Microsoft bunu yapmaya çalışıyor.


2001 yılında piyasaya sürülen Windows XP’yi kullananların sayısının Vista ve Windows 7 kullananların toplamının iki katından bile fazla olması Microsoft’un canını çok sıkıyor.


Microsoft kendiyle savaşıyor

Yapılan tahminlere göre Windows XP’nin pazar payı 2011’e kadar yüzde 50’nin altına düşmeyecek. Düşse bile Windows 7’nin oranının bu dönemde XP’ye yaklaşabileceği pek zannedilmiyor.
Microsoft’un kendi kendisiyle savaştığının son örneği ise Windows 7’nin Windows Vista’ya karşı pazar payı kavgası başlatması oldu. Microsoft’un ‘kara lekemiz’ diye adlandırdığı Windows Vista yüzde 19.41’lik pazar payına sahipken Windows 7 yüzde 20’ye ulaşarak onu geride bıraktı ve Microsoft’a da “oh” dedirtti.
Windows Vista’yı unutturmak için, her şeyi yapan Microsoft en sonunda yatırımlarının karşılığını da almış oldu. Firmanın şu anda en büyük hedefi ise işletim sistemi piyasasının yüzde 53’lük kısmına sahip olan Windows XP’yi tahtından indirmek. Microsoft böyle yapsa da kullanıcıların XP’yi bırakmaya pek niyetleri yok gibi görünüyor.

Dilara 04 Eylül 2010 14:15

Cevap: Microsoft’un rakibi Microsoft
 
İlgili kategoriye taşınmıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net