IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ağ, Network ve Networking (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/)
-   -   Sabit diski ikiye katladılar! (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/420949-sabit-diski-ikiye-katladilar.html)

Slipknot 23 Ekim 2011 11:37

Sabit diski ikiye katladılar!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bilgisayarınızın açılışını hızlandırmak veya uygulamaların roket hızında açılmasını sağlamak için SSD satın almak güzel bir seçenek gibi gözükse de bu disklerin hala çok pahalı olduğu su götürmez bir gerçek. Öte yandan TDK'nın geliştirdiği bir teknoloji gerçeğe dönüşürse şu an kullanılan sabit disk teknolojisinde kapasitelerin iki kat artması söz konusu.

Yeni teknolojinin adı ısı yardımlı manyetik kaydetme (HAMR). Detaylar tam olarak kesin olmasa da lazer ve sabit disk plakalarında kullanılacak yeni bir üretim teknolojisiyle plaka başına kaydedilebilen veri miktarı iki katına çıkacak.

TDK'nın bildirdiği üzere firma, normalde sadece 1 TB kapasite sunabilen bir plaka ile 2 TB kapasiteye ulaşmayı başarmış. Dört TB'lık bir disk ile yapılan bu çalışmada diskin kapasitesi 8 TB'a çıkarılmış. Her zaman olduğu gibi teknolojinin fiyatı, hatta son kullanıcıya ulaşıp ulaşmayacağı konusunda bile herhangi bir bilgi yok.
Kaynak : Chip.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net