IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2013, 17:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Network Güvenlik - Cihazları




Bilgisayar ve sunucuların internet ve network üzerinden bağlanarak hizmetlere ulaşması günümüzde kaçınılmaz hale gelmiştir. Her türlü bilgi ağ üzerinden ilgili yerlere ulaşmaktadır.Ancak uygulamaların çeşitliliği, art niyetli uygulamaların artması nedeniyle network üzerindeki bilgilerin güvenliği de önemli hale gelmiştir.
Network ve Internet üzerinden erişerek kullandığımız her türlü kendimize ait bilgilerin başkalarının eline geçmemesi gerekmektedir. Bilgi asıl sermayedir.
Network ve ağ üzerinde dolaşan her türlü bilginin değiştirilmemesi ve silinmemesi gereklidir.Veri kaybı ve verilerin yetkisiz değiştirilmesi büyük zararlara neden olmaktadır.
Network ve Internet üzerinden hizmet veren uygulama ve sunucuların kesintisiz çalışabiliyor olması gereklidir. İhtiyaç olduğu anda devrede olmayan sistemler büyük kayıplara neden
olabilir.Bu ve benzeri sıkıntıları aşabilmek, network ortamlarının daha verimli kullanılmasını sağlamak, kullanıcıları kurum dışı uygulamalardan kaçındırmak için network güvenlik teknolojileri kullanılmalıdır.

Bu teknolojilere önbek şunlar sayılabilir:

Firewall:
Güvenlik Duvarı teknolojisi giren ve çıkan paketleri kaynak ve hedeflerine, bağlandığı portlara göre kontrol eder ve izinsiz girişleri engeller. Birçok Firewall NAT teknolojisi de kullanarak ağları birbirinden tamamen ayırmaktadır.

Antivirus gateway:
Gelen ve giden mail eklentilerini, tüm ftp ve http trafiğini (web tabanlı mailler dahil) tarar. Antivirus getaway gelen virus ve wormları Network’e girmeden önce kestiğinden zarar verebilecek durumları önceden önlemiş olur. Paketler biraraya getirilip Layer7’ye çekildikten sonra taranır ve ağa tekrar atılırlar.

Intrusion Detection:
IDS Uyarı tabanlıdır. Bilinen birçok saldırı tipini yakalayarak kaydeder veya uyarı gönderir. IPS ise tesbit ettiği saldırıyı durdurur.

VPN:
Güvenli, şifreli bir tünel işlevi görür. Günümüzün en populer ve güvenli VPN türleri Ipsec, PPTP, L2TP ve SSL VPN’dir. VPN ’i 2 lokasyon arasında yapılabileceği gibi internet üzerinden dial-up kullanıcıları da güvenli bir şekilde VPN yapabilmektedir.

AntiSpam:
Düzenli spam gönderenler listelerde tutulurlar. Anti Spam uygulamaları bu kara listelerden kontrol yaparlar. Mailinin özet bilgisi (hash) kullanılarak, aynı anda çok kişiye giden mailler tesbit edilerek spamlar engellenebilir. Ayrıca Bayesian algoritması da yeni spamları öğrenen ve karşılaştırma yapabilen sistemlerde yaygın kullanılmaktadır.

Web Filtering:
Zararlı veya istenmeyen içeriğe sahip sitelerin engellenmesini sağlar. Kategorilerden oluşur ve belli kategorilerin engellenmesine izin verir. Düzenli güncellenen bu sistemler genelde paralıdır.

Network güvenliği için kullandığımız bazı cihazlar şunlardır:

* Fortinet Ürünleri
* SonicWall Ürünleri
* NetASQ Ürünleri
* Surgate Ürünleri

CeSaRCripS - Network Tim

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cihazları, güvenlik, network


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dijital Uydu Cihazları . Satuk Uydu Dünyası 0 22 Nisan 2010 19:50
Taşınabilir Cihazları Çok Sevdik xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Aralık 2009 20:18
Network'de Güvenlik Sağlamak. Serhat Ağ, Network ve Networking 0 15 Mayıs 2009 12:45