IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 3 Post By Bilge

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2017, 19:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
LiFi nedir? WiFi yerine geçebilir mi?




WiFi yani Wireless hepimizin uzun zamandır hayatında. Peki LiFi nedir? LiFi, WiFi yerine geçebilir mi?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


WiFi, uzun zamandır gelişimini sürdürerek kullanmaya devam ettiğimiz bir teknoloji. En son AC ile beraber gigabit hızları görebilen WiFi, AD teknolojisiyle beraber hızını daha da artıracak.

Peki gelecekte WiFi teknolojisinin yerini alacağı söylenen LiFi nedir? LiFi teknolojisi, WiFi’ın yerini alabilecek mi?

LiFi nedir?

LiFi teknolojisinin ne olduğuna ve WiFi teknolojisine göre hangi noktalarda avantajlar ya da dezavantajlar sunacağını sizlere aktarıyoruz.

LiFi ile ilgili detayları yazılı olarak okumak istiyorsanız, makalemizin devamına göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
Li-Fi temel olarak Wi-Fi ile aynı, sadece küçük bir fark var; LiFi radyo sinyallerini kullanmak yerine veriyi kablosuz bir şekilde aktarabilmek için LED ışıkları kullanıyor.

Geleneksel Wi-Fi veriyi cihazlara aktarmak için radyo sinyallerini kullanır. Şu an Wi-Fi dünyanın internet ileticilerinin neredeyse yarısını taşıyor. Bu yüzdenin insanlar daha çok online olmaya başladıkça ve nesnelerin interneti büyüdükçe, gelecek yıllarda bu oranın artması bekleniyor.

Bu yoğunluk nasıl 2.4 GHz frekansında yığılmalar olduğunu ve sinyal kirliliğinin problem olduğunu bizlere gösterdiyse, gün gelecek WiFi’daki 5 GHz bandı da yetmeyecek. Bu noktada gelecekte LiFi devreye girebilir.

Li-Fi; Wi-Fi’dan daha hızlı ve güvenli

Son deneylerde araştırmacılar Li-Fi hızında saniyede 224 gigabayta kadar ulaştı. Bu hızlarda bir insan bir saniyede 20 film uzunluğunda veriyi indirebilir.

Araştırmalara göre, Li-Fi, Wi-Fi’a oranla 1000 kat daha fazla veri yoğunluğuna ulaşabilir çünkü Li-Fi sinyalleri daha dağınık olan radyo sinyallerinin aksine küçük bir bölgede toplanıyor.

WiFi, geniş bir kapsama alanına sahip olabilir ve radyo sinyalleri duvarı da geçerek, hedefine ulaşabiliyor. LiFi daha dar bir alanda, alıcı verici mantığıyla çalışan bir sistem. Böylece hem daha güvenli hem de daha hızlı bir teknoloji. Tabii WiFi’a göre kapsama alanı ve çeşitlilik noktasında da dezavantajlı.

Li-Fi kolay bir şekilde önümüzdeki iki yıl içinde işletme ve endüstriyel kullanımlarda kendi yolunu bulabilir. Buradan yola çıkarsak, Li-Fi’ın evlere girmesi de uzun sürmeyecek. Sistem kolay bir şekilde bir LED ışığıyla herhangi bir cihaza bağlanabilir. Son olarak bu da Nesnelerin İnterneti dönemini çok daha hızlı gerçekleştirebilir.

Li-Fi teknolojisini, interneti tepe ileticiler ve çatı güneş panelleri kullanarak uzak konumlara taşıma aracı olarak da görülüyor. LED sokak ışıkları bile dış mekan Li-Fi ağını kullanmanın bir şekli haline gelerek şehir içinde yürürken internete bağlı kalmayı mümkün kılabilir. Tabii bunlar teoride ve araştırmalarda da kalabilir. Sonuçta WiFi yoğun kullanılan bir standart. LiFi’ın da gelişebilmesi için, standartlaşması ve pek çok cihaz tarafından kullanılabilir olması gerekiyor.

Sadece Li-Fi’ın ne kadar hızlı yaygınlaşacağı henüz belli değil. Hindistan, Kolkata’daki St. Xavier Koleji’nden araştırmacılar şöyle diyor: ‘’Li-Fi teknolojisi sayısız yarar sunmasına rağmen bu teknolojinin yaşamlarımızın bir parçası haline gelmeden önce aşması gereken belirli bariyerler var.’’ Bu bariyerler hava durumuna bağlı olarak sis gibi koşullarda Li-Fi’ın ışık engellendiğinde gücünün azaldığı gerçeğini ve benzerlerini içeriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
, lifi, wifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Risale-i Nur’un Te’lifi ve Neşri Kaf_Dağı İslamiyet 0 10 Nisan 2016 14:45
Kitaba sımsıkı sarılmanın ve onun haklarını yerine getirmenin anlamı nedir? Kaf_Dağı İslamiyet 0 10 Mart 2016 18:48
Yemini yerine getirmemenin günahı nedir, yemin keffareti nedir Zen İslamiyet 0 08 Haziran 2013 15:36