IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ağız ve Diş Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/agiz-ve-dis-sagligi/)
-   -   Dişlere zarar veren şeyler nelerdir? (https://www.ircforumlari.net/agiz-ve-dis-sagligi/563745-dislere-zarar-veren-seyler-nelerdir.html)

Amelia 06 Şubat 2014 01:21

Dişlere zarar veren şeyler nelerdir?
 
Asit içerikli yiyecek ve içecekler ağız içinde asit miktarını çok fazla arttırdıklarından, dişlerin en büyük düşmanlarından biridir. Dişlerin asitten dolayı zarar görmesi, birçok hastalığın başlangıcı demektir. Aynı zamanda yemeklerden sonra kürdan kullanma alışkanlığından da vazgeçmelisiniz. Çünkü kürdan diş arasında buluna papil adı verilen diş etinin ezilmesine ve dişler arasında boşluk oluşmasına sebep olur. Kürdan yerine diş ipi kullanın.

Dişleri yanlış yöntemle fırçalamak ve yeteri süre fırçalamamak da, dişlerde birçok sorunun husule gelmesine sebep olur. Dişer dairesel şekilde en az iki dakika fırçalanmalı, dil ve damağın da fırçalanmasına özen gösterilmelidir. Diş sıkma, diş gıcırdatma, dişlerin beyazlamasına yönelik yanlış ve sağlıksız ürünler kullanma, ağızdaki diş eski protez ve dolgularını hekime danışmadan değiştirmeye çalışma, kabuklu yemişleri çok fazla sık tüketme, sert şeyleri dişlerle kıraya çalışma diş sağlığına zarar veren şeylerdir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net