IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2014, 20:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elma Sirkesinin Dişlere Faydası




Elma sirkesi ile Dişler Sağlıklı olsun
Elma sirkesi uzun zamandır diş hijyenini olmak üzere çeşitli sağlık sorunları ve tedavi için kullanılmaktadır. Elma sirkesi akne, obezite, diyabet ve benzeri gibi çeşitli sağlık sorunları için anlık çare olarak bilinir. Yani, elma sirkesi kullanarak sağlık sorununa şifa bulmak yeni bir kavram değildir.

Elma sirkesi sağlıklı dişleri korumak için büyük faydası vardır. Aynı zamanda herhangi bir diş sorunları tedavisinde de yararlıdır. Ancak, bildiğiniz gibi elma sirkesi asidik olduğu içindiş için kullanırken önlem alınmalıdır

Elma sirkesi Dişlerinizin bakımına nasıl yardımcı olur?

Bu sirke herhangi bir diş sorununa yardımcı olacak birçok yararlı bileşenleri içerir. Elma sirkesinin ana yararlı bileşenleri potasyum ve asitlerdir.

Potasyumla diş çürümesini önleyebilirsiniz. Bu yüzden potasyum ihtiyaçlarını yerine getirmek için elma sirkesi seçimi doğru bir karardır. Çünkü içeriği potasyum yönünden zengindir. Potasyum eksikliği diş çürümesine neden olabilir, çünkü bu madde diş çürümelerini önlemeye yardımcı olmaktadır. Elma sirkesi tüketilmesi uzun bir dönem içinde diş çürümelerini önleme yönünden yardımcı olabilir.

Asitler dişlere zararlı olabilir, bu zararlarının oluşumunu engellemek için çeşitli tedbirleri alabiliriz. Ama asitlerin diş eti üzerinde, ve diş yüzeyi üzerinde plakları kaldırma yönünden de yararlı etkileri de vardır. Diş eti kanamalarını içeriğindeki asitin antiseptik özelliği nedeniyle engelleyebilir. Bu sirkedeki asit bileşikleri gingivitise neden olan bakterilerin öldürülmesine etki yaptığı için diş eti iltihabı sorunu nedeniyle oluşan kanamaların önüne geçebilirsiniz.

Bu sirke genel sağlığınız için yararlı olan malik asit içerir.Doğal vücut hücrelerinizde bu asit bulunur ama destek amaçlı elma sirkesinden de alınması vucudunuzu hastalıklardan korumanızı ve sağlığınızı iyileştirmenizi sağlar....

Elma sirkesi dişlerinizin yüzeyindeki plakların kaldıırlmasına ve plak nedeniyle renkleşmiş dişlerinizin beyalanmasını da sağlar.

Güçlü asit bileşenleri içermesi nedeniyle, elma sirkesi kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekenler de vardır...

-Elma sirkesini kullandıktan sonra mutlaka ağzınızı su ile yıkayınız. Şayet kullanımdan sonra ağzınızı su ile çalkalamazsanız diş mineleriniz tehlikeye girebilir.
-Sulandırılmadan alınması boğaz ve yemek borunuzun tahriş olmasına da neden olabilir. Elma sirkesi fazla asidik olduğu için kullanımından önce su ile sulandırarak asit etkisini azaltın. Eğer sirkenin tadını sevmiyorsanız balla karıştırarak kullanabilirsini. Ama kullanımından sonra ağzınızı su ile yıkamayı unutmayınız...
-Aşırı derecede kullanımı yoğun asit içeriğinden dolayı osteoporosis denilen kemikte mineral eksikliğiyle tanımlanan hastalığa neden olaibilir. Vucut asidik ortamı azaltmak için kemikten mineralleri almasıyla kemikler zayıflar. Osteoprosisiniz varsa ve bunun için ilaç kullanıyorsnız elma sirkesini tüketmemelisiniz.
-Sirke bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Digoksin kalp ilacı, lasix gibi diüretikler, laksatifler ya da insülin kullanıyorsanız elma sirkesi kullandığınız ilaçlarla etkileşime girebilir.
-Birçok kişi midesine zarar vermemek için bir tonik olarak suda seyreltilmiş elma sirkesi kullandığı halde, kişilerde mide yanması, ishal ve hazımsızlık oluşmuştır. Bunun elma sirkesinin yan etkileri olduğu bildirilmiştir.
Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dişlere, elma, faydası, sirkesinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekşi Elma (yabani elma) Ecrin Alternatif Tıp 0 02 Eylül 2013 23:42
Elma Sirkesinin Saça Faydaları Liaaa Saç Modelleri ve Bakımı 0 26 Mayıs 2012 17:11
Elma sirkesinin güzellik mucizeleri YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Ocak 2010 01:33