IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2014, 13:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kompozit Dolgu Nedir?




Kompozit dolgu çürük çatlamış veya rengi bozulmuş olan dişi onarmak için diş renginde yapılan kompozit reçine (plastik) uygulamasıdır. Laboratuarda imal edilen ve dişe tam olarak uyum sağlamak için kişiye özel bir ölçü alınmasını gerektiren vener kaplamalardan farklı olarak kompozit dolgu tek bir seansta yapılabilir.

Neden Yapılır?

Kompozit dolgu en kolay ve en ucuz kozmetik işlemler arasında yer alır. Dolguda kullanılan kompozit reçine etrafını sardığı dişlere uyacak şekilde biçimlendirilebilir ve cilalanabilir. Komposit dolgu renklenmiş veya kırık dişlerin görünümünü düzeltmek için kozmetik amaçlı olarak da kullanılır. Ayrıca dişler arasındaki boşlukları kapatmak dişleri daha uzun göstermek veya dişlerin şeklini veya rengini değiştirmek için de kullanılabilir.


Kompozit dolgu bazen dişeti çekilmesi sonucunda açığa çıkan kökün korunması amacıyla veya amalgam dolgulara alternatif olarak kullanılır.


Hazırlık aşaması : Kompozit dolgu için hiçbir hazırlık gerekmez. Kompozit dolgu çürük bir dişi doldurmak için kullanılmadığı sürece genellikle anestezi gerekmez.


Nasıl Uygulanır?


Diş hekiminiz diş renginize uygun olan kompozit reçineyi seçmek için renk skalasını kullanır.


Diş hekiminiz rengi seçtikten sonra diş yüzeyini pürüzlendirmek için biraz aşındırır veya kavite açar.. Dişekompozit dolgunun yapışmasına yardımcı olacak bir madde ile uygulanır.


Diş hazırlandığında diş hekiminiz diş rengindeki macunumsu reçineyi uygular. Şekil verir sonrasında madde ışık cihazı ile sertleştirilir. Dolgu malzemesi sertleştikten sonra şekil verilir. Daha sonra diş yüzeyinin diğer yüzeyleri gibi parlayıncaya kadar malzeme cilalanır Işlemin tamamlanması yaklaşık olarak 30 dakika ila bir saat kadar sürer. Birden fazla dişte uygulama yapılacaksa birkaç randevuya ihtiyaç duyabilirsiniz. Çaykahve sigara ve diğer maddeler dolgu maddesini lekeleyebilir. Lekeleri önlemek veya en aza indirgemek için herhangi bir kompozit işleminden sonra ilk 48 saat boyunca leke bırakan yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Buna ek olarak dişlerinizi sık sık fırçalayın ve düzenli olarak dişlerinizi temizletin.


Riskler


Kompozit Dolgularda kullanılan kompozit reçine doğal diş kadar kuvvetli değildir. Tırnak yeme buz ya da kalem ısırma ile malzeme zarar görebilir. Dolgunun ömrü genellikle birkaç yıldır daha sonra ise tamir edilebilir. Aslında dolgu uygulamasının ömrü ağız alışkanlıklarınıza ve dolgunun büyüklüğüne bağlıdır. Ne Zaman Kontorle Gitmeliyim? Kompozit dolgu yapıldıktan sonra dişlerde keskin kenarlar olduğunu fark ederseniz veya ısırdığınızda dişinizi garip veya “anormal” hissederseniz diş hekiminizi arayın. Dolgu kırlırsa veya düşerse diş hekiminizi arayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolgu, kompozit, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mezo dolgu nedir Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Haziran 2013 20:07
2013 Dolgu topuklar Zen Ah Kadınlar 0 03 Aralık 2012 17:37
Dolgu topuk bot modelleri * Düş Ah Kadınlar 2 26 Ekim 2012 19:31
İlişkinin Kimyasının Haritası :Kompozit Harita Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 22 Haziran 2011 23:21
Botox & Dolgu AnsweR Sağlık Köşesi 0 01 Mayıs 2006 06:59