IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2020, 18:18   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damak Yarasına Ne İyi Gelir?






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dönemsel olarak her yaştan insanın başına gelebilen yaygın sorunlardan biri olan damak yarasını bugün mercek altına alıyor, damak yarası neden olur, damak yarasının belirtileri nelerdir, damak yarasına ne iyi gelir birlikte öğreniyoruz.
Özellikle ateşli hastalıklardan sonra oluşması yaygın olan ve ister istemez yemek yerken ya da bir şeyler içerken acı veren bu sorundan kurtulmak aslında düşündüğümüzden kolay olabiliyor.
Siz de bu gibi sorunlarda çareyi ilk olarak doğal çözümlerde arayanlardansanız hemen aşağıda sizi bekleyen ve damak yarasına iyi gelen yöntemler aklınızda bulunsun. Şimdiden herkese geçmiş olsun.

Damak yarası neden olur?
Yaygın olarak görülen sağlık sorunlardan biri olan damak yarasının oluşmasına neden olan birçok farklı neden var aslında. Bunlar arasında en çok bilinenler ve "Damak yarası neden olur?" sorusuna yanıt olanlar ise şöyle:
  • Yüksek ateş
  • Mikrobiyal hastalıklar
  • Ağız enfeksiyonları
  • Mide problemleri
  • Çok sıcak tüketilen yiyecek ve içecekler
  • Diş eti enfeksiyonları
  • Ağız içi iltihaplanmaları
  • Aşırı stres

Damak yarasının belirtileri nelerdir?
Peki sizde tam olarak damak yarası olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz dersiniz? Aşağıdaki belirtilerden birkaçı ya da hepsi sizde de varsa damak yarasına sahip olma ihtimaliniz oldukça yüksek demektir. Böyle bir durumda tabii ki ilk desteği doğal yöntemlerden değil doğrudan doktorunuzdan almalı, doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmelisiniz diyelim ve damak yarasının belirtilerini şöyle sıralayalım:
  • Damakta sancılı ağrı
  • Yemek yerken ya da bir şeyler içerken hissedilen rahatsızlık
  • Özellikle çok sıcak ya da soğuk yerken/içerken ağrı hissetme
  • Damakta şişlik
  • Damakta renk değişimi (beyazlaşma ya da kızarma)
  • Ağzı rahat açamama
  • Bilinen başka bir sebep yokken ateşin yükselmesi

Damak yarasına ne iyi gelir?
Gelelim belki de en önemli kısma, yani damak yarasına ne iyi gelir sorusuna. Eğer sizde ya da bir yakınızda damak yarasının oluştuğunu düşünüyor, rahat yemek yiyememekten, bir şeyler içememekten, daha da önemlisi sancı çekmekten şikayet ediyorsanız yukarıda da söylediğimiz gibi öncelikle hiç vakit kaybetmeden doktorunuzun yolunu tutmalı ve onun uygun gördüğü tedaviye başlamalısınız. Bu süre içinde hemen aşağıda sizi bekleyen ve damak yarasına iyi gelen doğal yöntemlerden de destek alabilirsiniz. Ancak bu yöntemleri de uygulamadan önce doktorunuzdan onay almayı unutmayın deriz. Buyursunlar, karşınızda damak yarasına iyi gelen yöntemler:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aloe vera
Aloe vera, bildiğiniz gibi oldukça güçlü antioksidan özelliklere sahip. Hatta bu özellikleri sayesinde vücuda tepeden tırnağa fayda sağlamayı da ihmal etmiyor. İşte o özelliği damak yarası konusunda da yardıma koşuyor ve evde yetiştirdiğiniz aloe vera bitkinizden bu konuda gönül rahatlığıyla faydalanabiliyorsunuz.
Aloe vera yaprağının içindeki jelimsi yapıyı bir kaşık yardımıyla bir bardağın içine alın, Üzerine ılık su ilave edip güzelce karıştırın ve bu karışım ile her gün gargara yapın. Birkaç gün içinde damak yaranızdan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

Tuzlu su
Aloe veradan çok daha yaygın olan ve hemen her türlü ağız içi sorununda desteğe koşan tuzlu su, yine yanımızda! Evinizde aloe vera yoksa ya da daha kolay bir yöntem uygulamak isterseniz hemen bir su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın ve karıştırın. Bu suyla bol bol gargara yapın. İşte bu kadar!

Sirke
Gargara yapmak için kullanabileceğiniz bir başka destekçi de sirke. Üzüm ya da elma fark etmez, evinizde bulunan sirkeden bir yemek kaşığı kadar bardağa alın, üzerine su doldurup bu karışımla gargara yapın. Ancak baştan uyaralım, bu yöntemlerden yalnızca bir tanesini seçip uygulamaya devam etmeli, her seferinde farklı bir gargara hazırlamamalısınız.

Limon suyu
Hem antibakteriyel hem de antioksidan özellikleri yüksek yardımcılarımızdan biri de tabii ki limon. sirke ile yarışacak güçteki bu özellikleri sayesinde o da damak yarasına iyi geliyor, ağzı ferahlatıyor. Bakterileri yok ettiği için uzun süreli bir rahatlık sağlıyor. Bu özelliğinden faydalanmak için az miktarda bir limonu taze taze sıkıp suyunu çıkarın ve normal içme suyu ile karıştırarak gargara yapın. İşte bu kadar kolay.

Buz
Sancılı damak yarasına kısa süreli çözüm arıyor, o sancıdan hızla kurtulmak istiyorsanız buz da iyi bir destekçi olacaktır. Buzluktan çıkardığınız temiz bir parça buzu ağzınıza atın ve damağınıza bol bol değecek şekilde eriyene dek gezdirin. Sancınız hafifleyecektir.

Sumak suyu
Sumak da antioksidan özellikleri yüksek bir baharat olduğu için bu sorunda size destek olmaya hazır. Evde toz sumak baharatınız varsa, onu da bir bardak suyun içine atıp karıştırarak gargara yapabilirsiniz. Sumak, sadece damak yarasına değil tüm ağız içi yaralarına iyi gelir, aklınızda bulunsun.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağız bakımı, ağız sağlığı, ağız yarası, damak yarası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sibel Pamuk - Yar Yarasına Numune R, S, Ş, T 0 10 Şubat 2015 12:30
Damak Tadımızın Jeopolitiği Zen Tarih 0 16 Mayıs 2014 20:45
Dudak-Damak Yarıklığı Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 06 Mart 2014 14:07
Cin isi , damak tadi Buyrun Süslü Serbest Kürsü 1 12 Mart 2009 23:31