IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2020, 13:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekler İçin Saç Bakımı




Erkek Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Rutin bir saç bakımı, saçların düzenli olarak kesilmesi, taranması ve saç bakım ürünleri kullanılmasıyla gerçekleşir. Erkekler de kadınlar gibi saçlarına düzenli olarak saç maskeleri uygulayabilir.

Kuru saçlara sahip olan erkekler zeytinyağı ve avokado ile, yağlı saçlara sahip olanlar ise limon ve bal maskeleriyle saç bakım maskesi kullanarak saç köklerinin canlanmasını sağlayabilir. Saç diplerine düzenli olarak yapılacak masaj uygulaması, banyo yaparken saç köklerinin uyarılması oldukça önemli bir saç bakım tüyosu olarak bilinmektedir.

Saçları uzatırken uçlardan düzenli olarak kestirmek daha güçlü sahip olmak için tercih edilse de saç uzatırken kestirme gerekliliğine katılmıyoruz. Saçlarınızın doğal bir şekilde uzaması için gerekli olan saç bakımı yapmanız*erkekler için saç bakımı*ürünlerini kullanmanız dökülmelerini de önleyecektir.


Kısa Saç Bakımı

Kısa saç bakımı kolay olsa da bu saçlarınıza özen göstermeyeceğiniz anlamına gelmemeli. Çünkü saç diplerine düzenli olarak masaj yapmak, satın dökülmesini önleyecek ürünler kullanmak ve saç bakımı konusunda profesyonel çözümler bulmak önemli bir adımdır.

Saçınızı ayda bir kez kestirmeniz sakal tıraşınızı da saçınızın tarzıyla uygun bir şekilde planlamanız oldukça önemlidir. Kısa saçlarınızı her gün bir kez fırçalamanız saç köklerinin uyarılması açısından oldukça işe yarar bir çözüm olacaktır. Erkekler için de belirli bir*saç bakım rutini*vardır ve bu rutini saç tipinize uygun olan şampuan ve saç bakım ürünleri kullanarak oluşturabilirsiniz.


Uzun Saç Bakımı

Eğer uzun saçlı bir erkekseniz saç bakımınıza daha fazla özen göstermeniz gerekecektir. Sıcak yağ bakımı ve yumurtalı protein bakımı saç bakımınızın eksiksiz özelliklerinden biri olacaktır. Uzun saçlar ve sağlıklı uzayan saçlar için haftada bir kez sıcak zeytinyağını saçlarınıza sürerek 1 saat bekletmeniz, yumurtaların ise balla karıştırarak kullanılması*erkeklerde saç bakımı*için yeterli olacaktır.

Ancak saç dökülmesi olan erkeklerde bu sürecin daha doğru bir şekilde planlanması gerekecektir. Çünkü saç köklerinin uyarılması oldukça önemlidir ve düzenli olarak saçların diplerine masaj yapılması bu işi yapacaktır. Bazı durumlarda mezoterapi uygulaması yapılabilir.

Saç Ekiminde Saç Bakımı

Saç ekimi yaptıran erkeklerde de saç bakımı oldukça önemlidir. Saçların saç ekimi süreci sonrası doktor önerisiyle tercih edilecek bakım önerilerini aksatmamalıdır. Saçların kalitesinin artması için saç bakımının ihmal edilmemesi şarttır.

Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması isteniyorsa, koyu renk saçlılar için kakao yağı kullanılabilir. Saç diplerine yapılan masajla uygulanan kakao yağı susuz lanolinle karıştırıldığında zeytinyağı ve su eklenerek saça sürülür ve 15 dakika bekletilir. Bu uygulama haftada bir yapılırsa saçların daha canlı ve parlak görünmesi mümkün olacaktır.

Birçok uzman*erkekler için saç bakımı*konusunda doğru kozmetik ürünlerin kullanılmasıyla saçların sağlıklı olmasını kolaylaştırmaktadır. Saç bakımı her yaştan erkek için oldukça önemli ve gereklidir. Özellikle kel olma tehlikesi olan erkeklerin düzenli olarak saç bakımı yaptırması ve kel olmadan önlem alınması gerekmektedir.

Erkek Saç Bakım Ürünleri

Erkek saç bakım ürünleri arasında yer alan birçok ürün kimyasal içerdiği için pek etki göstermez. Bitkisel ve doğal olan ürünlerin kullanılması durumunda saç bakımının kaliteli bir şekilde sağlanması mümkün olur.

Kimyasal içeren ürünler saça yarar değil zarar verir ve birçok ürünün faydasını görmek bile mümkün değildir. Doğadaki ürünlerden yararlanarak saç bakımının yapılması oldukça önemlidir. Uzun ve kısa saçlı*erkeklerde saç bakımı için kullanılan ürünler*bitkisel yağlar ve meyveler kullanılarak oluşturulan bakım maskeleriyle çok daha ucuza mal edilebilir.

Düzenli olarak saçların kesilmesi ve mümkün olduğunca bitkisel şampuanların kullanılması saç bakımı için doğru bir seçim olacaktır. Onun dışında farklı maddeler kullanılması ve özellikle sprey, jöle, Dax gibi ürünlerin çok sık kullanılması saçların sağlığını olumsuz yönde etkiler ve saçların dökülmesine neden olarak zayıflamasına yol açar.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek saç bakımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler İçin Cilt Bakımı AnqeL Ah Erkekler 0 25 Şubat 2012 12:43
Erkekler İçin Kaş Bakımı System Erkek Sağlığı 0 31 Ekim 2011 11:24
Erkekler İçin Cilt Bakımı Lady Ah Erkekler 0 01 Temmuz 2010 09:02
Erkekler İçin Cilt Bakımı YapraK Ah Erkekler 0 06 Mayıs 2009 04:47
Erkekler İçin Tırnak Bakımı YapraK Ah Erkekler 0 06 Mayıs 2009 04:41