IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2009, 10:42   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu kanserler erkekleri tehdit ediyor




Ağız kanseri genellikle 40-45 yaşın üzerinde ortaya çıkıyor ve erkeklerde oluşma olasılığı kadınlara oranla iki kat daha fazla.


Diş, ağız, sindirim ve solunum yollarının başlangıcı olması nedeniyle genel vücut sağlığı açısından önem taşıyor. Diş enfeksiyonu kalp kapakçığında problemlere yol açıyor, böbrekleri etkiliyor, gözde körlüğe kadar birçok hastalığa sebep oluyor. Her türlü gribin vücutta daha hızlı yayılmasını sağlıyor.
Ağız kanserinin oluşma nedeni tam olarak bilinmiyor. Genetik olma olasılığının yanında sigara, aşırı alkol tüketimi ağız kanseri için risk faktörleri arasında yer alıyor.
Tanıda geç kalınıyor

Ağız kanseri kendini hemen belli etmiyor. İlk belirtileri başladığında kanser oluşumu başlamış oluyor. Bu yüzden düzenli diş muayeleri büyük önem taşıyor. Diş Hekimi Doç.Dr. Tosun Tosun; “Diş hekimleri ağız kanserini erken uyarı işaretlerini teşhis edecek şekilde eğitimlerini almıştır. Dudaklarda, diş etlerinde veya ağız içinde kolaylıkla iyileşmeyen bir yara, diş etlerinde, dilde veya ağız içindeki beyaz, kırmızı benekler en önemli belirtiler arasında yer alıyor” diyor.

Ayrıca; ağızın her hangi bir bölümünde his kaybı, uyuşukluk, ağızda acı, tarifsiz bir ağrı, bilinen bir sebep olmadan boğaza bir şey takılma hissi, takma dişlerin kötü yerleştirilmesine neden olan çene şişkinliği belirtiler arasında yer alıyor.
Ağız kanserlerinin oluştuğu bölgeler sıklıkla; dil, ağız tabanı, dil köküne yakın yumuşak damak alanları, dudaklar ve dişetleridir. Ağız kanserleri erken dönemde teşhis edilerek tedavi sağlanmazsa yayılarak sürekli ağrı, fonksiyon kaybı, tedavi sonrası düzeltilmesi mümkün olmayan yüz ve ağız deformiteleri, hatta ölümlere neden olabilir. Dişhekimine düzenli aralıklarla gidilmesi ağız kanserlerinin erken dönemde yakalanması açısından da önem taşıyor.

hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, ediyor, erkekleri, kanserler, tehdit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağız kanseri erkekleri tehdit ediyor Rüzgar Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Haziran 2012 06:18
Göz Tansiyonu Tehdit Ediyor Zen Sağlık Köşesi 0 18 Şubat 2012 22:34
Bu hastalık erkekleri tehdit ediyor AngeLus Erkek Sağlığı 0 09 Kasım 2009 10:31