IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2010, 14:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerin Saç ekiminde en çok merak ettikleri




Erkeklerin Saç ekiminde en çok merak ettikleri

Saç ekimi yapanlar en çok saçlarının dökülüp dökülmeyeceğini merak ediyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dr. Melike Külahçı, ’’Giderek artan bu daha iyi görünme isteği erkeklerde; egzersiz yapmanın, ağırlık kaldırmanın ve protein almanın saç döküp dökmediği üzerinde düşünmesine yol açıyor" diyor.

Aslında saç dökülmesinin en büyük nedenin genler olduğunu ifade eden Külahçı, "Bu genetik yapı DHT hormonunun vücutta salgılanması ve saç dökülmesi döngüsünü harekete geçirmesiyle başlar. DHT hormonu, testesteronun 5-alpha-reductase enzimleriyle birleşmesiyle açığa çıkar. Hem kadın hem de erkekler saç dökülmesi genlerini taşıyabilirler ancak erkek vücudunda bulunan DHT hormonu miktarının yoğunluğu bu fenomenin erkeklerde daha sık görülmesine yol açar" diye konuştu.

Egzersiz ve DHT hormonu
Peki ama egzersiz yapmak bu süreci etkiler mi? Egzersiz yapmanın geçici olarak vücuttaki testosteron miktarını arttırdığını ifade eden Külahçı, "Bu nedenle akılda beliren ilk soru yapı taşında bu hormon bulunan saç dökücü DHT’nin bu kısa süre içinde vücutta çoğalıp çoğalmayacağıdır. Bir sonraki soru ise yükselmiş ya da bu süreçte artmış olan DHT hormonunun saç dökülmesine sebebiyet verip vermeyeceği ya da zaten genetik olarak kodlanmış olan saç dökülmesini hızlandırıp hızlandırmayacağıdır.

Hormon miktarı önemli
Saç dökülmesinin ana nedeni genetik olsa da saç yıkımını bizzat gerçekleştiren DHT hormonudur. Bir inşaatı metafor olarak alalım. Bir inşaat firmasının (bu örnekte genetik yapı) yönetiminin görevi yapılan işin altyapısını oluşturmak ve yapı inşaa edilirken görevlileri kontrol etmektir. Kendisi için çalışanlar yönetim tarafından kendilerine verilen işleri yerine getirmek durumundadırlar. Bir inşaat firması çalışanları olmadan yapı kuramayacağı gibi, genetik yapı da tek başına saç köklerini DHT olmadan yok edemez. İşte tam da bu nedenle vücuttaki DHT miktarı da bu işlemin yani saç köklerinin yok edilmesinin ne kadar hızlı bir sürede gerçekleşeceğini etkiler" şeklinde konuştu.

Propecia'nın (finasteride) vücuttaki DHT miktarını azaltarak saç dökülmesini yavaşlatmayı ya da durdurmayı hedeflediği belirten Külahçı, "Genetik olarak ölmeye ve yok edilmeye programlanmış olsalar da vücutta yeterli DHT hormonu bulunmadığından saç dökülmesi durur ya da minimalize edilir. Tam da bu mekanizmada olduğu gibi yükseltilmiş DHT seviyesi saç köklerinin daha hızlı ve efektif bir şekilde yok edilmesine yol açar ve bu nedenle de saç dökülmesini hızlandırırlar" açıklamasını yaptı.

Kişiden kişiye değişen saç dökülmesi
Saç dökülmesi genetiğine sahip olanların zaman içerisinde tüm saçlarını kaybedecekleri yönünde oluşan kanıya dikkat çeken Külahçı, "Bu araştırmacılara göre saç dökülmesi genetik yapı, DHT ve saç yıkımı için gerekli olan sürenin bir kombinasyonundan oluşur. Bunun doğru olduğunu varsayarsak, kişiden kişiye değişen saç dökülmesi çizgileri ve yoğunluğu da değişen DHT seviyeleri ve saç köklerinin dirençleriyle açıklanabilir" dedi.
Egzersizin her ne kadar kısa süreli vücuttaki testosteron oranını arttırsa da bu zaman diliminin yükseltilmiş bir DHT seviyesini yakalamak için yeterli olmadığı bilgisini veren Külahç, bu nedenle de egzersiz yapmanın ya da ağırlık kaldırmanın saç dökülmesine yol açması ya da hızlandırması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Sporcu tozları
Ancak bu noktada önemli bir uyarı yapmakta fayda olduğunun da altını çizen Külahçı, "Hemen her spor salonu girişinde satılan ya da özel marketlerde bulunan sporcu tozları testosteron seviyesini yukseltici ilaveler iceriyor ve bu nedenle de DHT seviyesini yükseltebilen bir özellik gösteriyor’’ diye konuştu.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Şubat 2010, 09:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erkeklerin Saç ekiminde en çok merak ettikleri




Hic edmem saclarım cok sık.. :d

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cok, ekiminde, en, erkeklerin, ettikleri, merak, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerin nefret ettikleri 10 kadın davranışı. Dilara Ah Kadınlar 3 27 Mayıs 2010 13:34
Saç ekiminde fue yöntemi Spammer Erkek Sağlığı 0 08 Temmuz 2009 10:42
Vista'nın MS'e ettikleri Kralice Windows 0 01 Şubat 2009 16:42