IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2011, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekler Neden Yalan Söyler ?





Erkekler Neden Yalan Söyler?
Erkekler neden yalan söylemeye gerek duyar?
Kendileri hakkında yalan söylüyorlar?
Başkaları hakkında yalan söylemekten daha çok kendileri hakkında yalanlar söylüyorlar.
Neden kendileriyle ilgili yalan söylüyorlar?



Genelde Yalan Söylemeleri İçin Sebepler

Tavlamak için

Erkeklerin çoğu biz kızları etkilemek için yalan söylemekte bir sakınca görmüyor. Hatta bazıları işi daha başından abartıyor! Yeni tanıştığı bir kıza bir ilişkisi olduğu halde “hayatında kimsenin olmadığını” söyleyen bir erkekle pek çoğumuz karşılaşmışızdır. Bu tip erkeklerin en klasik yalanları ise “Diğer kızlardan ne kadar farklısın”, “Bugüne kadar hep senin gibi birisiyle olmayı istedim” gibi klişeleşmiş cümlelerden oluşuyor! “Benim erkek arkadaşım da bunları söyledi” diye birden içinde bir sızı hissetmiş olabilirsin. Ama hemen panik yapma! Çünkü bu söyledikleri gerçek de olabilir. Sen en iyisi ona biraz zaman ver. Onu daha iyi tanıdıktan sonra, ne kadar dürüst ve güvenilir olduğunu kendin göreceksin…

Çapkınlık yapmak için
Off, bu çapkınlık meselesi erkeklerin genlerine işlemiş canım, ne yapsak olmuyor ki! Genç yaşlı fark etmeden, erkeklerin çoğu bir kız arkadaşı olduğu halde, onu bir güzel kandırıp başka bir kızla buluşmaya gidebiliyor! “Bu nasıl bir haksızlık” dediğini duyar gibiyiz ama şöyle de bir gerçek var: Erkekler, ilişkilere mantıklarını kullanarak yaklaşıyor, kızlar ise oldukça duygusal takılıyor! Erkekler bir çiçekten öbür çiçeğe konan arı misali gezinip duruyor, kızlar ise bir dala tutunuyor, bir daha da bırakmıyor! İşte durum bundan ibaret, ancak yaşadığın ilişkinin boyutuna ve erkek arkadaşının yapısına göre de işler değişebilir. Sen en iyisi, gözlerini dört aç, sevgili kıtırının ellerinin arasından kayıp gitmesini engellemek için dikkatli ol!

Farklı görünmek için
“Biliyor musun, benim babamın yatı var”, “Biz bu yaz Londra’dan Amerika’ya kadar gezilmedik yer bırakmayacağız”, “Babam bana yakında bir BMW alacak”, “Ben o kitapların tüm serisini okumuştum”… Vay vay vay! Bu tip cümleleri duyunca, insanın içinden “Bu nasıl bir hava güzelim” demek geçiyor tabii, ama bazen de o heyecanla karşımızdakine inanıp kanıyoruz! Bu tarz cümleler kuran bir erkeğin sana ilgi çekici görünmesi kaçınılmaz olabilir, ama olduğundan farklı görünerek, seni elde etmek isteyen birisinden uzak durmanda fayda var. Bugün böyle yalanlar söylüyorsa, gelecekte ona nasıl güveneceğini bir düşün… Ayrıca böyle yapan erkekler, farkında olmadan benliklerinden uzaklaşıyorlar ve bu durumda söyledikleri yalanları örtbas etmek için yalanlarına sürekli yeni yalanlar eklemek zorunda kalıyorlar. Yalan dolanla dolu sahte bir ilişki yaşamak istemiyorsan, çok dikkatli olmalısın.

Üzmemek için
Erkekler ilişki sırasında zor durumlardan kurtulmak için bazen zararsız yalanlara başvurabiliyor. Kimi zaman doğruyu söylerlerse başlarına neler geleceğini biliyorlar. Örneğin, saçlarının güzel olup olmadığını ona sorduğunda, öyle düşünmediği halde, “harika olmuş, müthiş görünüyorsun hayatım” cümlesini ondan duyman mümkün. Sürekli güzel şeyler duymak isteyen bir kızsan, bu duruma kızmaman gerekli. Ama eğer gerçekleri duymak istiyorsan, bunu ona hissettirmeli ve dürüst cevaplar vermesi gerektiğini söylemelisin.

Erkekler yalan söyledikten sonra ne hissediyorlar?

Kendilerini kadınlara kıyasla daha az suçlu görüyor veya daha az sinirli oluyorlar. Erkekler hislerini daha fazla açık etmek istemediklerinden bazı olaylar kafalarında güçlü bir şekilde yer etmiyor. Aynı zamanda erkekler birileri onlara yalan söylediğinde kendilerini daha az ihanete uğramış hissediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
söyler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar Neden Yalan söyler ?? Sue Ah Kadınlar 0 25 Temmuz 2012 12:40
Çocuklar neden yalan söyler? AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 2 12 Ocak 2012 21:51
Kadınlar neden yalan söyler? Sevda Ah Kadınlar 0 11 Ocak 2012 18:56
ErkekLer niye YaLan sÖyLer ? ^^İremCe^^ Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 4 09 Temmuz 2008 23:35