IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2011, 18:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
erkeklerde saç dökülmesi ve çözümleri




Yakın zamanda Saç sorunları ile ilgili bir çok bilgi sahibi olmaya başladım.

Neden saçlar dökülür?

Saç dökülmesinin tedavileri nedir?

Etkili tedavi nasıl belirlenir?

Tedavi süreleri ve tedavinin cevap verme olasılıkları nelerdir?




Günümüzde bayan yada erkek ama çoğunlukla erkeklerde görülen saç dökülmesinin sebeplerini merak ettim. Bir yakınım bu konuda tedavi görüyor tedavisinde bende sürekli yanında oluyorum ve gerçekten bilmediğimiz yada benim bilmediğim neler varmış diyorum. Bu başlık altında deneyimlerimizi öğrendiklerimizi paylaşalım istedim.


Öncelikle saç neden dökülür?

Tedavi aldığımız hekim;
Saç dökülmesini bir çok nedene bağlayabiliyor. Günlük yaşantımızdaki beslenme uyku düzenistres genetik sorun ailede ırsi olma ihtimali ve en önemlisi hormonlarımız.

Erkeklerin saç dökülmesindeki sorununerkeklerde bulunan adını unuttuğum bir hormonlarından dolayı tedavide daha az sonuç alabildiklerini öğrendim.

Bayanlar bu konuda daha avantajlı. Biraz daha okuyup bilgi toplayıp saç dökülmesine neden olabilen tüm sebepleri değerlendirelim.
SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ

Saç dökülmesinin çok çeşitli nedenleri vardır. Bunlar azalan sıklıkla aşağıdaki gibidir;

• Erkek tipi saç dökülmesi (Androgenetik allopesi) Bu saç dökülmesi tipinin sıklığı tam olarak kaydedilmemekle beraber beyaz ırktaki insanlarda sıklığı %100'e yaklaşmaktadır. Sitemizde erkek tipi saç dökülmesi ile ilgili bütün genel bilgileri bulabileceksiniz.

• Diffüz alopesi - Diffüz alopesi bütün kafa derisi üzerinde yayılan jeneralize veya global saç dökülmesidir. Ciddi boyutlarda saç kaybı olana kadar genellikle farkedilmez. Diffüz alopesinin gidişatı değişkendir ve nedene bağlı olarak devamlı veya dönem dönem artan şekilde olmaktadır.

• Alopecia areata - alopecia areata belirti vermeden sınırları belirgin küçük dairesel yamalar şeklinde ortaya çıkar. Bazen de bütün kafa derisindeki saçın hatta bütün vücuttaki kılların kaybıyla seyreder. Bunların dışında yara dokusu oluşturmayan geri dönüşümlü ve yaş cinsiyet ve ırk tercihi olmayan bir hastalık olarak tanımlanır.

• Sikatrisiyel alopesi - Sikatsiriyel alopesi saç foliküllerinin kalıcı yıkımından ve fibrozisinden (yara dokusu oluşumu) kaynaklanmaktadır. Genellikle dairesel şekilde oluşurken yaygın bir şekilde de olabilir.

• Travmatik alopesi - Traksiyon (çekmeye bağlı) veya travmatik alopesiler çeşitli tipteki fiziksel ve kimyasal yaralanmalardan kaynaklanır ve akut veya kronik olabilir.

• İnfeksiyonlar ve infestasyonlar - Buradaki saç kaybı çeşitli mikroorganizmalar (mantarlar bakteriler veya virüsler) ve bitler tarafından doğrudan veya dolaylı olarak saçın gövdesinin yıkılması veya saç foliküllerinin işlevlerinin bozulmasına bağlıdır. Bu tipteki saç dökülmesi spesifik olarak neden olan ajana göre değerlendirilir.

• Alopesiye neden olan saç gövdesi anormallikleri - Saç gövdesinin yapısal anormallikleri dört grupta incelenir: kırıklar düzensizlikler kıvırcıklanma veya sarmallaşmalar ve saç gövdesini etkileyen yabancı maddeler.

• Herediter ve konjenital alopesi - Bu tip saç dökülmeleri çeşitli kalıtımsal hastalıklardan veya gebelik ve doğuma bağlı hastalık veya komplikasyonlardan kaynaklanmaktadır.

• Çeşitli nedenlere bağlı alopesi - Sedef hastalığı gibi çeşitli kronik cilt hastalıkları saçlı deriyi de tutabilir.
Bunların dışındaki diğer saç dökülmesi tipleri genelde geçicidir ve çeşitli faktörler tarafından oluşur. Bunlara örnek olarak stres troid bozuklukları çinko ve demir eksiklikleri infeksiyonlar genel anastezi ile ameliyat diyabet aşırı doz A vitamini başta kemoterapi olmak üzere çeşitli ilaçlarla yapılan tedaviler verilebilir.

Saç dökülme tipinizi belirleyecek en doğru kişi bir cilt hastalıkları uzmanıdır. Bu teşhise göre de saç dökülmesinin tedavisi değişecektir.




Erkek tipi Saç Dökülmesi

Erkek Tipi Saç Dökülmesi erkeklerdeki en yaygın saç dökülmesi tipidir. Erkek tipi saç dökülmesinde başınızın tepe kısmındaki ve şakaklardaki saçlarınız cılızlaşmaya başlar. Zaman geçtikçe şakaklardaki saçlar daha da geriler sadece başın ön kısmın ortasında saç kalır ve tepe kısmında giderek daha da kelleşen bir bölge ortaya çıkar.
Daha sonra başın ön ve tepe kısımlarında saçların döküldüğü bölgeler yan yana gelir ve başın tepe kısmı iyice kelleşir. En sonunda tek geriye kalan başın yan taraflarında ve arkasında kalan saç sınırıdır.
Erkek tipi saç dökülmesi birçok erkek için istenmeyen ve stresli bir deneyimdir.
Bu durum bazı erkeklerde yirmili yaşların başında ortaya çıkar.
Erkek tipi saç dökülmesi (androgenetik alopesi) 25 yaşına kadar erkeklerin %25 'ini 40 yaşına kadar %40'ını 50 yaşına kadar %50'sini etkileyen ve erkeklerde en sık rastlanan saç dökülmesi tipidir.



Neden? Suçlu Genler!

Erkek tipi saç dökülmesi genellikle kalıtımsaldır ve birçok erkek için gerçek bir endişe kaynağıdır.
Erkek bu özelliği annesinin ve babasının soy ağacındaki bireylerden alır. Eğer genetik olarak saçınızı kaybetmeye programlandıysanız ve saç kaybınız için hiçbir şey yapamıyorsanız uzun dönemde saçınızı koruma şansınız çok azdır.
Erkek tipi saç dökülmesi normal saç döngüsünün dışında bir durumdur. Androgenetik alopesi adından da anlaşılacağı üzere genetik nedene bağlıdır.



Siz Sınıflamada Hangi Seviyedesiniz? Neyi Bekliyorsunuz?







DHT: "Kötü" Testosteron

DHT vücuttaki pek çok erkeklik hormonundan biridir. DHT bir erkeğin yaşamının erken dönemindeki gelişim aşamalarında önemlidir; ancak erkekler yaşlandıkça saç dökülmesinin nedeni haline gelmeye başlar. DHT saç folikülünü gözle görülebilir saç üretemeyecek şekilde küçültür.



DHT erkek tipi saç dökülmesinde önemli bir rol oynar.



DHT 'nin Olusumu
DHT'nin saç folikülüne etkisi



Erkek tipi saç dökülmesi DHT (dihidrotestosteron)'un kıl foliküllerine olan aktivitesinden kaynaklanmaktadır.
İnsan saçı normalde büyüme dökülme ve yeniden büyümeyi içeren bir döngüyü izler. Ancak artmış DHT düzeylerinin büyüme evresinin kısalmasına ve saçın dökülmesi için gereken sürenin kısalmasına katkıda bulunduğu düşünülmektedir . Bu durum saçların cılızlaşmalarına yol açar.




DHT'nin katkısının olduğu durumlar;

* Saçın büyüme evresinin kısalması
* Saç foliküllerinin ilerleyen minyatürizasyanu
* Terminal saç sayısında azalma

DHT'yi Baskılamak Artık Mümkün

DHT miktarı azaltılarak erkek tipi saç dökülmesinin önlenebildiği ve bazı erkeklerde saçın tekrar büyüyebileceği yapılan araştırmalarla gösterilmiştir. Bu bulguların sonucunda bilim adamları yeni bir tedavi geliştirmişlerdir. Bugün erkek tipi saç dökülmesinin tedavisi için daha önce hiç olmadığı kadar çok seçenek vardır.



DHT 'nin Baskılanması
Finasterid'in Saç Folikülüne Etkisi



Doktorunuz erkek tipi saç dökülmesi tedavisindeki yeni seçenekler için en iyi bilgi kaynağıdır. cilt doktoruna bugün danışın.
*DHT: Dihidrotestosteron

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çözümleri, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Saç Dökülmesi Lcia Rüya Tabirleri 0 04 Kasım 2014 17:22
Erkeklerde Saç Dökülmesi Zen Ah Erkekler 0 28 Kasım 2012 12:59
Saç dökülmesi Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 31 Ekim 2012 22:48