IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ah Erkekler (https://www.ircforumlari.net/ah-erkekler/)
-   -   Erkekler Neden Aldatır, Neden Aldatılır? (https://www.ircforumlari.net/ah-erkekler/680079-erkekler-neden-aldatir-neden-aldatilir.html)

Numune 10 Şubat 2015 11:23

Erkekler Neden Aldatır, Neden Aldatılır?
 
Günümüzde mutlu başlayan evliliklerde yaşanan problemlerin ve boşanmaların bir çoğu üçüncü bir kişinin devreye girmesiyle, yani sadakatsizlikle ilgili. Toplumsal normlara göre genelde erkekten beklenen aldatma eylemini evliliklerinde mutsuz olan erkeklerin bir kaçış stratejisi olarak kullandığı düşünülse de, Rutgers Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma karısını aldatan erkeklerin %56’sının evliliklerinde mutlu olduğunu ortaya çıkardı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Araştırmada yer alan erkek katılımcılar evliliklerinde tüm beklentilerinin karşılandığını ve hiç bir problem olmamasına karşın kendilerini başka bir kadının yatağında bulduklarını belirtiyorlar. Peki, evliliğinde problem yaşamayan, partneriyle hiç bir problemi olmayan bir erkek neden aldatır? Aldatmanın kadın ve erkek tarafından algılanış biçimi neye göre farklılık gösteriyor? Toplumda aldatan kişilerle ilgili doğru bilinen yanlışlar neler? Aldatmaya dair doğru bilinen yanlışları ve sizi çok şaşırtacak ilginç bilgileri derledik;

Kadınlar aldatıldıklarında, duruma kişisel anlamlar yükleyerek hatayı kendilerinde arama eğilimindedirler

Evlenmiş ya da ciddi bir ilişki yaşamaya karar verebilmiş bir erkek, aldığı kararların ve yaptıklarının sonuçlarını öngörebilecek olgunluk seviyesindedir. Bu nedenle sizi aldatıyor olması sizdeki bir problemden ya da eksiklikten değil, kendisinin problem olarak algıladığı durumlarla başa çıkmayı tercih etmemesinden ve çözüm yolu olarak başka bir kadınla birlikte olmayı seçmesinden kaynaklanır.

Erkeklerin bir çoğu partnerlerine aşık olduğu halde aldatma eğilimindedir

Erkekler aldatırken bunu partnerlerine olan sevgileri azaldığı için değil, ilişkilerindeki değişen dinamikler yüzünden yaparlar. Uzman psikolog Andra Brosh, çiftlerin yerleşik düzene geçtikten ve bir arada yaşamaya başladıktan sonra, yani ilişkileri farklı bir boyuta taşındığında birbirlerini aldatmaya başladıklarını söylüyor. Birlikte yaşamanın getirdiği sorumluluklar, koruma ve korunma isteği, romantizmin kaybolması gibi değişimler ilişkide bir kaçış ya da değişiklik isteği yaratabiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Toplumsal olarak genelde kadınların romantizmin azalmasından rahatsızlık duyduğu düşünülse de, erkekler de aynı ölçüde ilişkilerinde romantizmin azalmasından rahatsızlık duyuyor, ancak bunu kadınlar gibi dile getirmiyorlar. Evlilikte romantizmin yok olmaması için geceleri dışarı çıkmak, zaman zaman dışarıda yemek, cinselliğe yeterince zaman ayırmak ve duygusal paylaşımlarda bulunmak oldukça önemli.

Erkekler partnerlerini genelde tanıdıkları kadınlarla aldatıyor

Genel kanının aksine, erkekler gece kulüplerinde tanıştıkları kadınlarla değil, tanıdıkları ve daha önce ortak bir paylaşımda bulundukları kadınlarla birlikte olmayı tercih ediyorlar. Partnerlerini eski sevgili, aile dostu, çocukluk arkadaşı, çalışma arkadaşı gibi partnerleriyle herhangi bir iletişimi bulunmayan, yalnızca kendilerinin tanıdıkları kadınlarla aldatıyorlar.

Tıpkı normal bir ilişkinin başlangıcında tarafların önce arkadaş olması ve birbirini tanımak için biraz zaman geçirmesi gibi, aldatırken de birlikte olunacak kişinin önceden tanınması ve o kişiye güven duyulması erkekler için önem taşıyor.

Erkekler genelde evliliklerini daha sağlıklı kılabilmek için aldatma eğilimindedir


Evliliklerinde yaşadıkları problemlerin çözümüne nasıl ulaşacaklarını bilmeyen kişiler, duygusal boşlukları doldurmak ve yaşanan problemleri dışarıdan alacakları bir destekle çözebilmek umudu ile eşlerini aldatmayı seçebiliyorlar. Özellikle partnerler arasındaki iletişim bozukluğu ve tarafların problem çözümünde iş birliği içinde hareket edememesi durumu, iki tarafı da problemin çözümüyle tek başlarına mücadele etmek durumunda bırakıyor. Bu nedenle çoğu çift problemle başa çıkmak yerine, kolay yoldan problemin kaynağını yok etmeyi, yani ilişkilerinden uzaklaşmayı ve kendilerini anlayabilecek başka kişilerle paylaşımda bulunmayı tercih ediyor.

Erkekler aldatmaya başladıktan sonra partnerleriyle daha fazla ilgilenir

Tabii ki karısına ilgi gösteren her erkek aldatmaya eğilimlidir gibi klişe bir yargıda bulunmayacağız, ancak yapılan araştırmalar erkeklerin partnerlerini aldatmaya başladıktan sonra cinsel olarak hiperaktif derecede istekli hale geldiklerini gösteriyor. Başka bir kadınla cinsel olarak uyum yakaladıktan ve başarı duygusunu tattıktan sonra, hem cinsel hem de duygusal olarak kendisini daha rahat hissettiği partneriyle olan ilişkisi çok daha sağlıklı bir boyuta ulaşabiliyor.

Kadınlar da partnerlerini aldatmaya en az erkekler kadar yatkındır ve bu durum çok daha tehlikeli boyutlara ulaşabilir

Indiana Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar ve erkekler partnerlerini aynı oranda aldatıyor. Ancak iki cinsin birbirini aldatma şekli farklılık gösteriyor. Araştırmaya göre, kadınlar partnerlerini genelde fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak için değil, duygusal boşluklarını doldurabilmek için aldatıyor. Duygusal yakınlaşma, başka birine olan bağlılığı ve paylaşımı artırdığı, dolayısıyla iletişimin devam etmesini gerektirdiği için fiziksel olarak biriyle birlikte olmaktan çok daha tehlikeli olabiliyor.

Kadınlar genelde aldatıldıklarını hisseder

Kadınlar, partnerlerinin davranışlarından, değişen konuşma şekillerinden ya da ilişkilerinde yaşanan herhangi bir değişimden partnerleri tarafından aldatıldıklarını ve başka bir kadının varlığını çok çabuk anlayabilirler ancak bu durumu kabullenemedikleri için genelde sorgulamaz ve inkar etmeyi seçerler. Çocukları varsa annelik rolü daha baskın geldiği için ya da toplum baskısı gibi farklı durumlar sebebiyle bir çok kadın aldatıldığını bildiği halde çoğunlukla bu gerçekle yüzleşmekten kaçmayı tercih ediyor.

WingmaN 11 Şubat 2015 14:30

Cevap: Erkekler Neden Aldatır, Neden Aldatılır?
 
Hiç bir insan gerçekten sevdiği bir insanı, aldatamaz.

Demek ki, insanlar gerçekten sevdiği insanlarla evlenemedikleri veya ilişki kuramadıkları taktirde, evlendiği veya ilişkisindeki insana duyduğu sevgi ve saygı %44 oran'da oluyor? Kötüymüş.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net