IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2010, 16:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2009-2010 Sonbahar-kış modasına bakış




80 ’lerin etkisi sürüyor
Biz kimin hangi bikiniyi giydiğini tartışaduralım, mağazalar sonbahar / kış sezonunu açtı bile.
Yakında soğuk havalar için alışveriş mesaisi başlayacak. Biz de önde gelen dergi ve gazetelerin moda editörlerinden 2010 modasına dair önerilerini öğrendik. Aldığımız cevaplar sonucunda da anladık ki önümüzdeki sene deri ceketler, zımbalar, yırtık pırtık çoraplar, vatkalı omuzlar, pespembe çantalar ve payetlerle 80’lerin etkisini yaşamaya devam edeceğiz...

Modayı takip eden birinin 2010 gardırobunda olması gereken ürünler neler?
Sizce sonbahar-kış sezonunda hangi tasarımcılar öne çıkacak?
Önümüzdeki sezon bizi en çok şaşırtacak, “garip” trend ne olacak?
Bu kış moda kurbanı olmamak için uzak durmamız gereken ürünler neler?

“2010’da payetli elbiseler ve bluzlar göreceğiz”
Bengisu Gürel (All)
- 2010’da peşimizi bırakmayacak ürünler taytlar, kısa etekler, payetli elbiseler ve bluzlar olacak. 80’lerin etkisi de devam edeceğe benziyor.
- Çiçekli elbiseleriyle herkesi büyüleyen Erdem Moralıoğlu yükselişe geçecek. Bir de Gareth Pugh, Christopher Kane gibi tasarımcılar da göz önüne daha fazla çıkacak.
- En zor alışacağımız yenilik ceket ve bluz omuzlarındaki kabarık kalıplar olacak.
- Moda kurbanı olmamak için yapmamız gereken tek şey kendimiz gibi olmak.

“Yüksek belli pantolon şart”
Esra Çoruh (Habertürk)
- 80’ler modası tüm hızıyla devam ediyor. Motosikletçi montları, zımbalar, asit yıkamalı jean’ler çok revaçta. Zımbalı herhangi bir parça, devetüyü palto, yüksek belli pantolonlar, deri motosikletçi montu ve 80’lerden herhangi bir parça 2010 gardırobunuzda mutlaka olmalı.
- Alexander Wang öne çıkan tasarımcıların başında geliyor. Balenciaga, Marc Jacobs, Stella McCartney, Chanel, Roland Mouret, Derek Lam, Yves Saint Laurent aklıma gelen diğer tasarımcılar.
- Uzun çizmeler ve vatkalara zor alışacağız.
- Her sezon oldugu gibi yaşınıza ve tarzınıza göre giyinmekte fayda var. 50 yaşında bir kadının yırtık pırtık tayt üzerine deri mont giymesi görüntü kirliliği yaratacaktır.

“Zımbalı botlar tuhaf ama trendi”
Fulya Güngör (Elele)
- 2010 gardırobunda mutlaka sahip olmamız gerekenler vatkalı ceket, abartılı kol ve omuz detaylarıyla dikkat çeken bir elbise ve deri bir parça. Bu yıl 80’lerin pop yıldızlarını hatırlatan deri ceketler, zımbalı mini etekler ve pantolonlar çok moda. Ayrıca kadife de büyük bir çıkış yapıyor.
- Yırtık külotlu çorap ve süper mini eteklerin ya da taytların altına giyilen zımbalı botlar oldukça tuhaf ama bir o kadar da trendi.
- Moda kurbanı olmamak için vücudunuza uygun kıyafetler seçin. Abartılı omuzlar ince yapılı kadınlarda güzel gözükse de insanı olduğundan çok daha iri gösterebiliyor.

“Neon pembesi bir şeyler alın”
Sibel Arna (Hürriyet)
- Parlak deri skinny pantolonlar ve tayt yine var. Zımbalı, metalli bol ruganlı görüntüler bu kış da bizimle. Deri ceket ve binici trendine ayak uydurmak için diz üstü çizme de mutlaka şart. Alexandre Herchcovitch, Antonio Berardi, Costume National, Giles, Gucci, Vivienne Westwood gibi markalar bu kış diz üstü çizmeler tasarladı. Ayrıca pembe bu kışın rengi. Herkes neon pembesi bir şeyler edinmeli.
- Balmain son iki yıldır hızla yükselen bir marka. Hem kendi markasında hem de Louis Vuitton’da bolca pembe kullanan Marc Jacobs yine gözdem.
- Sanıyorum kışlık mayolara çok zor alışacağız.
- Kusurlarımızın farkına varalım. Boyumuz kısaysa tulum giymeyelim, bacaklarımız kalınsa da diz üstü çizmelerden, skinny pantolonlardan uzak duralım.

“Havuç kesim bol pantolonlar”
Hakan Öztürk (InStyle)
- Bu sezon taytlar, yüksek belli pantolonlar, vatkaların yanı sıra elbise, ceket veya bluzlarda inanılmaz omuz detayları var. Ayrıca skinny pantolonlar yine çok moda, dantel de çok kullanılıyor. Parıltı, pul, payet de oldukça fazla. Gardırobunuzda tayt, havuç kesim dediğimiz 80’lerin akımı olan pilili, yüksek belli bol pantolonlar ve mutlaka vatkalı bir ceket olmalı.
- Lanvin zaten hep vardı ama bu sezon fazlası ile dikkat çekiyor, Isabel Marant da öne çıkan tasarımcılardan.
- Vatkalar. Önce itici gelse de sonuçta gözümüz alışacak ve vazgeçilmez hale gelecek.
- Ürünleri bilemem ama giyinmeyi bilmeyen, kendi vücudunu tanımayan modadan uzak dursun. Bunu özellikle dünyanın parasını harcayıp ortalıkta göz tırmalamaktan baska bir şey yapamayan ve kendilerini modanın sıkı takipçisi zannedenlere söylüyorum.

“Tayt peşimizi bırakmıyor”
Melis Alphan (Milliyet)
- Tayt veya tayt görünümlü çoraplar. Kadınlar 20 yıldır yeniden tayt giymek için tutuşuyordu anlaşılan, bu moda peşimizi bırakmıyor.
- Zincir askılı çanta, deri, büyük ve iddialı takılar, siyah ruj, kemerli palto, etek ve pantolon, kabarık tüylü mont, vatkalı ceket, erkek kesim blazer, pelerin, tüylü saç aksesuarı, devetüyü palto, transparan kıyafetler.
- Dizüstü çizmeler kalçalara (neredeyse bele) kadar çıkıyor. Bu çizmeler şüphesiz milletimizin “ikoncanları” tarafından eylül başından itibaren gözlere sokulacak. Yırtık çorap trendi kadınlara inanılmaz bir özgürlük sağlayacak, “Çorabım kaçtı, toplantıya / yemeğe / partiye böyle nasıl giderim?” kaygılarından kurtulacaklar.
- Kesinlikle ve kesinlikle jean pantolon ve jean ceket kombinasyonlarından uzak durulması gerek.

“Kazaklar göbek deliğinde bitecek”
Naz Dipçin (Süper)
- Lateks taytlar ve blazer ceketler kış sezonunda da peşimizi bırakmayacak gibi görünüyor. Ayrıca abartılı omuz detaylı elbiseler, devetüyü paltolar, göbek deliğinde biten kısa kazaklar 2010’un olmazsa olmazları.
- Gareth Pugh, Balmain, Christopher Kane, Alexander Wang, Jack McCollough ve Lazaro Hernandez öne çıkacak tasarımcılardan bazıları.
- Zor alışacağımız moda detayı ise çizmelerin boylarının giderek uzaması.
- Delikli, yırtık taytları bence mankenler ve “manken gibi” kadınlardan başkası giymesin.

“Bir kadife bir de deri”
Hafize Çeliktürk (Elle)
- Harem pantolonları, erkek ceketlerini, deri görünümlü jean’leri görmeye devam edeceğiz.
- 2010 gardırobunuzda mutlaka bir kadife bir de deri parça olmalı. Bu sezon deri ceket, pantolon ve eteklerle çok sık karşılaşacağız.
- Öne çıkacağını düşündüğüm tasarımcılar Alexander Wang ve Stella McCartney.
- Gözü en çok zorlayacak trend büyük ve dramatik omuzlar.
- Uzak durulması gerekenlere gelince, güzel olmalarına rağmen dizüstü çizmeler herkese yakışmayabilir.

“Devetüyü palto olmazsa olmaz”
Tülin Demir (Women’s Health)
- Tek omuzlar, baskılı ya da deri taytlar, imitasyon kürkler, tulumlar, harem pantolonlar, yılan ve timsah baskılı ürünler bu sezon da peşimizi bırakmayacak. 2010’un olmazsa olmazları devetüyü palto, motorcu montu, ripped jean, el çantaları, vatkalı her şey, zımbalı ürünler, drapeli etek ve elbiseler.
- Bu yılki favori tasarımcılarım Balmain, Balenciaga, Dries Van Noten, Michael Kors, Chanel.
- Çok uzun diz üstü çizmeler ve abartılı omuzlara zor alışacağımızı düşünüyorum.
- Vücut formunu iyi bilen ve doğru kombin yapan herkes trend olan her ürünü taşıyabilir.

“Yüksek çizmelere zor alışırız”
Yaprak Aras Şahinbaş (Sabah)
- 80’ler bariz biçimde devam ediyor. Yüksek beller, tulumlar, iddialı omuzlar, hayvan desenleri yine var. Zımba detayı da öne çıkıyor. Modayı takip eden kişilerin 2010’da atlamaması gereken en önemli detay deri. Deri mont, pantolon, etek ve hatta şortlar bu sezon çok moda. Blazer ceket, payetli elbise, devetüyü palto, uzun çizme ilk aklıma gelen diğer şeyler.
- Öne çıkacak tasarımcılar Marc Jacobs, Alexander Wang, Raf Simons, Miuccia Prada, Rei Kawakubo ve Christophe Decarnin.
- Kalçaya değen yükseklikte çizmelere gözümüz biraz zor alışacak. Onları giyebilmek için düzgün bacak yapısı ve belli bir vücut kitle endeksinin altında olmak şart.
- Bu yıl siyah çoğunlukta olduğu için moda kurbanlığı tehlikesi az. Ama tabii ki upuzun çizmeler herkese yakışmaz ve payetler için de belirli bir yaş sınırı var.


Yapraklar modada da sararmakta
Payetli elbiseler, eldivenler, deri pantolonlar, neon aksesuarlar... Trendlerle boğuşmaktan sıkılanlara ve 'Bu sezon ne moda olacak, ne satın almalıyım?' diyenlere, işte sonbahar-kışın kilit parçaları...

Yeni sezon yine yepyeni trendler, görünümler ve parçalarla merhaba dedi modaseverlere. Mağazalarda yine çok fazla çeşit, yine çok fazla ürün var. Ama her sezon olduğu gibi yine belli başlılar öne çıkıyor. Sonbahar-kış alışverişinizi kolaylaştırmak için öne çıkan görünümleri ve hit parçaları belirledik. PPR fotoğrafçılarından Ozan Kıymaç'ın karelerinde hayat bulan çekimimizin, alışveriş stresinize ve listenize iyi geleceğini umuyoruz...

Oduncu gömlek
90'lar geri döndü. Grunge akımından da öyle kolay kurtuluş yok. Hem zaten erkeksi detaylar da moda. O zaman gardıroplarımızda, kışın en belirgin parçalarından olan oduncu gömleklere yer açıyoruz. Bunları spor bir şekilde jean üzerine giyebilirsiniz. Veya hipsterlar arasındaki giyim şeklinden örnek vereyim; Lale formlu bir etek alınır, üzerine bol bir tişört giyilip eteğin içine sokulur. Üzerine de bir oduncu gömlek giyilir ve tabii ki önü açık bırakılır.

Bol paçalı pantolon
Aslında bu sezon pantolonlarda belirgin bir trend yok. Veya şöyle demeliyim; her trend var. Hem skinny, hem binici, him havuç modeli; ne ararsanız var. Rahatlıkları yeniden keşfedildiğinden beri klasikler arasına katılan taytların da pabucu dama atılmıyor kolay kolay. Ama gençler, bol paçalı pantolonlardan yana kullanıyor tercihini. Defileler farklı bir yönü gösterse de, İspanyol paçaların sokakları ele geçirmesine hazır olun.

Oxford ayakkabı
Topuklar yükselip de akıl almaz şekiller, formlar ve yüksekliklere büründükçe, 'ökçe karşıtı hareket de oluştu. Maskülen trendinin etkisiyle başlayan bu akım, önce sokakta tutuldu. Ardından da podyum izdüşümlerini beraberinde getirdi. Comme Des Garçons'un defilesinde mesela, bayağı kaba modeller kullanıldı. Bir diğer vizyoner modacı, Junya Watanabe de sivri burunlu ve son derece erkeksi modeller tercih etti kıyafetlerini sunarken. Yohji Yamamoto da Oxford'lara sığınanlardandı. Topuklu modelleri ise Diesel, Bottega Veneta ve Tod's tercih etti.İster inanın, ister inanmayın, bu sezonun en 'havalı' ayakkabı modelllerinden biri. Sadece bu bahsettiğim modacılar değil, birçok markada bulabilirsiniz Oxford'ları. İster boyfriend jean altına, ister pantolon-ceketle beraber kullanabilirsiniz. Dilerseniz şık gece kıyafetlerinin altına da kullanma özgürlüğüne sahipsiniz bu sezon. Değerlendirin derim!

Yuvarlak çerçeveli gözlükler
Son bir yıldır hayatımıza dönüş yapan yuvarlak çerçeveli gözlüklerin büyük ve güneş koruyucu modelleri yaz boyunca kullanıldı zaten. John Lennon denince akla ilk gelen şey olan daha ufak modeller ise, gençlerin radarındaydı. Beyoğlu'nun ünlü ikinci elcisi ByRetro, Lennon gözlüklerine yetişemediği için mağaza içinde ufak bir imalathane bile kurmuştu, hatırlarsanız. İşte bu yuvarlak çerçeve sevdası, optik gözlüklere de yansıdı nihayet. Geçen yıllarda tercih edilen dikdörtgen çerçeveler, yerini bu modellere bırakıyor; haberiniz olsun. Birçok mağazada ve tabii ki gözlükçüde bulabilirsiniz. Bu arada bu gözlüklerin esin kaynağının Le Corbusier olduğunu; ünlü mimar ve tasarımcının adına bu yıl Londra'da düzenlenen büyük serginin akımı desteklediğini de dip not olarak belirteyim.

Neon aksesuar
Neonlar birkaç sezondur hayatımızdalar. Ama modaya hâkim olan 80'ler trendinin bu patlamayı körüklediğine şüphe yok. Neonu kıyafette tercih eden de çok elbet ama çok fazla parlamaktan çekinenenler için aksesuarlar, biçilmiş kaftan. Özellikle pembe tonlarında karşımıza çıkan neon aksesuarlara Louis Vuitton'da rastlayabilirsiniz. Iceberg'in botları, Roger Vivier ile Christian Dior'un ayakkabıları, Dolce&Gabbana'nın platform topukluları dikkat çeken pembelerden. Sergio Rossi, Mulberry ve Marc Jacobs ise neon pembeyi çantalarına taşıyanlardan. Tod's, Sonia Rykiel, Moschino ve Jil Sander de bol bol neon aksesuar bulabileceğiniz diğer adresler. Dediğim gibi; 80'ler modasının altında kalıp ezilmektense, küçük detaylarla neşesini yaşamak isteyenlere ve modayla eğlenmeyi bilenlere... Ve evet, her şeyle kullanabilirsiniz. Sadece aynı anda birden fazla neon kullanmayın, yeter.

Payetli elbise
Önce kısa bir payet nedir dersi: İngilizcede sequin olarak geçen payetler, adlarını zecchino denen altın Venedik paralarından alıyor. 1920, 30 ve 40'larda özellikle aktrisler arasında yaygın olan payetler, 80'lerde ise Hanedan dizisiyle yeniden hayatımıza girdi. Yani bugünkü geri dönüş, 80'ler ve disko kaynaklı. Yalnız payetler bu sezon gece kıyafetlerinde olduğu kadar, günlük parçalarda da karşımıza çıkıyor. Yani payetlenip pullanmak için özel bir davet gerekmiyor. Ashish Gupta'nın tamamen payetlerden oluşan koleksiyonu ve Balmain'in marin temalı bluzları, bunun en güzel örneği. Chanel takımları payetlerle kaplayan karl Lagerfeld de aynı yolun yolcusu. Sonia Rykiel, Michael Kors, Vivienne Westwood, Giorgio Armani, Lanvin, Alexander McQueen ve Viktor&Rolf de ışıltılara karşı koyamayanlardan.

Altın
Metalik modası sürüyor. Aksesuarlarda altını kullananlar ise Christian Lacroix, Etro, Marni, YSL ve Louis Vuitton. Balenciaga'nın altın kelepçelerinin çok moda olacağının sinyallerini, daha defile yapıldığında almıştık. Aksesuarda sürrealizmin sınırlarını zorlayan Dolce&Gabbana ise altın saatleri kolye olarak kullanmış. Altın olmazsa, altın görünümü de makbul. Bir süredir gençlerin bileğinden düşmeyen Casio saatlerin altın renklerini ısrarla isteyiniz.

Lale etek
Bu yıl Balmain'inki gibi kısacık etekler de var, D&G'ninkiler gibi kabarık modeller de, Miu Miu'nun tercih ettiği dizaltı boylar da. Ama etek boyunuz nasıl olursa olsun, beliniz yüksek olsun. Bir de silüeti taklit eden hafifçe kabarık ama dizde daralan lale formlarını sık sık göreceğiz bu sezon. Christian Dior, Louis Vuitton, Balenciaga, Fendi ve Marc Jacobs, bu modeli tercih edenlerin yalnızca birkaçı.

Jean yelek
Jean, mevsim normallerinin de etkisiyle bu sezon defilelerde çok fazla görülmedi. Ancak yazdan kalan patlamanın yansımaları, sokaklarda devam ediyor. Özellikle Alexander Wang gibi yükselen isimlerin tema olarak motorcuları tercih etmesi ve tabii bir de 80'lerin dönüşü, jean'lerimizi kışın da giyeceğimize işaret. Kış modasının en revaçta olan jean parçaları ise gömlekler ve tabii ki yelekler. Dsquared2, Diesel, Levi's ve Lee'ye bakmanızı tavsiye ederim.

Deri pantolon
Yeni jean, deri. Yazın modacılar ne kadar çok jean çalıştıysa, bu sezon da deriye vermişler kendilerini. Montlar, elbiseler, ceketler, etekler, korseler, saç aksesuarları... Favori parça ise tabii ki pantolonlar veya deri ya da deri görünümlü taytlar. En güzel pantolonlar Dsquared2 ve Alessendro Dellecaqua'da. YSL'nin tulumu da çok hoş. Elbisede Chanel'in deri V yakalısı çok gözde. Alberta Ferretti'nin boğazlı ve uzun kollu modelini kapalı mekânlarda giymek zor olabilir. Sophia Kokosalaki ise deri elbiseye vücuda yapışmayan, yeni bir yorum getirmiş. Michael Kors'un straplesi gece davetlerinin bir numaralı parçası olmaya aday. Balmain'in minisi de aynı şekilde. Alexander Wang, Proenza Schouler ve Philip Lim de deriyi güzel işleyenlerden. Bu arada deride siyah ağırlıklı olsa da Giles Deacon, Viktor&Rolf, Miuccia Prada ve Dries Van Noten gibi ilerici tasarımcıların kahverengiyi tercih ettiklerini belirtmekte fayda var. Yani deri seçerken elinizi korkak alıştırmayın.

Eldiven
Geçen yıl devasa kolyelerdi. Bu sezonun hit aksesuarı ise kesinlikle eldivenler. Modacılar bu kışın çok soğuk geçeceğinden o kadar eminler ki, neredeyse hepsi koleksiyonunda eldiven kullandı. En revaçta olanlar ise, Chanel'in yeşil ojelerini göstermek isteyen kızların taktığı gibi parmaksız modeller. Motorcu görünümü trendinden de beslenen bu moda daha çok deri eldivenlerde vuku buluyor. Lanvin'in derileri ya sıvanıyor ya da dirseğe kadar uzatılıyor. Ricardo Tisci, bluz kollarını eldivenli yapmış. Gorgio Armani'ninkiler ise neredeyse omuzlara değecek. Louis Vuitton'da parmaksız, Rick Owens'ta bol, Michael Kors, Stefanel ve Lacoste'ta yün, Roberto Cavalli'de zımbalı, Donna Karan'da kürklü, Sportmax'te ise tırnağa benzeyen detaylı! Ayrıca Thakoon, Lanvin, Giorgio Armani, Fendi, Nicole Farhi, Marc Jacobs, G-star ve Guess'te de birçok model bulmak mümkün. Şık gece elbiselerinin bile tamamlayıcıları, çeşit çeşit eldivenler. Tabii geçen yıl metrekareye düşen kar oranı dikkate alınırsa dantel eldivenleri takmak daha akıllıca olabilir. Veya inceldiği yerden kopsun diyelim, Marni'ninkiler gibi birer çift kayak eldiveni alalım!

Bunları da atlamayın!
DEVETÜYÜ PALTO
Klasiklerin dönüşüyle devetüyü paltolara gün doğdu. MaxMara, DKNY, Michael Kors, Dries Van Noten ve Chloe en güzel ve modern örneklerini verdi.

BLAZER CEKET
İddialı omuzları olan ve blazer ceketler, kış gardırobunun olmazsa olmazı. Şık kıyafetler üzerine bile giyilecekler.

BEYAZ GÖMLEK
Bir diğer klasik, bu yıl farklı boyutlara taşınıyor. Beyaz gömlek alırken iddialı detayları olmasına dikkat edin; fırfırlı yakalar, kocaman fiyonk detayları gibi.

UZUN BOTLAR
Varsa yoksa Prada'nın balıkçı çizmeleri konuşuluyor ama dikkatinizi Hüseyin Çağlayan'ın nispeten daha feminen modelleri ile Rodarte'nin bandajlı çizmelerine çekmek istiyorum.

SAÇ AKSESUARLARI
Abartı, abartı, abartı... Eldivenleri şapka niyetine kulanmak isterseniz, buyrunuz Dolce&Gabbana, tavşan kulakları takmaksa derdiniz, işte size Lous Vuitton ve Moschino. Abajuru söküp Alexander McQueen'e gönderme de yapabilirsiniz, Anna Sui'den ilham alıp kuş tüyleri de takabilirsiniz.

İNCE KEMERLER
Önemli bir detay; bu yıl kemerler inceliyor. Ve ceket, hatta palto üzerine takılıyor. İnanmazsanız işte Chole, işte Donna Karan, işte Nicole Farhi, işte Lanvin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
20092010, bakis, bakış, modasina, modasına, sonbaharkis, sonbaharkış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011 Modasına İlk Bakış Dilara Ah Kadınlar 0 04 Ekim 2010 04:08
2010 - 2011 Kış Modasına İlk Bakış Ein Ah Kadınlar 4 18 Haziran 2010 05:33
2010 2011 Kış Modasına İlk Bakış Hesna Ah Kadınlar 0 22 Ocak 2010 20:43
Kenzo 2009-2010 Sonbahar/Kış YapraK Ah Kadınlar 0 25 Eylül 2009 16:40
Tween 2009-2010 Sonbahar - Kış YapraK Ah Kadınlar 0 19 Eylül 2009 05:24