IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2010, 16:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kot yırtma ve siyah giymenin kuralları




Kendi kotunu kendin yırt
Bir zamanlar çok moda olan yırtık kotlar yine çok moda. Özellikle marka olan kotlar oldukça pahalı. Evdeki kotlarından bazılarını kendin yırtarak hem modayı takip edebilir, hem de tasarruf edebilirsin

İşte sana gerekenler
• Bir kot
• Makas
• Zımpara kağıdı
• Çamaşır suyu

Hata yapmaktan korkuyorsan önce nereleri keseceğini kalemle işaretlemende fayda var.

• Pantolonun diz ve bacakların üst kısmını zımparala, kumaşın ters yönüne doğru da bu işlemi yap, sonuçtan memnun kalıncaya kadar işlemi tekrarla. Bir süre sonra kumaş incelmeye ve delinmeye başlayacaktır. İstediğin boyutta bir delik açılıncaya kadar devam et. Eğer kotunun sadece eskimiş bir görünüm almasını istiyorsan delinmesini beklemeden bu şekilde de kullanabilirsin.
• Zımpara kağıdı yerine, makas ya da kağıt açacağı ile (Hatta kalın bir iğne de olabilir), kotun dilediğin yerinden iplikler çıkartabilir ve delikleri bu yöntemle açabilirsin. Çıkan beyaz iplikleri kesme, bunlar kot yıkandıkça kendiliğinden şekil alacak ve düşecektir.
• Kotu makasla doğrudan kesmeye kalkma. Ama sert bir darbe almış görünümü vermek için makas ya da delici bir alet ile kotunda büyük bir delik açabilirsin (Yırtık değil).
• Kotun farklı bölgelerinde irili ufaklı yapacağın değişikliklerden sonra, gözüne hoş geldiği noktada işlemi bırak. Yoksa kot giyilmez bir hal alabilir. Deliklerin, yırtıkların ve aşınmaların toplam sayısı en fazla 7-8 adet olmalıdır.
• Eskimiş bir görünüm vermek için bu işlemleri tamamladıktan sonra az miktarda çamaşır suyu katılmış bir kova suyun içinde kotunu bir süre beklet. Kotu sadece çamaşır suyu bulunan bir kovaya koyma az miktarda çamaşır suyu bulunan su dolu bir kovaya koy. Aksi taktirde o kotu atmak zorunda kalırsın.

Siyah giymenin 5 kuralı
Asilliğin ve şıklığın rengi olarak bilinen siyahı giymenin kuralları olduğunu biliyor musunuz?
Siyah daima asil ve şık bir renktir. Ama siyah giymenin de belli kuralları var. Giymeden önce siyah giyme kurallarına göz atmakta yarar var. İmaj Danışmanı Suna Aslan’a göre siyah giymenin 5 ana kuralı var.

• Siyahları birbiriyle eşleştirirken dikkat! Hangi kumaş olursa olsun baştan aşağı siyah giyinirken üzerindekileri takım olarak almadıysan ton farkını göz ardı etmemelisin. Siyah bir etekle siyah ince çorap ve siyah bir gömlek eşleştirdiğini düşünelim, etek kahveye gömlek mora çorap da griye çalmamalı, siyahın tonunu tutturmak zordur. Özellikle alışverişlerde buna dikkat edin, bu siyah ceket siyah eteğimle de pantolonumla da ne güzel olur deyip, aldanmayın. Eşleştireceğin parçayı mutlaka yanına almakta fayda var.Kendini baştan aşağı siyah ile de boğma. Siyah ve beyaz çok güzel bir ikili olabilliyor.

• Pamuklular daha çabuk solar, rengini kaybeder. Bir de penyeler bluzlar söz konusu olunca sık yıkanma da işin içine giriyor nasıl dayansınlar. Aklında olsun içinde likra ya da merserize karışım olan pamuklular hem daha dayanıklı olur, hem de siyah daha derin tonlarda güçlü bir siyah olur. Özellikle penyelerde bluzlarda kumaşın likralı olmasına özen göster ki, siyahının ömrü uzun olsun. Ne kadar sevsek de siyahlarımızla vedalaşma zamanı geldiğinde işi pek uzatmamak gerek. Solmuş siyahlar bizi de soldurmasın değil mi?

• Açık tenliler siyah giyerken rengi yüzüne fazla yakın kullanmamaya özen göstermeli. Ayrıca siyahı yine yüzden uzak tutmak lazım, çünkü siyah yorgun gözleri daha belirgin hale getirir.

• Siyahı rengarenk kemerler ile daha hoş bir hale getirebilirsin.

• Taktığın takılar ile basit siyah bir elbise seni bir peri kızına çevirebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
giymenin, kot, kurallari, kuralları, siyah, ve, yirtma, yırtma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mini Etek Giymenin 6 Şık Yolu Elysian Moda Trendleri 0 27 Nisan 2014 15:51
Kırmızı giymenin altın kuralları Sue Ah Kadınlar 0 25 Temmuz 2012 15:53
Topuklu Ayakkabı Giymenin Faydaları Sue Ayakkabı Trendleri 0 25 Mayıs 2012 22:46
Topuklu Ayakkabı Giymenin Püf Noktaları efLatun Ayakkabı Trendleri 0 22 Ocak 2012 00:15
Siyah elbise giymenin 5 kuralı YapraK Moda Trendleri 1 25 Eylül 2009 16:49