IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2010, 15:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevgilinizi kendinize benzetmeyin




Erkek arkadaşınıza sosyal hayatta kız arkadaşınızmış gibi davranmanız uzun vadede ilişkinizi olumsuz etkileyebilir

Sevgilinizle spor salonunda buluştunuz diyelim. Onu sizinle birlikte aerobik dersine girmeye ikna ettiniz. Sonra eve gidip şu sıralar çok popüler olan romantik diziyi izlerken en sevdiğiniz restorandan vejetaryen yemekleri sipariş ettiniz. Onu sağlıklı yemek yeme konusunda daha önce ikna ettiğinizden, yine sesini çıkarmadı. Kulağa çok güzel, hatta muhteşem bir program gibi geliyor, değil mi?

Bütün bu saydıklarımız kendi başına zararsız şeyler gibi gözükse de, erkek arkaşınızı yavaş yavaş kadınsılaştırıyor olabilirsiniz. Psikologlar "Günden güne daha çok kadın sevgilisine yakın kız arkadaşı gibi davranıyor ve daha çok erkek kadınsal aktivitelere katılmaya boyun eğiyor. Dolayısıyla cinsiyetler arasındaki ayırım gitgide daha az belirgin bir hale geliyor" diyor.

Sınırları çok zorlayıp, fazla ileri gitmemek gerekiyor: Stony Brook Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, romantik bir aşk yaşadığını söyleyen çiftlerin, arkadaş gibi olduklarını itiraf eden çiftlere oranla çok daha mutlu olduklarını gösteriyor.

Erkek arkadaşlarını kendisine benzetmeye başlayan kadınların artışının sebeplerini araştırdık, işte bu konuda yapılması gerekenler...

Neden sevgilinizin kız arkadaşınız gibi davranmasını istiyorsunuz?

Psikoterapist Jo Ann Magdoff "Kadınlar, arkadaşlarıyla erkeklere kıyasla daha çok şey paylaştıklarından çok yakın ilişkiler yaşıyorlar. Bu yüzden içten içe arkadaşlarıyla yapmaktan keyif aldıkları şevleri sevgilileriyle de yapmak istiyorlar. Aslında arkadaşla ve sevgiliyle kurulan ilişki temelde benzer yakınlıktadır ve bu nedenle karıştırılabilir" diyor. Son zamanlarda yakın arkadaşken ilişki yaşamaya başlayan çiftlerin artması da buna -farklı boyutta da olsa- bir örnek olarak gösterilebilir. Sıkça duyduğumuz "O sadece hayatımın aşkı değil, aynı zamanda en yakın arkadaşım" cümlesi burada çok daha büyük anlam kazanıyor.

Bütün bu düşünceler, bizi her şeyi sevgilimizle birlikte yapmaya itiyor. Eğer pilates yapıyorsanız, ikili derslerde size eşlik etmesini istiyorsunuz. Fransız filmlerinden hoşlanıyorsanız, sevdiğiniz erkeğin en duygusal sahnede elinizi tutmasını hayal ediyorsunuz.

Sevgilinizle bu derece sağlam bir ilişki kurmak istemeniz doğal. Ama bir kız arkadaşınızla aranızdaki yakınlık derecesiyle erkek arkadaşınızla yaşadıklarınız arasında büyük bir fark olduğunu hatırlatmalıyız.

Magdoff’a göre, kadınların erkek arkadaşlarıyla çok yakın olmak istemelerinin sebebi, evlilik hayali kurmaları: Evlendiklerinde her şeyden birlikte keyif almak önem kazanıyor. Gelecekle ilgili planlarının örtüşmesi gerektiğini düşünüyorlar, örneğin birisi şehrin enerjisinden hoşlanırken, diğeri sakin bir hayat sürmenin hayalini kuruyorsa gelecekte sorun yaşanmasını önlemek için ortak bir noktada buluşulması, bunun için çaba harcanması gerekebilir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
benzetmeyin, kendinize, sevgilinizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgilinizi Kendinizden Uzaklaştırmayın xena Aşk Doktoru 0 10 Mayıs 2014 14:19
Makyajınızla Sevgilinizi Büyüleyin N999 Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Şubat 2012 13:50