IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2010, 17:44   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beymen'le 2010 ilkbahar-yaz sezonuna bakış




Dolabınız renklensin
Birkaç sezondur ciddi bir değişim içinde olan Beymen Club'ın tasarımcısı yeni sezonda alışılageldik kombinasyonların dışına çıkılacağını belirtiyor. Artık aynı ceketi baba klasik pantolonla, oğlu ise şortla tamamlıyor. Kokteyl elbisesini anne topuklu ayakkabıyla, kızı ise sandaletle gündüze giyiyor.

ŞORT ETEĞİN YENİ ADI OLACAK
Farkında mısınız bilmiyorum ama Beymen Club'da ciddi değişiklikler oluyor. Tasarım komutasına Andrea Pompilio geçtiğinden beri markada ciddi bir tazeleşme, gençleşme söz konusu. Moda kariyeri boyunca yolu Alessandro Dell'Acqua, Prada, Calvin Klein ve YSL gibi isimlerden geçen Pompilio, silüetleri gençleştirip şehirlileştirmeyi başarmış. Ve bunu, markanın doğallığı ön plana çıkaran DNA'sını bozmadan yapmış. İlk kez kokteyl elbiseleri girmiş mesela koleksiyona. Sezonun trendlerinden örnekler olsa da, körü körüne bağlı kalınmamış. Koleksiyonun en önemli özelliği ise bütün parçaların birbirleriyle beraber kullanılacak, kombinasyon yapılacak şekilde tasarlanmış olması. Bugüne kadar tasarımlar ve silüetlerde hayat bulan değişim, markanın reklam kampanyasına da yansıyor. Beymen Club'ın ilkbahar-yaz kampanyasında ilk kez ünlü isimler yer alıyor: Dizi oyuncuları Naz Elmas, Hazal Kaya ve Engin Altan Düzyatan. Pompilio'nun da dediği üzere amaç, kıyafetlerin sadece mankenlerde değil, gerçekçi ölçülerdeki insanlarda da iyi durabileceğini göstermek. Ve tabii ki ilanlara daha uzun baktırmak ve şaşırtmak. Milano'da yaşayan Pompilio'yla kısa İstanbul ziyareti sırasında bir araya geldik ve Beymen Club'daki yenilikleri, yeni sezon modasını konuştuk...

- Neler oluyor Beymen Club'da?
- Beymen Club'ın her yaşa hitap etmesini istiyoruz. O yüzden hem kadın hem de erkeğe daha yeni ve farklı formlar getirdik. Koleksiyonda yeni sezonun trendlerini daha baskın olarak görmek mümkün. Amacımız Beymen Club'ın hem anne ve kızının, hem de baba ve oğlunun beraber gelip, beraber alışveriş yapabileceği bir yere dönüşmesi. Çünkü koleksiyonda öyle farklı parçalar var ki, beraber kullanıldığında ister klasik, ister genç görünümler elde edilebiliyor.

- Beymen Club kadını ve erkeği, nasıl kişiler?
- Şehirli, doğayı seven, açık havada zaman geçirmekten, spordan zevk alan insanlar. Seyahat etmeyi seviyorlar. Bu, giyim tarzlarına da yansıyor. En önemlisi, kıyafetlerle oynamayı, kombinasyonlar yapmayı seviyorlar. Beymen Club modaseverlere, parçaları kendi stillerine göre karıştırma şansı veriyor. Modayı da çok yakından takip ediyorlar. Zaten İstanbullu kadınlar çok iyi giyiniyor. Abartmıyorum, bazen Avrupalılardan bile daha hoş giyiniyorlar. Kıyafetlerine çok para harcadıkları belli. Hakikaten, New York 5. Cadde'de görebileceğiniz şeyleri görüyorsunuz burada. İstanbullular yüksek belli etekleri üç yıldır giyiyor. Oysa bu moda Avrupa'da yeni başlıyor.

MİNİMAL, DESENSİZ BİR SEZON
- Nelerden esinlendiniz ilkbahar-yaz koleksiyonunu hazırlarken?
- Aslına bakarsanız özel bir ilham kaynağım yok. Çalışırken öyle Jackie Onassis gibi ikonlardan esinlenmiyorum. Benim için asıl olan, koleksiyonun ruhu. Çünkü en önemli olan şey, stil. Neyin nasıl giyileceği, hangi parçanın hangi parçalarla tamamlanacağı... Kadınların kişisel stilini görmek çok güzel. Hem kadınların hem de erkeklerin daha rahat giyinmelerinden hoşlanıyorum. Mesela erkekler ceketleri klasik pantolonlarla giyebilir. Ama daha farklı ve karakterli bir stil için ben ceketleri kargo pantolonlarla kombine ediyorum. Lüksün rahat bir şekilde kombine edilmesi; bence 2010 yılının modası budur.

- Koleksiyonda pasteller ağırlıkta ama aradan canlı renkler de görülüyor...
- Renkler bu sezon çok önemli. Yaz sezonunda renklerin önemi artar. Ama bu sezon renklere verdiğim önemin asıl sebebi, geride bıraktığımız iki yıl. Ekonomik koşullar ve zor geçen iki yılın ardından artık güzel şeylere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. O yüzden de bu koleksiyonda, bundan sonraki hayatımıza dair ipuçları; pozitif mesajlar vermek istedim. "İyi enerjiye, renklerle, gardırobumuzdan başlayalım," diye düşündüm. Bir de 80'lerdeki gibi baştan ayağı tek renk görünümler hazırladık. Tabii 80'lerden biraz daha agresif ve modern...

- Sezonun hit renkleri neler?
- Ten rengi ve pasteller çok önemli. Ama bu tonlar Beymen Club'da zaten hep vardı. O yüzden de araya sezonluk renkler koyduk. Bu sezonun renkleri açık gri, asit sarısı, pembe ve mavi. Desenler pek yok bu sezon. Çünkü uzun zamandır bir hippi ve etnik teması devam ediyordu. İç çamaşırları bile desenli olmuştu artık. O yüzden bu sezon minimalist bir yaklaşımı benimsedik. Dijital baskılar ve grafik birkaç desenle daha modern bir koleksiyon oldu. Leopar deseni de ara ara göze çarpabilir ama ona da leopar demeye bin şahit ister. Daha çok kamuflaja benziyor. Çiçek desenleri, transparanlar; romantizm gitti bu sezon.

ŞORT, ETEĞİN YERİNİ ALIYOR - Oysa ilkbahar-yaz sezonunda ortalık transparandan geçilmeyecek gibi görünüyor.
- Evet ama biz transparanı o kadar çok yaptık ki şimdiye kadar, sıkıldık. Zaten çok zordur transparanı kullanmak. Transparana yaklaşım kültürden kültüre değişir. Satın alan kişi de çok iyi bilemez nasıl giyeceğini; altına bir şey giymeli mi, renkli sutyen mi takmalı...

- Koleksiyonda süeti de çok görüyorum. Süet ve deri ilkbahar sezonunda çok var. Zor olmayacak mı sıcak havalarda süet ve deri giymek?
- Ama bunlar çok ince, çok açık renklerde süet ve deriler. Hiç kahverengi veya siyah yok. Kışlık veya ağır görünmüyorlar. Beyazlar, açık griler gibi renkleri kullandık daha çok. Serin bahar akşamlarında rahatlıkla kullanılabilecek parçalar. Özellikle süet çok var. Süetlerde çok hippi stili görünmeyen püsküller de koleksiyonun iddialı detaylarından.

- Sezonun kilit parçaları neler?
- Genel olarak yeni sezonun en hoş parçaları, bol bermudalar ve ceketler. Özellikle de kadınlar için. Bermuda bu sezon mini eteğin, hatta genel olarak eteğin yerini alıyor. Maskülen; blazer ceketlerle ve gömleklerle çok hoş duracaklar. Gündüz sandaletlerle, platformlarla; gece topuklu ayakkabılarla kullanmaya çalışın. Bermudalardan, şortlardan korkmayın; onlara etek veya pantolon muamelesi yapın. Erkeklerde de çok beğeniyorum bermudayı. Milano Moda Haftası'nda da gördük; pantolon ceket yerine şort ceket takımlar erkek modasında kendini belli etmeye başladı. Ama Türk erkeklerinin kolay kolay adapte olabileceği bir görünüm değil bu. O yüzden de ceketleri bermudadan çok kargo pantolonlarla tamamlamayı seçtim.

- 80'lerin tek renkli görünümlerini kullanmışsınız. Kaç sezondur devam eden 80'lerden başka bir şey var mı?
- Hayır yok. Çünkü bıktım artık. O devrin rock&roll görünümlerini beğeniyorum ama o koca koca omuzları, kocaman drapeleri modern bulmuyorum. Giyenlere de yakıştırmıyorum. Dergilerde, çekimlerde ve defilelerde göze hoş geliyor ama giyilmeleri çok zor. Ben giyilmesi kolay şeyler yapmaktan yanayım.

ERKEK GİYİMİ DEVAM EDECEK
- Blazer ceket modası da devam ediyor. Kadınlar maskülen parçalar giymeyi sürdürecek mi?
- Evet çünkü kadınların erkek kıyafetleri giymesi çok seksi bir şey. Büyük ceketler, bol gömlekler... Aklıma boxer şortlarıyla Kim Basinger geliyor hemen. Bence çok cool ve güçlü bir duruşu var maskülen kıyafetlerin. Tabii feminenleştirmeniz kaydıyla. Detaylarla; aksesuarlarla, topuklu ayakkabılarla...

- Beymen Club'ın ilk kez kokteyl elbiseleri tasarladığını görüyoruz...
- Evet. Ama bu elbiselerin illa ki geceye; mücevherlerle tamamlanmasına gerek yok. Sandaletlerle, günlük de giyilebilir; genç, modern ve alternatif durabilirler. Bir de beller çok ön planda bu sezon. Şık elbiseler kemerlerle, hem de erkek kemerleriyle tamamlanıyor. Erkeklerin gardırobundan ödünç aldığımız bir şey de kemer.

- Başka neler alacağız erkeklerin gardırobundan bu sezon?
- Beyaz, bol gömlekler. Çok büyük değilse, şortları alıp paçalarını kıvırarak kullanabilirsiniz. Sonra atletler, beyaz tişörtler, pantolonlar ve tabii ki ceketler.

Klasikler, spor parçalarla tamamlanıyor
Beymen Club'ın erkek koleksiyonu, hem New York havası taşıyor, hem de tasarımcı Andrea Pompilio'nun stilini yansıtıyor. Klasikleri spor ve casual parçalarla karıştırmayı seven Pompilio, ceketleri gömlek yerine tişörtle, klasik pantolon yerine de kargo modellerle veya bermudalarla kullanmayı öneriyor. "Ceket-pantolon giyen erkekler için ise sertliği, farklı kumaşlarla kırmaya çalışıyorum. Rahat görünsünler diye keteni tercih ediyorum," diyor. İlkbahar-yaz sezonunda kalıplar da eskisine oranla daralmış. Mikro desenli gömlekler, polo yaka tişörtler, trikolar, deri havacı montlar ve kanvas pantolonlar, koleksiyonun hitlerinden. İlk kez bu sezon üretilen spor ayakkabılar ise gri, lacivert ve beyaz ağırlıklı.

Kaynak: Sabah

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2010, bakış, beymenle, ilkbaharyaz, sezonuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BEYMEN BLENDER 2010-2011 Sonbahar Kış Modası Afrodit Ah Kadınlar 0 17 Ekim 2010 16:26
Beymen Club 2010-2011 Sonbahar-Kış Afrodit Ah Kadınlar 0 23 Eylül 2010 12:47
Beymen’de 2010 Yaz Moda Sezonu Ein Ah Kadınlar 0 17 Haziran 2010 17:49
Beymen Blender 2010 Aksesuarları YapraK Ah Kadınlar 0 12 Mart 2010 19:18