IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2011, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Takma kirpikler + Bu Uygulamaların Yapılmaması Gereken Durumlar.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Takma kirpikler + Bu Uygulamaların,
Yapılmaması Gereken Durumlar.


ŞERİT KİRPİKLER :
Şerit kirpikler moda akımlarına bağlı olarak, genellikle fotomodel, sahne, gece ve fantezi makyajlar için uygulanır. Ayrıca kısa ve düz kirpikli kişilerde, uzun ve kıvrık hatta değişik renklerde kirpikler haline uygulanabilirler. Bu uygulamayı yaptıracak kişinin kendi kirpikleri ile ince şerit kirpikleri kolaylıkla birleştirilebildiği için, daha doğal bir görünüm sağlarlar. Kirpik fönleri de bu işlem yapılmadan veya yapıldıktan sonra uygulanabilirler.

Çift olarak satılır. Her biri komple bir göz içindir. İnce bir şerit üzerine yapıştırılmış naylon lifler veya kıllardan oluşur. Şerit ya kendinden yapışkanlıdır veya kutusunda bir yapıştırıcısı mevcuttur. Burada dikkat edilmesi gereken konu özel olarak kirpik yapıştırıcısı olarak üretilmiş yapıştırıcıların kullanılmasıdır. Diğer yapıştırıcılar kullanılmamalıdır. Özellikle solvent içeren yapıştırıcılardan kaçınılmalıdır. Birçok değişik uzunlukları, kalınlıkları ve renkleri mevcuttur.

UYGULAMA:
Göz makyajından önce bu işlem yapılmalı ve uygulanacak kişi üzerinde yapıştırıcılığı test edilmelidir. Steril bir cımbız ile bir şerit dikkatlice alınır. Şeritlerin yerleştirilmiş olduğu plastik yatak dışa doğru bükülerek şeritlerin kolayca bu yataklardan çıkması sağlanır. Sonra yapıştırıcı tüpten şeridin üzerine direkt olarak sıkılır. Bu işlem uygulanacak kişinin kirpiklerine kesinlikle sıkılmaz. Uygulanan kişiden gözlerini kapaması istenir. Uygulanacak kişinin önünde durarak çalışılır. Şerit ilk olarak üst kirpiklere gözkapağının ortası oranlanarak kirpikler üzerine yapıştırılmaya başlanır. Şerit kirpiklerin diplerine mümkün olduğu kadar yakın yerleştirilmelidir. ( Şeride sürülen yapıştırıcı doğal kirpiklerden uzak tutulmalıdır. Aksi halde doğal kirpikler birbirine yapışır. ) Sonra burun tarafına doğru ve daha sonra dış tarafa doğru yapıştırma işlemine devam edilir. Yapılan işlem kontrol edilerek diğer göze geçilir. Her ikisi de bittikten sonra simetriye bakılır. Yapıştırıcının kuruması için yaklaşık 3 dakika beklenir. Eğer yapılan işlem aşamalarında bir göz sulanması olur ise, sulanma duruncaya kadar beklenilir.

ÇIKARTILMASI:
Şerit kirpikler, genellikle kolay çıkartılırlar. Zorlanma durumunda özel çözücü kullanılmalıdır. Çıkarma şekli ise gözün dış kenarından iç kenarına doğru yavaşça çekilerek yapılır. Göz kapaklarında kalan yapıştırıcı izlerini, nemli pamuk pedler yardımı ile silerek yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ :
Şerit kirpikler bir kereden fazla kullanılabilir. Çıkartılan kirpiklerin şeridinde kalan yapıştırıcıyı çıkartmak için 1-2 dakika ılık suda bekletilir. Sonra temiz bir zemin üzerinde hafifçe kurulanır ve tekrar kavisli bir hale gelmesi için kurşun kalem üzerine sarılır. İyice kuruduktan sonra kutusuna yerleştirilir.

BU UYGULAMALARIN YAPILMAMASI GEREKEN DURUMLAR :
1 - Yapışkana olası reaksiyon verenlerde.
2 - Göz hastalıkları; arpacık, kanjonktivit, blefarit ( göz kapaklarının özellikle kenar bölümlerinde iltihap olanlarda )
3 - Göz çevresindeki şişme ve iltihaplanmalarda.

Takma kirpikleri kozmetikçilerde bulabilirsiniz fiyatı markasına göre değişir.Ucuz olsun diye dandik çin malı takma kirpiklere kesinlikle yönelmeyin.Sadece özel günlerde kullanmanız daha mantıklı.
Eğer göz çevreniz hassassa kullanmayın.Unutmayın sizin satın alacağınız kirpikler sadece 1 günlük kullanım için olmalıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, durumlar, gereken, kirpikler, takma, uygulamaların, yapılmaması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özel hastanelere yapılmaması gereken ödemeler Lady Genel Paylaşım 1 25 Nisan 2010 23:37
Sağlıklı kirpikler için... Tisha Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Kasım 2009 11:07
Backlink Alanında Etik Uygulamaların Etkisi Drazen Arama Motorları Haberleri 1 05 Mayıs 2009 23:17
Yapılmaması gereken gıcık espriler mihrac Komedi ve Mizah 0 21 Nisan 2008 22:43
Yemeklerden Hemen Sonra Yapılmaması Gereken 7 şey Heidi Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 13 Nisan 2008 12:56