IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 11:59   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zayıflamayı Engelleyen 5 Neden






Zayıflamak isteyenler için tek bir formül var; o da hayat tarzı haline gelmiş sağlıklı alışkanlıklarla oluşturulmuş bir program. Eğer siz de fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız önünüze geçen nedenleri bulmalısınız. Çünkü aslında kilo verememenizin sebebi sadece o gecenin bir yarısında yediğiniz yemekler değil!


1)Bağırsak Florasının Bozulması:
Yapılan araştırmalar bağırsak florası düzenine göre kalori kaybının değişebileceğini gösteriyor. Vücudumuzda oluşan bu dengesizlik az yemememize rağmen kilo alımına yol açabiliyor. Aynı zamanda da zararlı bakterilerden bazıları kanımıza karışarak kilo alımı ve diyabet hastalıklarına yol açabiliyor.


2)Yetersiz Uyumak:
Uyku süresi ile obez olma riski arasında güçlü bir bağlantı olduğunu biliyor muydunuz? Gecede 4 saatten az uyuyanlar 7 ile 9 saat arasında uyuyanlara göre kilo alımında daha yüksek bir risk altında bulunuyor. Uyku eksikliğinde vücut tarafından salgılanan açlık hormonu yüzünden gecenin bir yarısında yemek zorunda kaldığınız bütün o abur cuburlar da üzerine tuz biber oluyor.


3)Besinlere Ambargo Koymak:
Bedeni tek tip besinlerle beslemek, yemeklerde aşırı seçici davranmak, belli besinleri sofradan tamamen çıkarmak kilo alımına sebep oluyor. Çünkü vücudun bütün besin guruplarından eşit bir şekilde günlük olarak alması gerektiğinden bu besinlerin eksikliğinde depo yapmaya başlıyor.


4)Yanlış İlaç Kullanımı:
Genelleyemesek de bazı ilaçların kullanımı (depresyon gidericiler, hormon ilaçları vs.) bazı kişilerde kilo artışı ve şişmanlıkta tetikleyici rol oynayabiliyor. Bu ilaçların kullanımı kan şekerinde düşmeye ve insülin seviyesinde kilo aldırıcı düzeyde artışa neden oluyor.


5)Yeterli Su Tüketmemek:
Su yerine çay, kahve, kola ve gazoz gibi içecekler ile vücudun su ihtiyacını karşılamak zayıflamamızı engelleyen sebeplerden en önemlisi olarak görülüyor. Çünkü metabolizma için besin kadar önemli hatta ondan daha fazla öneme sahip olan suyu her gün düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Ayrıca su kortizon hormonunun salgılanmasını bloke ederek gereksiz yemek yeme isteğini ortadan kaldırıyor.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, engelleyen, neden, zayıflamayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte iptali engelleyen o iki isim! Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 17:51
Zayıflamayı Engelleyen 5 Neden YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Eylül 2009 22:23
Kilo Vermenizi Engelleyen 15 Neden Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 15 Kasım 2008 12:39