IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2012, 16:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gülmek Her İnsanın Gündelik Hayatının Bir Parçası.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gülmek Her İnsanın Gündelik Hayatının Bir Parçası

Dikkat çekici bir diş yapısı ve estetik gülüş, hayatın her alanında önemli...

Gülüş estetiği ve ideal bir dişyapısının meslek hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Diş Hekimi Arzu Yalnız “Mesleğe Göre Gülüş Estetiği” ne dikkat çekiyor.
Mesleğe göre gülüş estetiği tasarlayan Dt. Arzu Yalnız, gülüş tasarımının kişilerin toplumdaki statülerini belirlemede öncelikli etmen olduğunu söylüyor. Son yapılan araştırmalara göre yeni tanışılan kişilerin ilk önce gülüşleriyle ön plana çıktığına ve gülüş estetiğinin önemine de dikkat çekiyor. Gülüş estetiğini “Sanatın Bilimle Buluştuğu Nokta” olarak ifade eden Dt. Arzu Yalnız, gülüşün insan ilişkilerinde de önemli bir yeri olduğunu belirtiyor. Özgüven ve diş yapısı arasındaki ilişki, gün geçtikçe daha çok önem kazandığını, özellikle meslek sahibi kişilerin bu yöntemleri daha çok tercih ettiğini söylüyor.

Dt. Arzu Yalnız gülüş estetiği örneklerini mesleklere göre şöyle sıralıyor.

Çekici gülüş:

Bu teknikte ön dişler diğer dişlere göre fark edilebilir derecede daha uzun. Aslında dişlerin doğal görünümü de bu şekilde ama zamanla bu dişler kısalıp aşınarak kişiye yaşlı bir ifade katabiliyor. Bu dezavantajlı durumu gülüş estetiği uygulamaları ile avantaja dönüştürmek mümkün.
Mankenlik, fotomodellik, modacı, şarkıcılık, gibi mesleklere sahip kişiler üzerinde uygulanan bu teknik sayesinde kişiye daha dinamik ve çekici bir gülümseme kazandırılıyor.

İkna edici gülüş:

Yuvarlak hatlı ve bombeli bir diş yapısı olan bu tarz, diğerlerine oranla daha beyaz bir renklendirme ile kişiye ideal bir görünüm kazandırıyor.
Satış temsilcisi, avukat, pazarlamacı, psikolog gibi mesleklere sahip kişilerde daha çok bu teknik uygulanıyor.

Entelektüel gülüş:

Bu teknikle oluşturulan gülüş estetiğinde, dişler yatay çizgi üzerine sıralanmış bir görünüme kavuşturuluyor. Çünkü bu gülümseme kişiye bilgili ve olgun bir gülüş ifadesi veriyor. Bu gülümsemede alt dudak ve dişlerin daha çok vurgulanacağı bir görünüm sağlanmaya çalışılıyor.
Daha çok akademisyen, öğretmen, gazetecilik, devlet sanatçıları, yazarlık, psikolog, tarihçi gibi mesleklere mensup kişiler bu gülüş tekniğini tercih ediyor.

Otoriter gülüş:

Bu gülüş şekli daha çok yöneticilik yapan kişilerde olması gerekenbir tarz. Bu tarz gülüşlerde keser dişlerin daha köşeli, köpek dişlerin ise daha sivri olduğu bir diş yapısı tercih ediliyor. Bu teknikle kişilerin daha otoriter bir görünüme sahip olması sağlanıyor.
Bu gülüşü daha çok; CEO, Yönetim kurulu üyesi, akademisyen,öğretmen, hakimlik gibi meslek grubuna mensup kişiler tercih ediyor.

Sportif gülüş:

Bu gülümseme şekli kişiye samimi, sıcak ve ayrıştırıcı bir ifade kazandırıyor. Orta kesici dişler yan keserlere göre çok az dahauzun bir yapıda. Bu gülüş kişiye ne çok çocuksu, ne de çok ciddi bir ifade katar.
Bu gülüş tekniğini daha çok; reklamcılık, spor eğitmenliği, halkla ilişkiler, turizm ve otelcilik, doktor, mühendis, hemşire, mimarlık,çocuk bakıcılığı, sinema ve televizyonculuk gibi meslek gruplarına mensup kişiler tarafından tercih ediliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, gülmek, gündelik, hayatının, insanın, parçası, İnsanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarikatların İstanbul'da Gündelik Hayatı Şekillendirmesi Swat İslamiyet 0 07 Mart 2012 22:53
Gündelik Bilgi ve Sağduyu Bilgisi Kalemzede Felsefe 0 12 Ağustos 2011 02:33