IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2012, 14:13   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşırı Kibarlık Sizi Hasta Edebilir!




Aşırı Kibarlık Sizi Hasta Edebilir!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bazı nezaket alışkanlıkları zamanla sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Sırf karşınızdaki kişiye “hayır” diyemediğiniz için kıyafetlerinizi eşyalarınızı hatta yemeğinizi bile paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. İşte bu aşırı kibarlık sendromundan kurtulmanın ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenin sırları…

Hepimiz hayatta başarılı olabilmek için zaman zaman biraz cadılık yapmak gerektiğini biliriz. Peki bu tutumunuzun aynı zamanda sağlıklı kalmanıza da yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Doktorlar bazı “iyi kız” davranışlarının -içeceğinizden arkadaşınıza bir yudum vermek gibi- mikrop kapıp nezle olmanıza dudağınızda uçuk çıkmasına ve hatta domuz gribine yakalanmanıza bile neden olabileceğini vurguluyorlar. Ilıman bir iklimde yaşadığınız için ise kendinizi güvende hissetmeyin. Önümüzdeki aylarda yaşayacağımız soğuk havaların da etkisiyle inatçı virüsler geri dönüş aşamasında. Tabii ki kaba davranışlarınızın da arkasında durduğumuzu zannetmeyin. Aşağıda sayacağımız uygulamalarla görgü kurallarının dışına çıkmadan durumu rahatlıkla kurtarabilirsiniz.

İçkinizi Başkalarıyla Paylaşmak

Tükürük en büyük mikrop iletkenlerinden biridir. Bu yüzden bardağınızın kenarında bir mikrop festivali oluşmasını önlemek için arkadaşınıza “Kendimi bugün biraz hasta gibi hissediyorum sana da bulaştırmak istemem” diyebilirsiniz.


Selamlaşırken Öpüşmek

Uzun ve ıslak bir öpücük yanağınızda pek çok mikrop kalmasına ve bu mikropların burun deliklerinizden ya da ağzınızdan vücut sisteminize girmesine neden olabilir. Birisi sizi öpmek için uzandığında ten temasına girmeden havayı öpün ve kendinizi geri çekin. Bu şekilde mikrop kapma riski dudak ve yanak temasındakinden çok daha düşük olacaktır.

Spor Ekipmanlarının Ortak Kullanımı

Eğer spor salonunda biri yanınıza gelip göğüs press aletini birlikte kullanmayı teklif ederse ona egzersiz hareketini neredeyse bitirmek üzere olduğunuzu ve birkaç dakika içinde kendisinin kullanabileceğini söyleyin. Muhtemelen siz egzersizinizi tamamlayana kadar başka bir alete yönelecektir. Böylece onun terinde bulunan bakterilerden virüslerden ve hatta varsa mantardan kendinizi korumuş olacaksınız.

Hasta İş Arkadaşınızla Aynı Ortamda Çalışmak

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar kapalı camlar ve hava sirkülasyonunun yetersizliğinden dolayı ofislerde rahatlıkla gelişebilir ve yayılabilirler. Hasta olduğunu gözlemlediğiniz iş arkadaşınızla yüz yüze bir iletişimden kaçınmak için önemli bir telefon beklediğinizi ve masanızdan ayrılamayacağınızı söyleyebilirsiniz. Eğer işle ilgili tartışılması ve konuşulması gereken bir konu varsa akşam telefonda konuşmayı önerebilirsiniz.

Biriyle Tokalaşmak

Eller mikropların en azılı olduğu organlarımızdır ve bazen biriyle tokalaşmak kaçınılmaz olur. Bu yüzden tokalaşmanın hemen ardından ellerinizi suyla ve antibakteriyel bir sabunla yıkadığınızdan emin olun. Özellikle de ellerinizle yüzünüze dokunmadan önce. Ellerinizi yıkama imkanınızın olmadığı durumlar için ise çantanızda küçük bir şişe dezenfektan jellerden taşıyabilirsiniz. Rujunuzu Ödünç Vermek Dudak parlatıcılarının ya da rujların ortak kullanımı mikrop paylaşımının en kolay yoludur. Böyle bir durumda ise yapmanız gereken belli. Önerimiz ne mi? Yanınızda her zaman yedek bir ruj taşıyın ve ödünç vermek zorunda kaldığınız ruju bir daha kullanmayın.

Rujunuzu Ödünç Vermek

Dudak parlatıcılarının ya da rujların ortak kullanımı mikrop paylaşımının en kolay yoludur. Böyle bir durumda ise yapmanız gereken belli. Önerimiz ne mi? Yanınızda her zaman yedek bir ruj taşıyın ve ödünç vermek zorunda kaldığınız ruju bir daha kullanmayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşırı, edebilir, hasta, kibarlık, sizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kibarlık Budalası - Rüştü Uzel Lisesi Tiyatro Salonu YapraK Tiyatro 0 30 Eylül 2009 04:27
Bu havalar sizi hasta etmesin! Lin Sağlık Köşesi 1 11 Mayıs 2008 23:25