IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2014, 19:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevdiklerinizin Bakımı ve Kariyeriniz




Sevdiklerinizin Bakımı ve Kariyeriniz



Sevdiklerinizin bakımını ve iş hayatınızı dengelemek kariyeriniz açısından büyük önem taşır.





Brandeis Üniversitesi Ulusal Kadın ve Yaşlılık Merkezi ve Ulusal Hasta Bakıcılığı Birliği tarafından 1999 yılında yapılan çalışmanın sonucunda çıkan bilgilere göre sizden yaşça büyüklerinizin bakımını üstlenmek kariyerinize zarar verebilir. Araştırmaya göre yaşlı ve hasta bakımlarını üstlenmek çalışanların terfi zam ve eğitim fırsatlarından vazgeçmeleri anlamına geliyor. Kimileri ya işten izin alıyorlar ya çalışma saatlerini kısaltıyorlar ya da tamamen işten ayrılıyorlar.
Kimler en çok etkileniyor?
Günümüzde erkeklere nazaran yaşlı ve hasta akrabaların bakımını kadınlar üstleniyor. Araştırmaya göre bakımı üstlenenler ortalama 46 yaşında evli ve ayda ortalama 2.500TL kazanan kadınlardan oluşuyor.


Sevdiklerinizin bakımı ve kariyer dengesi
Her ne kadar gelecek vaat eden bir kariyer fırsatını tepmek zor olsa da sevdiklerimizin bakımını göz ardı etmek daha da zor oluyor. Ev hanımı anneleriyle büyüyen belki de son jenerasyon olan 1960 ve sonrası jenerasyonundan insanlar için anne ve babalarının ihtiyaçlarını göz ardı etmek düşünülmezdir. Böyle bir durumda bakım ve kariyer dengesinin nasıl kurulacağı odak noktası olabilir. Başka bir deyişle anne ve babanızın ihtiyaçları ve bakımıyla ilgilenirken kariyerinizdeki hedeflere nasıl ulaşabilirsiniz? Ayrıca anne ve babalarının bakımını üstlenenlerin çoğunun aynı zamanda çalışan ve çocuk sahibi ebeveynlerden oluştuğunu unutmadan eklemek gerekiyor.
Eğer kısa süreli bir dönemden geçiyorsanız iş kanununda yer alan ''Refakat İzni’’ ile doğan hakkınızdan 3 aya yakın bir süre için faydalanabilirsiniz.

Eğer daha uzun süre ile yakınınızın bakımını üstlenmek durumundaysanız kariyer ve bakımın gerektirdiği sorumluluk dengesini yakalamak için seçenekleriniz bulunuyor.
Esnek çalışma saatleri veya evden çalışma: Esnek çalışma saatleri veya evden çalışma seçenekleri için yöneticinize danışabilirsiniz.
Kardeşlerinizle iş bölümü: Kardeşleriniz veya başka akraba ve yakınlarınızla sevdiğinizin bakımı için iş bölümü yapabilirsiniz.
Bakım merkezinden yardım alın: Bakım evlerinden farklı olarak gündüz saatlerinde siz işteyken sevdiklerinizin bakımını üstlenmeleri için profesyonel yardım alabilirsiniz.
Bakıcılardan yardım alın: Başka bir seçenekse sevdiklerinizi evinizin rahatlığından ayırmadan hasta ve yaşlı bakımında deneyim ve eğitimli profesyonellerden yardım alabilirsiniz.
Sevdiklerinizin bakımı ile ilgilenip aynı zamanda iş hayatınızı ve kariyerinizi ihmal etmemek için yukarıdaki tavsiyelerden size uygun olanları uygulayabilirsiniz. İyi bir plan ve zamanlama ile bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımı, kariyeriniz, sevdikleriniz, sevdiklerinizin, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kariyeriniz mi geldi? xena Kişisel Gelişim 0 28 Mayıs 2014 14:33
Deri Çantanın Bakımı Nasıl Olmalı?, Deri Çantanın Bakımı Violent Aksesuarlar 0 20 Mart 2014 21:14
Vazo Çiçeği Bakımı, Taze Çiçek Bakımı, Canlı Çiçek Bakımı, Buket Çiçek Bakımı Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 05 Şubat 2014 19:55
Çiçek Bakımı, Vazo Çiçeği Bakımı, Taze Çiçek Bakımı, Canlı Çiçek Bakımı Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 20 Kasım 2013 16:19
Sabah bakımı-Akşam bakımı Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Mayıs 2013 23:03