IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By YaRen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2019, 01:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınları Anlamak İsteyen Erkeklere Öneriler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



“Mantık”tan “Duygu”ya Geçin

Erkekler her konuda mantıklarını otomatik olarak devreye sokma alışkanlığına sahiptirler. “Her durumun bir çıkış yolu vardır, her zaman bir çare buluruz” gibi mantık cümleleriyle hareket etmek çok yaygın bir alışkanlıktır. Kadını anlamak için mantığın yanında duygular konusunda gelişmek gerekir. “Ben duyguları zaten biliyorum. Eşim ne zaman üzüldü, ne zaman sinirlendi hepsini biliyorum” diyen erkek, eşinde gördüğü duyguları doğru isimlendirse de, eşiyle empati yapamaz. Onu hissedemez. Duyguları isimlendirmek ve “Eşim şimdi üzüldü” ya da “Eşim öfkelendi” demek basit bir iştir. Zor olansa, eşin olumsuz duygular hissettiği anlarda onu anladığınızı hissettirmek, yanında olduğunuzu hissettirmek ve bu yaptıklarınızla onun daha iyi hissedebilmesi için destek olmanızdır. Bunu da mantıktan duyguya geçiş yaparak sağlayabilirsiniz. Mantıktan duyguya geçiş otomatik bir şekilde gerçekleşmez. Sadece mantıkla hareket etme alışkanlığınızın farkında olmanız başlangıç için önemli bir adımdır. Eşinizi üzgün gördüğünüzde klasik mantığınızla “Hayatta her şeye sahip. Niye üzülüyor ki? Üzülmesi için hiçbir mantıklı bir sebep yok” demek yerine onun duygularını hissetmeye çalışın ve onu anlamak için çaba gösterin. Düz mantıkla gitmek, eşinizi ve onun duygularını anlamanızı imkansız hale getirir.

Dinliyormuş Gibi Yapmayın, Eşinizi Gerçekten Dinleyin

Kadın konuşurken eşi dinlemelidir. Kadınların büyük bölümü, eşi konuşurken onu dinlemeye gayret eder. Gerçekten de kadınlar biz erkeklerden daha iyi ve daha saygılı dinleyicilerdir. Kadınlardan bu konuda öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum.

Konuşurken dinlenmediğini anlamak çoğumuz için kolaydır ve kadınlar da eşlerinin kendilerini dinlemediğini kolayca anlarlar. Erkeklerin bir bölümü eşleri konuşurken hiçbir zaman dinlemezler. Bu erkeklerin ilişkileri ciddi problemlerle, ayrılık ve boşanma riski ile karşı karşıyadır. Bazı erkeklerse önemli olduğuna inandıkları sözleri dinlerken, önemsiz gördükleri sözlere kulaklarını kapatırlar ve dinliyormuş gibi yaparlar. Bu ikinci grupta ilişkiler daha dengelidir ancak kadının “dinlenmediğini anlaması” ve “önemsenmediğini hissetmesi” beraberinde değersizlik hislerini getirir. Eşinizin hangi davranışınızla ne hissedeceğini bildiğinize göre, özellikle onu iyi hissettirecek davranışları hem eşiniz, hem de ilişkiniz için yapın.

Kopmayın, Bağlanın

Erkek psikolojisi için de bağ kurmak önemli bir ihtiyaç olmasına rağmen, kadınlar eşleriyle ilişkilerindeki bağın güçlü ve sarsılmaz bir bağ olduğunu hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Bazı erkekler, kendi kendilerine yaşadıkları bir hayat kurarak ve eşle çocukları o hayatın dışında bırakarak kopuk bir hayat sürerler. Dahası bu erkekler, yaptıkları normalmiş gibi “Ne yaptıysam mutlu edemedim” derler. 20 yıllık evliliğinde çocukları da olmasına rağmen başka kadınlarla da evlilik yapan erkeğin bu davranışları eşten kopuk davranışlardır. Bu davranışlar bağları koparan ve eşten uzaklaştıran davranışlardır. İkinci evlilik, üçüncü evlilik gibi gereksiz konulara yönelmek yerine eşe bağlanmak, bağı güçlendirerek eşe ve çocuklara odaklanmak hem evlilik ilişkisinin gelişimi açısından çok önemlidir, hem de eşinizi anladığınızı gösteren önemli bir kanıttır.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Haziran 2019, 02:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınları Anlamak İsteyen Erkeklere Öneriler




Mantıktan duyguya geçmek benim için çok zor çünkü olaya duygusal yaklaştığım an benliğimi kaybettiğim andır. Kadınlar neden duygu'dan mantığa geçmiyor da her şeyi erkeklerin anlamasını bekliyor.

Dinliyormuş gibi yapmam zaten dinlemem ve dinlemediğimi de belirtirim. Bunu belirtmeme rağmen karşımda ki kadınlar hala içlerindekini diline vurma derdine girerse erkeğin suçu nedir? Kadınlar diyorum çünkü bu sadece eşimde gördüğüm bir şey değil bir çok kadının ortak noktası olarak gördüğüm bir harekettir. Sus dersin hala anlatma çabasına girerler. Neden?

Kopmaya gelince eşime de diyorum defalarca eğer bir gün senden boşanırsam yada sen benden önce ölürsen emin ol o kadar büyük konuşuyorum ki bir daha evlenmem. Başka bir kadın çenesi daha çekemem
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evliliğin belirli başlı düzenleri ve kuralları vardır erkeğe göre.

Kadına el kaldırmazsın, şiddet uygulamazsın.
Kadına ihanet etmezsin, sadık kalırsın.
Kadına yalan söylemezsin dobra olursun.
Evin içinde ki huzuru bozmaya çalışmazsın düzene ayak uydurursun..
Aç bırakmazsın, açıkta bırakmazsın.
Ailene ve namusuna sahip çıkarsın. Ahlaksızlık yapmazsın..

Bir erkek bunları yapabiliyorsa kadın daha ne ister?

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ah kadınlar, kadin beyni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınları Anlamak Vesaire Fıkra 0 08 Haziran 2014 14:10
Kadınları Anlamak Burce Fıkra 0 19 Mayıs 2012 21:57
Bakımlı Olmak İsteyen Erkekler İçin Öneriler Sevda Ah Erkekler 1 26 Ekim 2011 22:12
Kadınları anlamak ? Hayal Ah Kadınlar 4 26 Mart 2010 11:01
Kadınları anlamak güç Thief Komedi ve Mizah 0 30 Ekim 2009 11:59