IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2021, 13:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlar Neden Çok Ağlar ?




Uzmanlar, ağlamanın sosyal hayatımıza etkilerini inceledikleri araştırmada çok ilginç sonuçlara ulaştı. İşte ağlama ile ilgili bilinmeyen gerçekler.

Üzerinde çalışılması oldukça zor olan konuyu seçen az sayıdaki bilim adamından biri olan South Florida Üniversitesi psikoloji bölümünden Doç. Dr. Jonathan Rottenberg, insanların mutlu, üzgün, yalnız ya da başkalarıyla birlikte olduklarında ağladıklarını söyledi.

AĞLAMAK FAYDALI MI?

Niçin ağlıyoruz ve bu iyi bir şey mi? Belki şaşırtıcı bir şekilde literatürde çok fazla kanıt olmadığını söyleyen uzmanlar, bebeklerin ağlaması üzerine birçok araştırma yapıldığını, fakat bebekler büyüyünce ağlamadıkları için bu araştırmalar durduğunu ifade ettiler. Rottenberg, "Bu gerçekten beni şaşırtıyor. Ağlamak ileriki yaşamda daha az önemli gibi görülüyor" dedi.

Birkaç yıl önce çok sayıda araştırmacı tarafından 30 ülkede 3 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 60-70'i ağlamanın yararı olduğunu söylerken sadece 10'da biri ağladıktan sonra kendisini kötü hissettiğini belirtti.

ERKEĞİN AĞLAMASI SORUNA İŞARET

Burada ağlamanın niçin bazıları için iyiyken diğerleri için kötü olduğuna dair önemli ipuçları olduğunu söyleyen Rottenberg, "Eğer sorunlar çözülüyorsa, ağlama yardım ediyor. Âşıkların tartışmaları birkaç hıçkırık ve öpücükle biter, yara kapanır. Mevcut sosyal alanımızdaki güçlü bir etki gibi ağlamak sürükleyici bir davranış. Kimin ağladığına dikkat ederiz, niçin ağladığını araştırırız ve bunun önemli olduğunu düşünürüz. Bu özellikle erkekler için doğru, çünkü erkekler kadınlardan daha az ağladığını belirtiyorlar. Bu nedenle eğer erkek ağlarsa gerçekten bir sorun olduğunu bilirsiniz" diye konuştu.

KADINLAR NEDEN AĞLAR?

Yapılan araştırmalarda, küçük erkek ve kız bebeklerin ağlama sıklıklarında farklılık görülmemiştir. Bunun oldukça mantıklı bir hipotez olduğunu ve farklılıkların ileriki yıllarda sosyalleşmeyle ortaya çıktığını söyleyen Rottenberg, "Erkekler bazı cezalara katlanırken, kızlar bunu yapamıyor ve ağlıyorlar. Küçük bir çocukken bile ağlamanın erkekliğe yakışmadığını söyleriz. Bu bir atmasyondur, çünkü bazı durumlarda (örneğin yakınını kaybetmek veya bir arkadaşının ölmesi gibi) ağlamak çok erkekçe olabiliyor" dedi.

AĞLAMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Araştırmaya göre, ağlamak her zaman yardımcı olmuyor. Depresyonda olan ya da "alexithymia" (kişinin içinde bulunduğu duyguları, heyecanı, duygusal modu farkedip, anlatamama durumu) ruh yapısında olan insanlar, ağlamanın kendilerini daha kötü yaptığını söylüyorlar. Psikiyatrik sorunu olan insanların ağlamasının onları yorduğunu ifade eden Rossenberg, "Depresyon hali geçmez, ağlamak bu durumda faydalı değil, sorunları çözmez" dedi

İnternet haber
__________________

__________________
"Bilmek her şeyin sonu olur
Çekici olan bilmemektir
Sis her şeye harika bir güzellik katar"
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağlamak, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanlar neden ağlar? Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Nisan 2013 16:20
Neden kadınlar daha çok ağlar? Kalemzede Ah Kadınlar 0 12 Haziran 2012 08:28
Kadınlar neden ağlar? SimHa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 03 Şubat 2010 04:36
Kadınlar neden ağlar? Süslü Ah Kadınlar 4 05 Ocak 2010 19:25
İnsanlar neden ağlar? Dilara Merak Ettikleriniz 2 03 Nisan 2009 16:39