IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Aile Evlilik ve Çocuklar (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/)
-   -   Anne-Babalar Aman Dikkat!!! (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/122195-anne-babalar-aman-dikkat.html)

Kralice 03 Temmuz 2008 13:22

Anne-Babalar Aman Dikkat!!!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Su altında 2 dakika kalan çocuk bilincini yitiriyor
Deniz, ırmak veya havuz kenarlarında yaşanabilecek önemli kazaların başında boğulma gelir.

Bebeklerin birkaç santimetre derinliğindeki suda bile boğulabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle içi su dolu küvet, leğen veya küçük bebek havuzları bile, bebekler için çok büyük tehlikeler içerebilir. Su altında 2 dakika kalan çocuk, bilincini yitirebilir ve kalıcı beyin hasarlarına maruz kalabilir. Özellikle deniz ve havuz kenarında bebekler yalnız bırakılmamalıdır. Su kenarlarında kayalık ve taşlık zeminler kayganlaşarak, bebek ve çocukların kayarak suya düşmesine yol açabilir. Bu nedenle yeni yürümeye başlayan bebeklerin ve oyun oynamak isteyen çocukların korumasız su kenarlarından uzak tutulması gerekir. Boğulma söz konusu olduğunda, hızla genel durum değerlendirilir. Çocuk nefes alıyorsa yan yatış pozisyonuna getirilir ve en hızlı şekilde yardım çağrılır. Nefes almıyorsa temel yaşam desteği kuralları uygulanır. Çocuğu ters çevirerek ağzındaki suyu çıkartmaya çalışmanın bir faydası yoktur.

SUNİ SOLUNUM YAPILMASI GEREKİR
Boğulmalardaki temel yaşam desteğinin amacı, akciğerlere hava girmesini sağlamak olduğu için zaman kaybetmeden ağızdan ağza suni solunuma başlamak gerekir. Temel yaşam desteği eğitimi almamış kurtarıcılar, en hızlı şekilde yardım çağırmalıdır.

postagazetesi




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net