IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2009, 10:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirlir(Kitap Tavsiye)




Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirlir


Başarılı, mutlu, huzurlu kız çocuğu nasıl yetiştirilir?


Anne-babalığa hazırlanan herkesin en çok merak ettikleri konuların başında bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağıdır. Fakat asıl cevap bekleyen soru pek akla gelmez: Acaba kız veya erkek çocuk yetiştirmeye ne kadar hazırsınız?

Diğer yandan kız veya erkek çocuk yetiştirmenin birbirinden çok farklı olduğu da yeterince bilinmeyen konulardandır. Zira kız ve erkek çocuklar aynı çatı altında da olsalar birbirinden farklı dünyalarda yaşarlar. Bu farklılığın temelinde ise yaratılıştaki özellikler bulunur.

Psikolog Fatih Civelekoğlu’nun Nesil Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı “Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirilir?”in önsözünde, “meslek hayatım boyunca bana başvuranların üçte ikisi bayan ve sorunları da büyük ölçüde çocukluk dönemine dayanıyor. Maalesef canımızdan çok sevdiğimiz yavrularımıza en çok zararı bilinçsizliğimizin sonucu yine biz ebeveynler vermekteyiz. Düşünün bir çocuk yetişme döneminde kaç defa tanımadığı bir kişinin duygusal ya da fiziksel şiddetine maruz kalabilir? Ama aynı çocuk gelişme çağında belki defalarca anne ve babasının şiddetine maruz kalabilmektedir” diyor.

Ve “özellikle muhafazakâr aile yapısını iyi tanıyan ve bu yapılarda yetişmiş insanımızı anlayabilen bir uzman olarak bu tür koruyucu ve bilinçlendirici çalışmalara daha fazla önem verilmesi gerektiğine inanıyorum, Bu kitap aracılığıyla bir kız çocuğunun bile hayatında meydana getireceğimiz olumlu bir değişiklik en büyük mutluluğumuz olacaktır.”

Kitap dört ana bölüm altında işlenen, ebeveynlerin rahatça anlayıp okuyabildiği bir üslupta yazılmış. Kitabın içinde geçen örneklerle anne-babaların yaptıkları hataları anlatıyor, aynı zamanda bu hataların kız çocuklarına nasıl zarar verdiğini gözler önüne seriyor.

BEBEK SAHİBİ OLMAYA HAZIRMISINIZ?

Civelekoğlu ilk bölümde anne-baba adaylarına Bebek sahibi olmaya hazırmısınız? Sorusunu soruyor. Bunu sorarken fizyolojik olarak eş seçimini; yani eşinizin aktaracağı genlerin çocuklarınızın kişiliğinden ahlaki yapısına kadar çok şeyi belirlediğini belirtiyor. Çocuk sahibi olmanın sorunlu evlilikleri kurtarmayacağını belirten Civelekoğlu “Bir çocuk sahibi olsak her şey yoluna girer, evliliğimize yenibir heyecan gelir” düşüncesinin gerçekçi olmadığını eşler arasındaki iletişim bölümünde okuyoruz.

0-2 YAŞ BEBEKLİK DÖNEMİ

“Bir kız çocuğunun yetişme evresindeki en önemli dönemi”
Bu evrede bebek dış dünyaya kapalıdır. Onun hayatında önemli olan iki unsur vardır: Anne ve babası.

Bu evrede kızınızla aranızda bir bağ oluşur. Onu sadece davranışlarınızla değil, duygu ve düşüncelerinizle de terbiye edersiniz. Kızınız davranışlarınızı gözlemlemekle kalmaz, hissettiklerinizi ve düşündüklerinizi de algılar. Bu iletişimde ne bir bakıcı ne de bir öğretmen, anne-baba kadar başarılı olabilir. TV’den uzak tutun 3 yaşın altında televizyon izleyen çocuklar, kelime haznelerini geliştiremiyorlar. Oysa yetişkinlerle doğrudan iletişim içinde olan çocuklar, yeni sözcükler öğreniyorlar.

Çalışan anneler dikkat

İlk 6 aylık dönemde emzirme faaliyeti çok önemlidir. Eğer çalışan bir bayansanız ve işinizi bırakamıyorsanız bu döneme özen göstermek zorundasınız.

Alışkanlıkların başladığı dönem

Alışkanlıkların kazanıldığı ilk dönem 0-2 dir. Yatma, kalkma, beslenme, oturma… Ne yazık ki ebevynler bu dönemi programsızlık ve kargaşa içinde geçirirler.

3-6 YAŞ ÇOCUKLUK DÖNEMİ

Kızınız 3 yaşında ve artık o bir bebek değil. Bu evrenin önemli olmasının sebeplerinden biri kızınızın benliğinin gelişiyor olmasıdır. Anne kızı için modeldir Anne kendine güvenen bir kişiliğe sahipse kız çocuk da öz güveni yüksek bir birey olarak yetişir. Kısacası kız çocuk kadın olmayı annesinden öğrenir. Baba, dış dünyadır kız çocuklarının dışarıdaki hayatı öğrenebilmeleri için babalarını bir model olarak gözlemlemeye ihtiyaçları vardır.

7-11 YAŞ ORTA ÇOCUKLUK DÖNEMİ

Bu dönem aynı zamanda okul dönemidir. Kızınız, okula birlikte topluma uyum sağlayacak, gerekli sosyal becerileri de kazanmaya başlayacaktır. Akran, öğretmen ve ebeveyn üçgeninde pek çok farklı tavır geliştirecektir. Kız çocukları akranlarından tahmin edemeyeceğiniz kadar çok şey öğrenir – iletişimi, ilişki kurmayı, sosyalleşmeyi ve kendine güvenmeyi. Anne baba olarak “sen yapamazsın”, “sen kime benzedin böyle?”, “Beceriksiz, ahmak, bak komşumuzun kızı senden daha iyi notlar alıyor” tarzında cümleleri kesinlikle kullanmayın onun güvenini kırarsınız. Unutmayın, ondaki olumsuz duygulardan mesulsünüz.


· Nesil Yayınları
· Basım Tarihi : 02 - 2009
· ISBN : 9 789752 696372
· Sayfa Sayısı : 224
· Etiket Fiyatı : 8.25 TL

Anne-babalığa hazırlanan herkesin en çok merak ettikleri konuların başında bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağıdır. Fakat asıl cevap bekleyen soru pek akla gelmez:

Acaba kız veya erkek çocuk yetiştirmeye ne kadar hazırsınız?

Diğer yandan kız veya erkek çocuk yetiştirmenin birbirinden çok farklı olduğu da yeterince bilinmeyen konulardandır. Zira kız ve erkek çocuklar aynı çatı altında da olsalar birbirinden farklı dünyalarda yaşarlar. Bu farklılığın temelinde ise yaratılıştaki özellikler bulunur.

Peki, nedir bu özellikler?

Onların karakter eğitiminde dikkate alınacak hususlar nelerdir?

Zihin gelişimlerini hangi faktörler etkiler?

Ruh dünyaları nelerden nasıl etkilenir?

Bebeklik, çocukluk ve okul çağlarında nelere ihtiyaç duyarlar?

Nelerden korkarlar?

Neleri severler?

Neden oyun oynamaları gerekir?

Bu ve benzeri pek çok sorunun cevabı.

Bebeklikten ergenliğe kadar huzurlu, mutlu ve başarılı bir kız çocuk yetiştirmek isteyenler için…

Örnek vak'alar, derin araştırmalar ve yorumlarla kız çocuğu olan tüm anne-babaların baş ucu kaynağı olacak bir eser.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mart 2009, 18:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kız Çocuğu Nasıl Yetiştirlir(Kitap Tavsiye)




Yararlı bilgilermiş kız çocuğu yetiştirmek önemli

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Çocuğu, cocugu, kitap, kiz, kız, nasil, nasıl, tavsiye, tavsiyekiz, yetistirlir, yetistirlirkitap, yetiştirlirkitap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekitap Nedir ? E-kitap Nasıl Yazılır ? E-kitap Yazarak Para Kazanma duhan05 İnternetten Para Kazanma Yolları 0 09 Mayıs 2013 20:44
Kız Çocuğu Olan Cennet’e Nasıl Girer? Sevda İslamiyet 0 20 Kasım 2012 21:41
Balakoğlu, Gençlere Kitap Okumalarını Tavsiye Etti Thetis Kültür ve Sanat 0 28 Haziran 2012 18:06
Boşanma çocuğu nasıl etkiler? Ecrin Sağlık Köşesi 0 08 Ağustos 2011 11:51
Çocuğu Ödüllendirmenin Şekli Nasıl Olmalıdır? Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Mayıs 2008 12:22