IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2009, 11:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeğinizin dilini anlama rehberi




Bebeğinizin dilini anlama rehberi




Uzmanlar, anneler için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nda halk efsanesine dönüşmüş bilgilerin doğrularını öğreten mini bir rehber oluşturdu. Gelin bu faydalı rehbere hep birlikte bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atalım…
İşte Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik‘in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nda rehber niteliğindeki açıklamaları…
1. Emziren anne üşütünce kendi karnı ağırır, bebeğe bir şey olmaz!
Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta barsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.
2. Anne gazlı içecek tüketirse bebekte gaz olmaz.
Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır.
3. Bebek yeşil kaka yapıyorsa araştırmak gerekir.
Bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olan çok sayıda sebep vardır. En temel neden barsak pasajının hızlanmasıdır. Barsak hareketini artıran her türlü fiziksel ve kimyasal etken bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olur.
4. Tırnaklarını kesmek için kırkının çıkmasını beklemeyin.
Bebeğin tırnakları, tırnak yatağını ne zaman geçerse o zaman kesilir, bunun için kırkını beklemeye gerek yoktur. Bazen bebek doğduğunda bile kesilebilecek kadar uzun olabilir.
5. Hava sıkışınca hıçkırık olur.
Bebeğin hıçkırmasının temel nedeni midede sıkışıp kalan bir hava cebininin mideden dışarı diyafram kasına doğru bir baloncuk oluşturup bu kası uyarmasıdır. Sıkışan bu hava kitlesi geğirilip çıkıncaya kadar hıçkırık devam eder.
6. Ağlayan bebeği sık sık kucaklayın.
Yenidoğan bebeğin, dünyada yapayalnız, savunmasız ve çaresiz olarak, kendini güvende ve huzurlu hissedeceği tek ortam olan anne kucağından şımaracağı gerekçesi ile mahrum kalması ne acı! Bebeklerinizi her ağladıklarında kucaklayın.
7. Şekerli suya alışınca memeyi reddeder.
Günümüzde anne sütüne yakın formül mamalar varken şekerli suyla bebeğin beslenmesi gereksiz, hatta zararlı bir davranış olabilir. Zira şekerli suyun tadına alışan bebek anne memesini reddedebilir.
8. İlk 3 ay bebeğe yalancı meme vermeyin.
Anne. babaların en büyük isteği bebeklerini bir an önce yalancı emziğe alıştırıp bebeğin ağlama krizlerinden kurtulmaktır. Ancak bebeğin yalancı emziği tutmak için yaptığı dil, damak ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hareketleri anne memesini emerken yaptığından çok farklıdır. İlk günlerde bebekler yalancı emziği tutmakta çok başarılı görünmezler. Ancak başardıklarında bu sefer de anne memesini kavramakta zorluk çekerler. Bu nedenle mümkünse ilk 3 ay bebeklere yalancı meme verilmemelidir.
9. Bebek annesinin memesini bulunca rahatlar.
Tek bildiği sıcak anne kucağı ve anne memesidir. Ona kavuşunca doğru yerde olduğunu hisseder, rahatlar. Dolayısıyla karnı tok bile olsa yenidoğan bebek, sürekli doğru yeri bulana kadar aranmak durumundadır.
10. Bebeğin memesinde süt toplanırsa geçmesini bekleyin.
Anneden gecen hormonların etkisiyle yenidoğan bebeğin memelerinde bazen süt toplanabilir, buna hiç el sürmemek en iyisidir. Bu, birkaç hafta içinde zaten kendiliğinden geçecektir. Masaj, memede enfeksiyon ve apseyle sonuçlanabildiğinden önerilmemektedir.
11. Bebeğin sık hapşırması reflekstir.
Yenidoğan bebekler genellikle doğum sırasında burunlarında bulunan salgı ve mukusu atmak için sık sık hapşırırlar. Bu tamamen refleks bir olay olup, üşütme ile ilgili değildir.
12. Göbeğinde fıtık varsa kendiliğinden geçer.
Göbek fıtıkları değil ceviz, portakal büyüklüğünde bile olsa genellikle kendiliğinden geçen oluşumlardır. Üzerine bağlanacak cisimlerin bu sürece olumlu ya da olumsuz etkisi olmaz.

Alinti

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlama, bebeğinizin, bebeginizin, dilini, rehberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne Karnında Bebeğinizin Gelişim Rehberi (40 Haftalık gün gün) Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Nisan 2012 13:42
Bebeğinizin Beslenme Rehberi System Çocuk Sağlığı 0 19 Ekim 2011 18:41