IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 06:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahvaltısız Okula Göndermeyin




Sabah kahvaltısı yapmayan çocuk kendini derse vermiyor.

Uzmanlar, ders dinlemede motivasyonun sağlanması için anne ve babaların çocuklarını sabah kahvaltı yaptırmadan okula göndermemeleri konusunda uyardı.


Psikolog Dr. Ramazan Özarslan, sabah kahvaltısı yapmadan okula giden öğrencilerin ders dinlemede dikkatlerini zor topladığını ifade etti. Anne ve babaların çocukları okula göndermeden önce okula motive olmada kahvaltıyı birlikte yapması gerektiğini belirten Ramazan Özarslan, ailece yapılan kahvaltının çocuğun güne enerjik ve zinde başlamasını sağlayacağını söyledi.
Psikolog Özarslan, çocuklarda dikkat dağınıklığının önüne geçme ve sabah kahvaltısını ailecek yapılmasının ne kadar önemli olduğunu CİHAN'a değerlendirdi. Sabah kahvaltı yapmadan okula giden bir öğrencinin derste öğretmenini en fazla 10 dakika dinleyebileceğine dikkat çeken Özarslan, öğrencinin dersi derste öğrenmesinin yolunun sabahleyin iyi bir kahvaltısı yapmasında geçtiğini kaydetti. Özarslan, "Bir öğrenci sabah kahvaltısını yaparak okula giderse, gün boyu zinde kalmayı başarır. Çocuğun zihninin açık ve zinde olması mükellef bir sabah kahvaltısı yapmasına bağlıdır. Anne ve babalar çocuklarını kesinlikle kahvaltı yaptırmadan okula göndermesin. Bazı aileler, uyku sersem çocuklarının eline para tutuşturup kantinden bir şeyler atıştırırsın diyerek okula gönderiyor. Bu kesinlikle yanlış bir davranış. Bu davranış çocuğu derslere ve okula karşı soğutur. Ailecek yapılan mutlu bir kahvaltıda çocuğun üzerindeki okula gitme stresi kendiliğinden ortadan kalkar. Çocuk güne mutlu başladığı için derse kendisini vermesi kolay olur. Aperatif bir şeyler atıştırma çocuğunun midesini de motivasyonunu da bozar." diye konuştu.
Avrupa ülkelerinde ailelerin çocuklarıyla birlikte kahvaltı yaptırmadan kesinlikle okula göndermediğini belirten Alman pedagog Petra Ottmann, çocuğa kahvaltıyı da anne ve babanın yataklarından erken kalkarak müşterek hazırladığını söyledi. Çocukların güne zinde başlaması ve okulda ders dinlemeye hazır olmaları için ailelerin kahvaltıda süt, yumurta, reçel, bal, portakal, elma ve nar suyunu mutlaka sofrada hazır bulunduğunu belirten Petra Ottmann, kahvaltısını düzgün yapan bir çocuğun mutluluk hormonlarının gün boyu aktif çalışacağını ifade etti. Ottmann, "Çocuk okula gitmeden önce ailecek kahvaltı yaparsa, anne ve babasından güne başlamada pozitif enerji alır. Anne ve babalar sabahleyin uykularından fedakarlıkta bulunarak çocuklarıyla birlikte kahvaltı yapmayı ihmal etmesin. İhmal ederse çocuklarına karşı kötülük yapmış olurlar. Avrupa ülkelerinde hayat gün ışığıyla başladığı için aileler çocuklarıyla birlikte kahvaltıda sıkıntı çekmiyor. Almanya'da sorumluluk sahibi her anne ve baba çocuğunu kahvaltı yaptırmadan okula göndermez." diye konuştu.

Manavgat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, çocuklarda küçük yaşta dengesiz beslenmenin obezite olmasını teşvik ettiğini ifade etti. Çocukların beden, ruh ve okula motive olmasında sabah kahvaltısının öneminin çok önemli olduğunu belirten Emin Canan, halen Anadolu'da çoğu köylerde güne tarhana çorbası içerek başlama geleneğinin devam ettiğini söyledi. Ailecek kahvaltı yapmanın çocukta güçlü olma ve kendisinin önemli olduğu hissini doğuracağını dile getiren Canan, bununda çocuğun derste başarılı olmasında pozitif etki yapacağını kaydetti.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gondermeyin, göndermeyin, kahvaltisiz, kahvaltısız, okula


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SMS ile Tweet Göndermeyin! Zen Twitter Haberleri 0 05 Aralık 2012 14:56
Bir Erkeğe Bu Mesajları Sakın Göndermeyin! Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 05 Temmuz 2012 19:25