IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 06:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babalar Doğuma Girmeli mi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Artık anne adayları, bebeklerini ilk kez kucaklarına alacakları doğuma eşlerinin de girmesini istiyor. Bazı babalar bu konuda tereddüt ederken, bazıları da ailenin yeni üyesini birlikte karşılamak için eşinin elini bırakmıyor
Son yıllarda babalar daha sık doğuma girmeye başladı. Peki bu iyi mi kötü mü? Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Dr. Cem Ayhan ve doğuma giren babalar bu sorunun yanıtını Parents dergisine anlattı...

* Babalar doğuma girmeli mi?
Elbette babalar doğum sırasında eşlerinin yanında olmalılar. Doğum, anne adayının tüm gebelik boyunca belki de en çok desteğe ihtiyaç duyduğu dönemlerden biridir. Babaların doğumdaki varlığı, anne adaylarına güven verir. Modern tıbbi uygulamalar sayesinde günümüzde doğum ağrısız olarak yaşanabiliyor. Dolayısıyla doğum, anne ve babanın paylaşmaktan keyif alacağı bir durum halini alıyor. Baba olmak, bebeğin doğum anında ilk temasıyla birlikte başlayan bir durum ve bebeğinizin ilk nefes alışına, ilk ağlamasına, ilk emme çabalarına tanıklık etmek benzersiz bir tecrübe. Bunların baba tarafından da yaşanmış olması, doğum sonrası sürecin daha sağlıklı geçmesine olumlu yönde katkıda bulunuyor.

CİNSEL KAYGI DUYULUYOR
* Kimi kadınlar eşlerinin doğuma girmesini istemiyor...
Pek çok kadın doğum sırasında eşlerinin kendilerini zor ve hoş olmayan bir durumda görmesini istemiyor. Bu durumun doğumdan sonraki cinsel yaşamlarını olumsuz etkileyebileceği kaygısını taşıyorlar. Sık gördüğümüz bir neden de; anne adaylarının yapılan bazı tıbbi uygulamalara babanın dayanamayacağını düşünmeleri. Oysa biz babaların yapılan tıbbi uygulamalara katılmasına izin vermiyoruz. Babalar yalnızca annenin yanında, aynı ortamda bulunarak doğuma yardımcı oluyorlar.

* Bazı anneler ise eşlerinin girmeleri konusunda ısrarcılar...
Yaşayacakları doğum deneyimi bazı anne adayları için çok endişe verici, hatta korkutucu boyutlarda olabiliyor. Ayrıca anneler doğum sırasında kendi yaşadıklarını, babanın da hissedebilmesi için doğumda birlikte olmak istiyorlar. Diğer bir neden de annelerin bebeğin dünyaya geldiği bu muhteşem anı babanın kaçırmasını istememeleri.

* Erkekler ne düşünüyor sizce?
Bazı baba adayları gerçekten bu süreci eşiyle yaşamak, ona yardımcı olabilmek için doğuma girmeyi çok isterken, bazıları da bebeklerinin doğum anını görmek istiyor. Bazıları ise eşlerine yardımcı olamayacakları düşüncesiyle girmek istemiyor. Bu durumlarda doğum öncesi eğitimin önemi anlaşılıyor.

KARŞILIKLI ANLAYIŞ ŞART

* Kimi babalar doğuma girdikten sonra eşlerinden uzaklaşıyorlar. Bu neden kaynaklanıyor?
Bu; o güne kadar eşleri, yani sevgilileri olan kadının artık farklı bir kimliğe sahip olmasından kaynaklanabilir: Annelik. Bu durumda yeniden sevgili olabilmek bazen zaman alabiliyor. Eşlerin karşılıklı anlayışı ile bu durum aşılabilir.

* Ülkemizde bu konuyla ilgili yasal çalışmaların başlatılması düşünülüyor, sizce bu doğru mu?
Bu tür bir konuda yasal düzenleme yalnızca doğuma katılmak isteyen babaların katılma hakkına izin verme yönünde olabilir, doğuma girmeyi zorunlu tutacak veya tamamen yasaklayacak zorlayıcı yasalar toplumda kabul görmeyebilir. Önemli olan; doğum yapılan hastane, doğumevi gibi kurumlarda doğum öncesi eğitim programlarını artırmak. Babaları eğitim programlarına dahil etmek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
babalar, doğuma, doguma, girmeli, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP ve BBP seçimlere birlikte girmeli mi? Desmont IF Anket Arşivi 1 19 Ocak 2015 15:17
2012 Babalar Günü Hediye Önerileri, 2012 Babalar Günü Hediyesi Ne Alabilirim? Violent Ah Erkekler 0 14 Haziran 2012 11:25