IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2010, 02:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarımız bize biz nereye bakıyoruz




Çocuklarımızın bizler için her şeyden daha çok değerli olduğunu anlatan sözlerimiz oldukça boldur...
Günde üç öğün dudaklarımızdan dökülen, bayramlık söylev metinlerinde sıkça yer alan, okullarımızın duvarlarını dolduran o sözlerin somut yansımalarını hayatın içinde görmek bir türlü mümkün olmaz nedense!..
Sorunlu aile, sorunlu eğitim öğretim kurumu, sorunlu çevre üçgeninde büyüyen çocuk gerçeğimiz ortalık yerde sırıtırken, her zaman yaptığımız gibi palavralaşan sözlerle bu gerçeğimizi de görünmez kılmaya çalışırız.
Çocuk gözleyerek öğrenendir.
Büyüklerin çocuğa yönelik sözleri hayatın her alanında kuyruklu yalan olarak dolaşıyorsa, çocukta o kuyruğun bir yerinden tutarak büyümeyi yeğleyecektir.
Anaların televole kültürüyle yoğrulmuş beyinlerinin, babaların ekonomik çıkmazlarda yanını yönünü şaşırarak kahvehane, meyhane kültürüne varan arayışlarının, öğretmenlerin köreltilmiş ideallerinin rahatlama tahtası olan çocuk, kangren olmuş hayatlarımızın bedel ödeyenidir aslında.
Birer kuyruklu yalan olduklarını kendi çocukluğumuz dönemlerinden bildiğimiz o beylik söylemleri hala kullanıyor olmamız kolaycılık geleneğimizdendir.
Çözüm konusunda alışılagelmiş yöntemi kendimiz seçerken, zor ve bedel ödemeyi gerektiren çözümleri başkalarından bekleme uyanıklığı o geleneğin yansımasıdır.
Yerel yönetimlerin hizmet başlangıç noktası çocukların yaşam alanları konusu olması gerekir. Her dönem unutulan bu gereklilik en son ne zaman ve hangi kuruluş veya meclis üyesi tarafından dile getirilmiştir?
İlçenin göbeğinde yer alan belediye hizmet binasında okulların sergi salonu olarak kullanılacak yerin ayrılması, çocuklarımızın el emeği göz nuru çalışmalarına verilen değeri gösterme açısından çok önemliydi. Verilen önem günümüzde ortadadır!
Çocuğun sağlıklı bir birey olarak yetişmesi konusunda önemli bir kurum olan okullarımızın durumları da içler acısıdır. Hemen hemen tamamı yetersiz alanlara sahip olan okullarımızda çocuğun oyun sahası mevcut değildir. Bir çoğunda oyun araçları kırık dökük, bir çoğunda ise yoktur. Dar olan okul bahçeleri bakımsız ve çöplük içindedir. Okul yönetimlerinin önemli bir gelir kaynağı olan okul kantinleri çocukların sağlıksız beslenmelerine neden olmaktadır. Bazı okullarda sınıflar yetersiz, bazılarında mevcut olan sınıf ihtiyacına karşın sınıf kantin olarak kiraya verilmiştir.
Öğretmenler çocuklar için örnek olma pozisyonlarını yitirmiş durumdadır.
Sonuç olarak; çocuklarımız bize, biz nereye bakıyoruz?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakiyoruz, bakıyoruz, biz, bize, cocuklarimiz, Çocuklarımız, nereye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nasıl bir gözlükle bakıyoruz dünyaya? Kalemzede Felsefe 0 23 Eylül 2011 02:19
Nasıl bir gözlükle bakıyoruz dünyaya? Kalemzede Felsefe 0 10 Ağustos 2011 13:11
Birdal: 3. havalimanına sıcak bakıyoruz Chelt Havacılık Haberleri 0 27 Ocak 2011 13:52