IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2010, 18:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnsanlara akıllarına göre hitap ediniz





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Erzurum Aziziye Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Koordinatörü Eğitimci-Yazar Dr. Fatih Kalkınç, televizyon kumandasını elinden düşürmeyen anne ve babaların çocuklardan okulda başarı beklememesi gerektiğini söyledi.
Dr. Fatih Kalkınç, televizyon ile çocuk başarısı arasındaki ters orantıya dikkat çekti. Çocukların okulda başarılı olabilmeleri için anne ve babalara düşen önemli görevler bulunduğunun altını çizen Dr. Kalkınç, iyi bir anne babanın nasıl olması, aile içi geçimde nelere dikkat edilmesi ve çocukların okuldaki başarıyı nasıl yakalayacaklarını anlattı.

Anne ve babaların yaptığı en büyük hatanın başında çocuğunu başkalarının çocuklarıyla kıyaslamak olduğunu vurgulayan Dr. Kalkınç, bu tür davranışların çocukların psikolojisini olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Anne ve babaların çocukları çok iyi tanıyarak çocuğu hangi alanda iyi ise ona göre yönlendirme yapmasını tavsiye etti. Dr. Fatih Kalkınç,”Ailelerin en çok düştükleri hata, evde televizyon açıkken çocuğun ders çalışmasını istemektir ve her alanda başarılı olmalarını beklemektir. Elinden kumandayı düşürmeyen baba, çocuğunun derslerinin başarısız olmasından yakınmasın. Çocuklar, geç saate kadar izlenen televizyondan olumsuz etkilenip derslerine çalışamıyor. Bu nedenle akşamları saat 18.00’den sonra televizyon seyredilmemelidir” dedi.Velilerin çocuk üzerindeki görev, sorumluluk ve davranışlarının önemine değinen eğitimci-yazar, yetersiz İlgi, ait olma isteği, güç yarışı, intikam duygusu ve yetersizlik duygusunun çocukta olumsuz davranışlar ortaya çıkaracağının unutulmaması gerektiğini bildirdi. Velilerin çocuklara hitap ederken kullanacakları ifadelere dikkat etmesi uyarısında bulunan Dr. Kalkınç , “Davranışları olumluğa çevirmenin püf noktaları vardır. Öncelikle veliler, kararlı, tutarlı, sabırlı, evde sevgi, karşılıklı saygı, kabullenme içinde olmalıdır. Tembelsin, yaramazsın gibi hitaplar kullanılmamalıdır. Dinlemek sevmektir. Çocuklarınızı eğitmek istiyorsanız davranışlarınızla siz örnek olacaksınız. Çocuğun başkalarıyla kıyaslanması kötü bir şeydir. Başkasının çocuğunun durumu sizi ilgilendirmesin. Bu kardeşler arasında da geçerlidir. Kardeşleri birbirleriyle kıyaslarsanız, aralarında kıskançlıklar çıkabilir. Çocuklarınız arasında hakem olmayın, kendi sorunlarını kendileri çözsünler. Evde ağabey ya da ablaya gerektiği gibi davranılırsa, çocuk büyüklerine karşı nasıl davranılması gerektiğini öğrenir” ifadelerini kullandı.
Eğitimci-yazar “çocuklarınızın derslerinde başarılı olmalarını istiyorsanız, onlara yeteri kadar glikoz (şeker) verin. Özellikle evinizde incir, üzüm gibi yiyecekler eksik olmasın." diye konuştu.

Abdullah Taki

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akillarina, akıllarına, ediniz, gore, göre, hitap, insanlara, İnsanlara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakk'larınızı Helal Ediniz... BaRoN Serbest Kürsü 3 13 Kasım 2009 00:14
Helperlar İçin Gün Saatine Göre Hitap buraX mIRC Scripting Hazır Kodlar 5 14 Temmuz 2008 17:10
Adres Bilgilerinizi Kontrol Ediniz CariSma Genel Paylaşım 1 22 Haziran 2007 14:53