IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Aile Evlilik ve Çocuklar (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/)
-   -   Emzik dost mu? Düşman mı? (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/325375-emzik-dost-mu-dusman-mi.html)

Hayal 01 Nisan 2010 11:16

Emzik dost mu? Düşman mı?
 

Yeni annelerin çoğu bebeklerine emzik vermemek için direnir. Ancak emziği denemeye başlayınca fikirleri değişebilir. Emzikle ilgili bilgilerimiz doğru mu? İşte merak edilen sorular ve yanıtları...

Üç yaşına gelmiş hâlâ emzik emen çocuk gördüğümüzde yadırgarız ve belki de bebeklere en baştan hiç emzik verilmemeli diye düşünürüz. Hatta içten içe anne - babayı eleştiririz.
Oysa çoğu yeni anne emziği gereksiz ve kötü bir alışkanlık olarak değerlendirir. “Ama emziği denemeye başladıklarında bu fikirleri değişebilir” diyen İstanbul Parenting Class’dan Uzman Psikolog Sinem Olcay konuyla ilgili merak edilenleri anlatıyor.

Emzik ne zaman verilebilir?

Bazı bebekleri emzirirken ilk 20 dakika boyunca iyi beslendiğini ama devam eden zamanda pek süt çekmiyor olsa da memeye yapışık bir şekilde kalıp emme hareketleri yapmaya devam ettiğini görebilirsiniz.

Bu durumda bebeğinize bir emzik verirseniz ilk denemede kabul etmese bile zamanla emme ihtiyacını emzikle karşılamaya başladığını görebilirsiniz. Bu durum sizin için de rahatlatıcı olacaktır.

Bebeklerde emme refleksi neden olur?

Emme refleksi anne karnındayken bebeğin beynine güçlü bir şekilde yerleşmiştir. Emme refleksi, ayrıca bebeklerin sakinleşmesini en çok sağlayan aktivite-lerden biridir ve bebeklerin üzerindeki gerginliği atma ve sütünü bitirdikten sonra kendi kendine gevşeme yoludur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net