IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08 Ekim 2010, 06:24   #1
Dilara
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kronik hastalığı olan çocuğun ruh sağlığı da tehlikede




Kronik hastalığı olan çocuğun ruh sağlığı da tehlikede

Yrd. Doç. Dr. Öztop, çocukların yaşamlarının herhangi bir döneminde hastalanma olasılığının yüzde 30, belirli bir sisteme ait hastalık görülme olasılığının yüzde 15, kronik bir hastalık görülme olasılığının ise yüzde 2 olduğunu söyledi.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Didem Behice Öztop, yapılan araştırma ve gözlemlere göre, tıbbi rahatsızlığı bulunan çocukların, psikiyatrik ve psikososyal güçlüklerle karşılaşma riskinin normal yaşıtlarına göre daha fazla olduğunu kaydetti.
Yrd. Doç. Dr. Öztop, yaptığı açıklamada, çocukların yaşamlarının herhangi bir döneminde hastalanma olasılığının yüzde 30, belirli bir sisteme ait hastalık görülme olasılığının yüzde 15, kronik bir hastalık görülme olasılığının ise yüzde 2 olduğunu söyledi.
Çocuklarda normalden sapma veya bozukluk gösteren, kalıcı yetersizlik bırakabilen, geriye dönüşü olmayan, hastanın rehabilitasyonu için özel eğitim gerektirebilen, uzun süre bakım, gözetim ve denetim gerektireceği beklenen durumların "kronik hastalık" olarak ifade edildiğini dile getiren Öztop, "Yapılan araştırmalar ve gözlemlerde tıbbi rahatsızlığı olan çocukların psikiyatrik ve psikososyal güçlüklerle karşılaşma riski normal yaşıtlarına oranla daha fazladır. Tıbbi bir hastalığı olan çocukların yüzde 20-30’unun en az yarısında, dış görünüşü etkileyen veya nörolojik bir durum söz konusu olduğunda psikiyatrik rahatsızlık görülmektedir" diye konuştu.
Öztop, ergenlik dönemindeki hastalarda, optimistik yaklaşım, hastalık konusunda değerlendirme ve tedavi hakkında katılımı olan herkesi bilgilendirme, hastalıkla ilgili duyguların dile getirilmesine olanak sağlama, oyun veya resim gibi yansıtmalı teknikler şeklindeki ruhsal ve davranışsal yardımlarla kaygıların azaltılabileceğini ifade etti.
Öztop, bunun yanında hastaya, sevdikleri ve yakınlarının ziyareti, refakati, günlük düzen ve rutinlerin olabildiğince korunması ve sürdürülmesi ile hastaneye yatıştan önce eğitim verilmesinin de ruhsal ve davranışsal yardım olduğunu anlattı.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ÇocuĞun, da, kronik, ruh, tehlikede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şahan Gökbakar'ın sağlığı tehlikede PassioN Haber Arşivi 0 14 Nisan 2012 17:56
Kanser Yayılıyor, Üreme Sağlığı Tehlikede! N999 Sağlık Köşesi 1 21 Mart 2012 20:22