IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Aile Evlilik ve Çocuklar (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/)
-   -   Engelli doğumları azaltmak için bunlara dikkat edin (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/368879-engelli-dogumlari-azaltmak-icin-bunlara-dikkat-edin.html)

pyracantha 04 Aralık 2010 20:27

Engelli doğumları azaltmak için bunlara dikkat edin
 
DENİZLİ Devlet Hastanesi Uzmanı Dr. Mehmet Beşir Türkmen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] anne adaylarının hamilelik döneminde kullandığı sağlığa zararlı maddelerin engelli bebek doğumuna neden olabileceğini ifade etti. Dr. Türkmen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] engellilik nedenlerini şöyle sıraladı:


Doğumsal ve genetik bozukluklar.
Hastalık geni taşıyan yakın akrabaların evlilikleri.
Anne adayının karnındaki bebeği kötü yönde etkileyebilecek sağlık sorunlarının olması. Doğum sırasında ortaya çıkabilecek sorunlar.
Hamilelik esnasında kullanılan bazı ilaçlar.

NELERE DİKKAT ETMELİ?
Dr. Türkmen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] engelli bebek doğumunu tamamen önlemenin mümkün olmadığını belirterek hekimlere ve ailelere önemli görevler düştüğünü söyledi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alınması gerekn tedbirleri anlattı:
Hekimler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sakatlığa neden olabilecek hastalıkların erken tanısı amacıyla sağlık taramalarını yapmalı.
Evlenmeye karar veren çiftlere genetik tarama yapılmalı.
Hamilelik sırasında alkol[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sigara kullanılmamalı.
Hamileler saç boyası kullanmamalı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aşırı makyaj yapmamalı.
Anne adayı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kimyasal katkılı gıda tüketmemeli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hamile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] röntgen filmi çektirmemeli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] radyoaktif malzemelerden uzak durmalı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net