IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2011, 11:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
anne ve babaların dikkatine




ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNDE SORUN YAŞANMADAN !!!

Çocukların gelecekte ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı olmalarında 0-6 yaş dönemi çok önemlidir. İnsan hayatı için kritik olan bu yıllarda çocukların zihinsel gelişimi, duygusal ve sosyal gelişimi, dil gelişimi, psikomotor gelişimi, özbakım becerilerini kazanmaları yönünden aile içi ve dışında desteklemesi gerekmektedir. Gelişiminin yaş grubuna göre hangi aşamada olması gerektiğini bilmek ve bu becerileri kazanıp, kazanmadığı yönünden düzenli takip etmek ve kendimizi bu yönden geliştirmek, uzman desteği almak bizim çocuğumuza daha bilinçli dolayısıyla nitelikli yaklaşım kurmamızı sağlayacaktır. Böylece çocuğun bireysel farklılıklarının yanında yaş grubuna uygun olan özellikleri iyice anlaşılacağı için normal gelişim aşamalarını sağlıklı atlatabilmesi ve bir sonraki aşamaya olması gerektiği yeterlilikle geçiş yapması gerçekleşebilecektir.

Gelişimi ile ilgili şüpheli durumla karşılaşıldığında ise erken teşhis edildiği için, hayati problem yaratmadan çözüm yollarına gidilecektir. Küçük çocukların gelişimindeki sapmaları rutin fizik muayene sırasında anlamak güçtür. Gelişimsel bozukluğun varlığı ne yazık ki çocukta davranış sorunlarının yanı sıra konuşmada, yürümede sorunlar, sosyal ve duygusal açıdan kişilikle ilgili problemler, kendi ihtiyaçlarını gidermede yetersizlik, okulda başarısız olma gibi belirgin sorunlar ortaya çıktığında fark edilir, dolayısıyla bu durum destekte başarı oranını etkiler. Oysa DENVER II GELİŞİMSEL TARAMA TESTİ kullanılarak çocukların tüm gelişimi izlenir, çocuğun gelişimi ile ilgili bilgi edinip gereken destek kolayca sağlanır varsa buradaki normalden sapmaların erken tanısıyla gereken yönlendirmeler yapılır, çocukların bulundukları anı ve gelecek yaşamlarını bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı-mutlu geçirmelerine fırsat yaratılmış olur.


ERKEN ÇOCUKLUK

Bireylerin mutlu yaşayabilmesinde genetik ve hormonel faktörler kadar çevresel faktörler de büyük önem taşır. Hele de kişiliğin oluştuğu, bireylerin gelecekteki ruhsal, bedensel, zihinsel yaşamını belirleyen 0-6 yaş grubunda ki çocuklarımızın gelişimlerinin desteklenmesi için yakın çevresinin önemi çok daha fazladır. Biz ebeveynler çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimiz, onlara nasıl davranacağımız açısından zaman, zaman çaresizlik, yetersizlik, kızgınlık, suçluluk, endişe, hayal kırıklığı yaşamakta daha etkili çocuk geliştirme yöntemleri konusunda bilgilenmeye ihtiyaç duymaktayız. Dolayısıyla bu durum biz yetişkinleri çocuk gelişimi konusunda daha nitelikli donanım sahibi olmaya itmektedir. Ancak böylece çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için ne tür ortamlara ihtiyaçları olduğunu daha iyi anlar, nitelikli paylaşımlarla çocuklarımızda var olan potansiyeli en üst seviyeye çıkarabiliriz. Çocuk doğumdan itibaren etrafını saran fiziki ve sosyal çevreye uyum sağlamada, en büyük desteği aile bireylerinden alır. Onlarla özdeşleşerek, kendinde aile bireylerinin kişiliğine benzer bir model geliştirir. Kurulan sağlıklı iletişimle sağlanan sevgi ve güven dolu ortamda, yaş grubuna, yeteneklerine ve gelişim kapasitesine göre verilecek sorumluluklarla birey olarak var olduğu, bir işe yaradığı, başardığı inancı oluşturularak, kendine olan güveni geliştirilirken, bağımsız bir birey olması sağlanır. Beynin kalıtımla getirdiği sinir hücreleri ancak sağlıklı bir çevrede artış gösterebilir. Çocuklarımızla sağlıklı iletişim kurarak onlara hakkettikleri sevgiyi , ilgiyi, güveni verebilmemiz için öncelikle okul öncesini önemini, yaşa göre gelişim özelliklerini bilmemiz ve içinde bulunulan yaş grubunun gereksinimi olan çalışmalar yapılarak destek sağlamamız gerekmektedir.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Danışmanı

Nurten Daniş

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, babaların, dikkatine, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otizmde Anne Babaların Eğitime Katılımı Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 14 Şubat 2012 20:28
Anne-babaların kolaylıkla yapabileceği 8 süper şey! pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Kasım 2010 14:05
Anne babaların en büyük yanlışları Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Mayıs 2010 08:59
Anne Ve Babaların Eğitim Hataları YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:15
Anne babaların en büyük yanlışları Juventus Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Haziran 2009 10:01