IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2011, 18:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düğün Günü İçin 25 Tüyo




Düğün gecenizde makyajınız ile saçınızın kalıcı olması ve cildinizin canlılığını koruması için profesyonellerden edindiğimiz 25 güzellik tüyosu çok işe yarayacak.




Saçınızı sabitleyin ve parlaklık katın



1. Eğer duvak takacaksanız saçınızı geriye taramak iyi bir fikir. Jennifer Garner’la çalışan saç stilisti Adir Abergel, "Duvağınızın tarak kısmını yerleştireceğiniz kısmı tarakla kabartın” diyor ve ekliyor "Tarağı yerleştirmeden önce üzerine saç spreyi sıkın.”



2. Saçınızın yağlı görünmesini değil sadece parlamasını sağlamalısınız. Bunun için fırçanıza John Frieda’nınki gibi parlaklık veren bir saç spreyi sıkarak saçınızı tarayabilirsiniz.



3. Kate Hudson gibi ünlülerin saç stilisti David Babaii uçuşan küçük saç tellerini renksiz bir kaş jeli ile taramanızı öneriyor.



Mevsime göre nemlendirici seçin



4. "Düğün yazınsa özellikle de karma ve yağlı bir cildiniz varsa, yağsız ve ince kıvamlı nemlendiriciler kullanın” diyor Dr. Yasemin Ağaoğlu. Ağaoğlu ayrıca gözenekleri tıkamayan makyaj fiksleyici spreyleri de öneriyor.



5. Ağaoğlu, kış aylarında ise daha yoğun besleyici tarzda nemlendiriciler, hatta nemlendiricilerin altına C vitaminli serum uygulanmasını tavsiye ediyor. Hassas bir cildiniz varsa ya da strese bağlı gelişen hassasiyet için yine hafif nemlendiriciler, transparan fakat ince olan pudraların kullanılabileceğini de söylüyor.



Cildinizi sakinleştirin



6. Mount Sinai Medical Center’dan dermatolog Ellen Marmur, "Düğün gününün getirdiği gerginlik utangaç bir gelinin yüzünde lekeler oluşmasına neden olabilir” diyor. "Kızarma, kan damarlarının genişleyerek vücut ısısını yüzeye doğru itmesinden oluşur” diyen Marmur, o gün bu durumu artırabilecek çok sıcak duşlardan kaçınmanızı öneriyor.



7. Cildinizi rahatlatmak için soğuk bir bardak su içebilirsiniz. Bu damarlarınızı daraltarak sizi hem içten hem dıştan serinletir. "Ancak, su yerine şampanya içmeyi denemeyin. Çünkü alkol kızarıklığı daha da arttırır” diye uyarıyor Marmur.



Mükemmel bir dudak makyajı yapın



8. "Renksiz ve soluk dudak tonları fotoğraflarda çok cansız durur” diyor Bobbi Brown. Bu nedenle normalde kullandığınız rengin bir ya da iki ton daha parlak olanını sürmenizi öneriyor. Örneğin pembe, gül ve erik tonlarını deneyebilirsiniz.



Düz saçınızı kabartın



9. Elinize biraz bebek pudrası dökün ve saçlarınızı öne doğru atarak pudrayı saç köklerine yedirin. Saç stilisti Mark Townsend bu yöntemi Penelope Cruz’un saçında denemiş.



T bölgenizin parlamasını önleyin



10. Düğün gecesi çekilecek fotoğraflarda parlamaları önlemek için gözeneklerinizi tıkamadan yağlanmayı yok edecek bu çözümü deneyin. Cildinize kalıp gibi bir görüntü veren pudra uygulamak yerine, Tina Turnbow’un daha farklı bir önerisi var: "Ellerinizi soğuk suyla yıkayın ve kuruladıktan sonra hafifçe yüzünüze bastırın. Temiz parmak uçları yağın fazlasını alacak ve soğukluk da gözenekleri sıkıştıracaktır.”



Kalıcı bir parfüm sıkın



11. Harvey Nichols’dan Ahmet Yalçın, alkol oranı daha fazla olan Eau de Parfume’ün daha güçlü ve kalıcı olduğunu hatırlatıyor. "Gelinliğinizi giymeden yarım saat önce, boyun, kulak arkası ve bileklerdeki damarların üstüne parfümünüzü sıkın. Bu bölgelere sıkıldığında kan akışının etkisiyle koku daha fazla hissedilecektir” diye de belirtiyor.



Dudaklarınızı nemlendirin



12. Düğün gecenizi çatlamış dudaklarla geçirmemeniz için Blistex’in nemlendiricisiyle dudaklarınızın bakımını yapabilirsiniz. Makyaj artisti Scott Barnes, Jennifer Lopez’in düğününde de bu ürünü kullanmış.



Terlemeyin



13-14. Terlemenizi en aza indirecek olan Dove’unki gibi gün boyu kuruluk ve koruma sağlayan bir deodorant kullanın. Hareketli danslardan sonra ara verdiğinizde ıslak temizleme mendilleri yardımınıza koşacaktır.



Makyajınız kalıcı olsun



15. Makyör Ali Rıza Özdemir, "Rujun kalıcı olması için tek çare çıkmayan ruj kullanmak” diyor ve M.A.C’in Pro Longwear rujunu öneriyor. Makyöz Bobbi Brown da ruju sürmeden önce dudak kalemiyle dudak çizgisini belirleyerek içini de boyamayı tavsiye ediyor.



16. Özdemir, "Cildiniz çabuk parlıyorsa, fotoğraflarda hoş bir görüntü elde etmeniz zorlaşacaktır. Bunu engellemek için pudra yerine makyajdan önce parlamayı ve yağlanmayı engelleyici, matlaştırıcı bir baz kullanın” diyor. "Shiseido’nun Sheer Enhancer Base (79 TL) ürünü hem cildi makyaja hazırlıyor, hem de matlık veriyor.”



17. "Cilt makyajının kalıcılığı için fondöteni cilt yapınıza göre tercih edin ve kesinlikle ince uygulayın” diye uyarıyor. Özdemir, yoğun kapatılan cildin kısa sürede parçalanacağını, cildi yorgun ve yaşlı göstereceğini belirten Özdemir ayrıca alın, burun, elmacık kemiklerinin üst kısmı ve kaz ayağı bölgesine aydınlatıcı uygulanmasını da öneriyor. "Ciltteki ten makyajı ne kadar ince ve iyi dağıtılmış ise o kadar canlı, aydınlık ve kalıcı bir görünüm olur” diye de ekliyor.



18. "En önemli tavsiyem kesinlikle göz altlarına beyaz kapatıcı veya beyaz far sürmeyin. Çünkü göz altları ince ve hassastır. Morluk olan göz çevresine beyaz ürün uygulandığında grimsi ya da yeşile dönük daha yorgun bir göz çevresi ortaya çıkar” diyor Özdemir. Göz altlarına önce ten renginde bir kapatıcı uygulayıp, hafif aydınlatma ile daha natürel ve kalıcı bir sonuç alacağınızı da hatırlatıyor.”



Tırnaklarınızı parlatın



19. Erdem Kıramer’den manikürist Arzu Özdemir, o gün için sade bir pembe oje ya da french yapılmasını öneriyor: "Gelinliğiniz krem rengiyse, önce krem rengi, üzerine ise açık beyaz bir oje hoş duracaktır. Ojenizin kalıcılığı için, son olarak mutlaka parlaklık da veren bir cila sürün” diyor Özdemir.



Vücudunuza ışıltı katın



20. Özdemir, "Kesinlikle atlanmaması gereken bir nokta da boyun ve dekoltenize makyaj uygulamanız” diyor ve ekliyor, "Bu özellikle makyajı tamamlayan çok önemli bir bütünlüktür ve fotoğraflarda daha kusursuz sonuç almanızı sağlayacaktır.” Dekolteniz, kol ve sırt bölgeniz için kullanacağınız Sally Hansen, Airbrush Shimmer (48 TL) her hareketinizde cildinizin ışığı yansıtmasını sağlayacak” diyor Toni&Guy’dan makyöz Zeynep Altınbaş.



Göz makyajınızı sabitleyin



21. Makyaj artisti Bobbi Brown, "Göz yaşlarınızın makyajınızı akıtma tehlikesine karşı o geceki makyajınız için suya dayanıklı bir eye liner kullanın” diyor. Eğer eye liner’ınızı farla uygulamak isterseniz kalıcı olması için hafif nemli bir eye liner fırçası kullanılabileceğini de ekliyor. Aynı şekilde akmayan bir maskara da o gece kurtarıcınız olacaktır.



Bol bol gülümseyin



22. O gece güzel görünmenizin en kolay yolu gülümsemek. İçten bir gülümsemeyle hem gözlerinizin içi parlayacak, hem ne kadar mutlu olduğunuzu çevrenizdekiler görecektir.



Saçınızı düzeltin



23. Yağ emici kağıtlar özellikle t bölgesindeki parlamayı almak için kullanılsa da saç stilisti David Babaii, Shiseido Purenes Oil-Control yağ emici kağıtları (52 TL) saça da uyguluyor. "Bu kağıtları kaküllerinizin üzerinden geçirin, böylece temiz görünmelerini sağlayabilirsiniz” diyor Babaii. Saça şekil verirken Babaii, bu kağıtlardan birini kakülün altına diğerine ise üstüne koyarak geride firketeyle tutturuyor. "Bu sayede kakülleriniz hem dümdüz kalıyor hem de makyajınız ve saçınız yapılırken kirlenmiyor” diyor Babaii.



İki allık uygulayın



24. Bobbi Brown, "Canlı ve hoş bir ifade için iki ton allık kullanmalısınız” diyor. "Önce elmacık kemiklerinize, saç çizgisine kadar yaklaşan natürel bir ton uygulayın, sonra da doğal bir görünüm için aşağıya doğru yayın. Ardından sadece elmacık kemiklerinizin üzerine daha parlak bir ton sürün” diye de ekliyor.



Dik durun



25. Fizyonom’dan Dr. Yasemin Ağaoğlu, uzun süre masa başında çalışılması ve bilgisayar kullanılmasının sırtta ağrılar ve kambur bir görünüme sebep olduğunu söylüyor. "Milyarlar verilen dünyanın en güzel gelinliği giyilse bile dik bir duruş sağlanmadığı zaman güzel görünmezsiniz” diye uyaran Ağaoğlu, dik durmayı alışkanlık haline getirip, o gece de bunu kendinize sık sık hatırlatmanızı öneriyor. "Ayrıca unutulmamalıdır ki dik durmak yapılan araştırmalara göre kişileri normalden üç kilo daha zayıf gösterir” diye de ekliyor.





Kaynak: InStyle Weddings

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
25, düğün, günü, tüyo, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Harika Görünen Saçlarla Uyanmak İçin 4 Tüyo! Desmont Saç Modelleri ve Bakımı 0 22 Şubat 2015 10:57
Düğün günü için 25 tüyo Desmont Evlilik Hazırlıkları 0 22 Ocak 2015 20:41
Gelinin düğün günü listesi Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Haziran 2012 10:55
Diyabetten Korunmak İçin 10 Tüyo Adrasteia Sağlık Köşesi 0 02 Aralık 2011 00:47
Uçuş Korkusunu Yenmek İçin 10 Tüyo Ezgi Kişisel Gelişim 0 18 Kasım 2011 22:10