IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 23:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Masaj Anne Ve Bebek Arasında Bağ Kuruyor




Bebek masajı, aslında anne ve bebeğin birbirleriyle tanışıp bağ kurması ve bu bağı geliştirmeleri için de önemli bir role sahip. Masaj yapılan bebekler rahatlıyor ve daha iyi uyuyor.



Bel, baş, boyun ağrılarında ilk başvurduğumuz yöntemlerdendir masaj. Ağrıyı hafiflettiği gibi rahatlatıcı bir etkisi de vardır. Stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyesini düşürerek gevşemeyi sağlar.

İşte bu nedenle, Sema Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hamza Yazgan, bebeklere de masaj yapılabileceğini söylüyor. Ona göre masaj yapılan bebekler rahatlıyor ve daha iyi uyuyor.

Bebek masajı, aslında anne ve bebeğin birbirleriyle tanışıp bağ kurması ve bu bağı geliştirmeleri için de önemli bir role sahip. Yazgan, masajın anne-baba ve bebek arasındaki bağları geliştirip kuvvetlendirdiğini söylüyor. Ayrıca araştırmalara göre masajın doğum sonrası depresyonu yaşayan annelerle bebekleri arasındaki ilişki ve yakınlığı da şekillendirdiğini belirtiyor. Yanı sıra bebekteki stresi azaltan masaj onların daha iyi uyuyup az ağlamalarını da sağlıyor. Uzmanlara göre masaj yapmak bebeği beşikte sallamaktan çok daha etkili.

Peki, bebeklere masaj nasıl yapılır? Dr. Hamza Yazgan bunu şöyle açıklıyor: "Masaj yapılırken öncelikle bebeklerin gözlerinin içine bakılmalı. Daha sonra vücuduna başından ayakucuna kadar hafifçe dokunarak masaj yapılmalı. Bu sırada uygulanan basınç çok hafif olmalı ve cilt yüzeyi altındaki kasların hafifçe hareketine kadar değişik şekillerde yapılmalı."

Masaj ilk yapıldığında bu deneyime alışkın olmayan bebekler ağlayarak tepki gösterebilir. Böyle bir durumda masajı bırakmamanız gerekiyor. Yazgan, "Masaj zamanla bebek için keyifli bir hale gelecektir. Ayrıca bebekle anne arasında yaşanan stresli zamanların neden olduğu gerilimler masajla azalacaktır." diyor.

Masaj uygularken dikkat edilmesi gereken noktalar:



15 dakika süreyle rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda olduğunuzdan emin olun. Rahat bir ortam oluşturmak ve ikinizi de gevşetmek için hafif bir müzik çalın.

Odanın ılık olmasına ve masaj süresince de böyle kalmasına özen gösterin. Bebeğinizi yatıracağınız yumuşak bir yüzey hazırlayın. Temiz bir alt bezi ve yumuşak bir havlu masaj süresince gerekebileceğinden yaptığınız yerde bunları hazır bulundurmalısınız. Masajı banyo sonrası bebek çıplakken yapmak en doğrusudur, bunun yanı sıra size uygun olan başka bir zamanda da yapılabilir.

Bebeğe masaj yapılırken çok fazla şeye gerek yok. Yumuşak formüllü bir bebek yağı kullanılırsa, masaj sırasında sürtünme nedeniyle bebeğin derisi zedelenmez. Herhangi bir lezyon oluşursa masaja ara verin.

Ellerinizin bebeğin derisi üzerinde kaymasını sağlayacak kadar yağ kullanın. Önce hafif dokunuşlarla başlayın. Bebeğiniz masaja alıştıkça hafifçe bastırarak devam edin.

Bebeğinizin daha da rahatlamasını sağlamak için, onun dikkatini bedeninin bir noktasına toplamasını sağlayın ve ona nasıl davranacağını öğretin. Örneğin bir kolunu tutun. Kolu hafifçe sallarken ona "rahatla" deyin ve gülümseyin. Bu, bebeğin dikkatini kendi vücudu üzerinde yoğunlaştırmasını ve rahatlamasını sağlar. Bu ruh halindeyken de dokunuşlarınızdaki olumlu mesajları daha kolay anlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, bad, bebek, kuruyor, masaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne-Baba ve Çocuklar Arasında İletişim Lucifer Ruh Sağlığı 0 21 Ocak 2012 01:24
Anne Baba Çocuk Arasında Denge Lucifer Ruh Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:18
Anne karnındaki bebek şok etti Süslü Esrarengiz Olaylar 0 06 Haziran 2010 15:07
Anne Sütünü Artıran Masaj Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Aralık 2008 14:37