IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 19:20   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarımızı nasıl mutlu edebiliriz ?




Uzmanlar, mutlu çocuk yetiştirmenin oyuncaklarla değil, yaşamı boyunca ruhunu besleyeceği " pozitif bakışı açısını " aşılamakla olası olacağını bildirdi.


anne babanın, çocuğun yaşamı boyunca ruhunu besleyeceği olumlu bakış açısını yakalamalarına katkıda bulunabilmeleri için uygulamaları gereken yöntemlerin çok basit olduğunu söyledi.

pozitif bakış açısını yakalayan çocukların kendinden emin, optimist ve başarı gösteren olduklarının kanıtlandığını ifade eden uzmanlar, çocuğun yaşamı boyunca ruhunu besleyeceği basit yolları şu biçimde sıraladı:

*derslere, kurslara ara verip çocuğunuzla bire bir zaman geçirin. onunla beraber yerde oturup yap boz yapın, mutfakta beraber omlet yapın, banyo yapmadan önce beraber yüzünüzü boyayın, parkta beraber kaydıraktan kayın.

*değer yargılarını geliştirin. ona sorumlulukları olan değerli bir vatandaş olduğunu aşılayın. çevresindeki insanların hayatında fark yaratacak kapasitede olduğunu gösterin. mesela kullanmadığı oyuncakları beraber biriktirip, bir derneğe bağışlayın. eski gazeteleri biriktirmeyi, geri dönüşümü ona onun dilinde anlatın.

*aktivitelerde ona katılın, beraber bisiklete binin, beraber yüzmeye gidin, hem onu teşvik edersiniz hem de bol bol spor yapmış olursunuz.

*espri yapın, fıkralar anlatın, arada bir birbirinize takılın, bol bol gülün, gülmek daha fazla oksijen solumanızı temin eder.

*çocuğunuzu iyi bir iş yaptığında tebrik edin, ona hangi hususlarda başarı gösteren olduğunu açıkça anlatın. mesela ödevini bitirdiğinde "resminde kullandığın renkleri çok beğendim" gibi ayrıntı verin. yaptığı proje ile ilgili konusun. çocuğunuzu hediye ile değil övgülerle ödüllendirin.

*çocuğunuzun iyi yemek yemesine itina gösterin. yemek aralarında yoğurt, meyve ve bol su verin. yemek yemez diye öğün araları çocuğunuzu aç bırakmayın, hem psikolojisini tesirler hem de kilo kaybına sebep olur.

*çocuğunuza hayal gücünü kullanabileceği oyunlar yaratın. resim yapmak hem hayal gücünü geliştirecektir hem de yaptığı resimden dolayı tatmin hissi doğacaktır.

*günde 4 kere çocuğunuzu kucaklayın, 8 kere öpün, 16 kere ona gülümseyin. bütün bunlar size kat kat geri dönecek.

*çocuğunuzu dinlemesini öğrenin, lafını yarıda kesmeyin, başka bir işle ilgileniyorsaniz, bırakın ve ona konsantre olun. söylediği şeylerin önemli olduğunu onu dinleyerek gösterebilirsiniz. bırakın aynı şeyleri tekrar etsin, siz hep aynı dikkatle dinleyin.

*mükemmeliyetçiliği bırakın. çocuğunuzun yarıda bıraktığı bir işi bitirmeye veya düzeltmeye çalışmanız onun kendine güvenini sarsar. masayı silerken atladığı köşeyi tekrar silmeniz veya beraber diktiğiniz saksıyı düzeltmeniz ona yaptığı işin iyi olmadığı hissini verecektir. bir daha çocuğunuzun yaptığı işi düzeltmek için elinizi uzattığınızda düşünün. şayet yaptığı iş tehlike yaratmıyorsa, sağlığa zararlı değilse elinizi geri çekin.

*karşılaştığı zorlukları kendi başına aşmasını öğretin. ayakkabı bağlarını yavaş da olsa bekleyin kendi bağlasın, çamaşırları asmanızda yardım etmek istiyor, beraber asın. merdivenlerden kendi inmek istiyor, önünde yürümek şartıyla bırakın insin. üzerinden gelemeyeceği bir problemle karşılaştığında size sorunu anlatmasını söyleyin ve çözümüne beraber karar verin.

*sevdiği seyleri yapmasına izin verin, luzumsuz kısıtlama enerjisini ve heyecanını dışa atmasını önler, bu da ona sıkıntı verir. unutmayın; oyuncaklarını toplamayı öğrenmesi için önce dağıtabilmesi gerekli.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çocuklarımızı, mutlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu Bir Evlilik Nasıl Olur – Mutlu Evlilik İçin Tavsiyeler pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:26
Fobi nedir? Korkularımızla nasıl baş edebiliriz? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2011 21:12
Çocuklarımızı İbadete ve Duaya Nasıl Alıştırabiliriz? Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 02:40
Bebeğinizi Nasıl Mutlu Edersiniz yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Nisan 2011 14:29
Bu Tarz saldırı küfürleri nasıl bloke edebiliriz? sohbetsevgi Unreal IRCd 7 08 Haziran 2008 13:37