IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2012, 11:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damatlık alırken nelere dikkat etmelisiniz ?




Damatlık alırken nelere dikkat etmelisiniz ?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Damatlık: Damatlığın seçimi de en az gelinlik kadar özen ister. Doğru seçilmiş damatlıkla yeni eşinizi kendinize birkez daha hayran bırakabilecekken yanlış seçim, bembeyaz gelinliği ile kuğu gibi süzülen yeni eşinizin yanında sizi çirkin ördek yavrusu durumuna düşürebilir. Siyah smokin içinde geleneksel bir şıklığa bürünen damatlar son yıllarda renk konusunda kabuklarını kırdılar. Artık damatlıklarda da daha çok model ve renk seçeneği sunuluyor. Siyahın yanısıra beyaz ve mavi de bu sene tercih edilen renkler arasında yer alıyor.

Gelin gibi damat da kıyafetini satın almak mı yoksa kiralamak mı istediğine karar vermelidir. Damatlık seçerken gelin adayının gelinliğine uygun olması için gelinlik hakkında biraz bilgi alabilirsiniz, fakat gelinliğin resmini düğünden önce görmeniz istenmeyecektir. Damatlık alırken takım elbisenin veya smokinin dikim şekline ve niteliğine bakabilirsiniz. Takım elbisenin yaka uçlarında, kol manşetlerinde, cep ağızlarında ve kapaklarında, etek uçlarında, koltuk altlarında iplik temizlenmesi sırasında makas kesiklerinin olup olmadığına dikkat edin. Kiralayacaksanız, kir veya sökük olup olmadığına bakın.
Damatlığınızı diktirmeye karar verirseniz, terzinizin daha önce dikmiş olduğu modellere göz atmakta fayda var. Böylelikle terzinizin tarzı ve dikim kalitesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Damatlık diktirirken kumaş seçiminiz çok önemlidir, sezona ve mekana göre yazlık veya kışlık kumaşlar tercih edilebilir. Terziniz bu konuda sizi yönlendirecektir. Takım elbise veya smokininizin dikimi tamamlandıktan sonra aşağıda yazdıklarımızı mutlaka dikkate alın. Pantolon ve ceketinizle mutlaka oturun, eğilin ve rahatlığını kontrol edin.
Ceket: Ceketin bedene tam uyması smokinin daha şık durmasını sağlayacaktır. Ceketin bedeninize uygun olup olmadığını omuz kısmından anlayabilirsiniz. Ceketi giyip kollarınızı serbest bıraktığınızda ise ceket kol boyunun baş parmağınızın üst boğumunu geçmediğine ve bileğinizden biraz aşağıda kaldığına dikkat edin. Ceketi düğmeledikten sonra oturmayı deneyin ve rahatlığını kontrol edin.
Gömlek: Gömlek alırken de yaka ve kolların rahat olmasına, sıkmamasına özen gösterin. Smokinin içine genellikle pilili gömlek tercih edilir, fakat düz beyaz, kemik rengi ya da beyaz üzerine işlemeli bir gömlek de kullanılabilir. Gömlek kol boyuna da dikkat edin, manşetler ceketin kollarından 2-3cm kadar dışarı çıkmalıdır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Pantolon: Pantolonunuzu seçerken boyuna ve rahatlığına özen gösterin. Pantolonun belinizi sıkmadığına emin olduktan sonra (1 parmak boşluk uygundur) oturarak ağ kısmının rahatsız etmediğine emin olun. Unutmayın ki rahat hareket edebilmeniz çok önemlidir. Paçalarının ise boy ayarlaması yapılırken ayak bileğinin 5 santim altında olmasına özen gösterin, yani paçalar ayakkabının üst kısmına değmeli ve kalça hareketlerini kısıtlayacak kadar dar olmamalıdır. Unutmayın ki kısaltmak mümkün ama paçaları kısa kalmış bir pantolon komik duracağı gibi uzatmak da mümkün olmayacaktır. Boy ayarlama işlemi tamamlandıktan sonra her iki paça boyunun da aynı uzunlukta yapıldığını kontrol edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
damatlık, dikkat, etmelisiniz, nelere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evcil hayvanlar ve çocuklar: Nelere dikkat etmelisiniz? Ecrin Sağlık Köşesi 0 16 Ağustos 2011 16:21
Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Dilara Ev Dekorasyonu 0 15 Aralık 2010 00:01
Gelinlik Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz Süslü Evlilik Hazırlıkları 0 08 Ocak 2010 18:13
2.El Oto Alırken Nelere Dikkat Etmeli Kralice Otomobil Haberleri 0 29 Haziran 2008 16:26