IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2012, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklar için en güzel masal kitapları




Sevdalı Bulut
“Edebiyat bütün çeşitleriyle masalla başlar, masalla biter” diyen Nazım Hikmet’in çocukların hayal dünyasından büyüklerin gerçek dünyasına uzanan, 100 Temel Eser’de de yeralan masalları okurla buluşuyor. Usta yazarın çağdaşla gelenekseli kaynaştıran zengin anlatımı, Cem Kızıltuğ’un resimleriyle bir masal şöleni sunuyor okura.

Sevdalı Bulut
Yazan: Nazım Hikmet Ran
Resimleyen: Cem Kızıltuğ
Yapı Kredi Doğan Kardeş Kitaplığı

Yaz Masalları
Yaz Masalları, Mevsim Masalları dizisinin önceki kitapları Kış ve Bahar masallarında olduğu gibi Estonya'dan Japonya'ya, Finlandiya'dan Türkiye'ye, dünyanın dört bir yanından derlenen masallardan oluşuyor. Sadece sıcak yaz günlerinde değil, her mevsimde okunacak, çalışmanın, emek vermenin, paylaşmanın, dostluğun önemini, doğanın değerini anlatan bu masalları Tarık Demirkan derleyip çevirdi, Feridun Oral resimledi.

Yaz Masalları
Derleyen: Tarık Demirkan
Resimleyen: Feridun Oral
Yapı Kredi Doğan Kardeş Kitaplığı


Güneş Yüklü Masallar
Bir varmış, bir yokmuş, gök kubbenin altında masallar çokmuş. Çocuklarımız onlarla büyüsün, mışıl mışıl uykulara dalsın, zengin Türkçemizi ilk ağızlardan dinlesin; dedelerini, ninelerini ve çocukluklarının güzel izlerini hiç unutmasınlar diye... Güneş Yüklü Masallar, hayal gücünün sonsuzluğuna açılan kapının anahtarlarını sunuyor. İçeri buyrun...

Güneş Yüklü Masallar
Yazan: Şahsene Camız
Resimleyen: Vaghar Aghaei
Can Çocuk


Ege Kıyılarından Eski Zaman Masalları
Batı Anadolu'nun en güzel mitolojik masalları, yaşama ilişkin ilginç ipuçlarıyla dolu. Dünya kurulalı beri insanın varoluşun gizemini açıklamaya çalışma biçimi olan mitolojik masallar, çocuklarımız için de yaşamı kavramanın önemli birer aracı. O masallardaki tanrılara, tanrıçalara benzer kişiliklere, benzer tutum ve davranışlara bugün de rastlıyoruz. Ahmet Ünver'in bu kitabı Batı Anadolu topraklarında filizlenen Yunan mitolojisinin en güzel öykülerini barındırıyor.

Ege Kıyılarından Eski Zaman Masalları
Yazan: Ahmet Ünver
Resimleyen: Gözde Bitir Sındırgı
Günışığı Kitaplığı



Ezop Masalları
Hayvan Masalları dünyasında büyük bir klasik olan Ezop Masalları'na yakışır nitelikte bir kitap, Doğal Bilgelik- Ezop Masalları. Kibir, cehalet, açgözlülük, kıskançlık gibi insanlık halleri, bir bir sahneye çıkıyor. Ders veriyor, ayna tutuyor, yol gösteriyor. Helen Ward'un olağanüstü resimleriyle görsel bir şölen haline gelen bu kitap, kitaplığınızı süsleyecek.

Ezop Masalları
Yazan – Resimleyen: Helen Ward
Tudem Yayıncılık



Her Güne Bir Masal
Tarık Demirkan’ın derlediği Feridun Oral’ın resimlediği 365 masal. Gökyüzüne uzanan bezelyeye tırmanan dede acaba tepede ne görüyor? Tavşanlar neden yazın beyaz, kışın gri kürk giyiyorlar? Denizin suyu neden tuzlu? Eskimolar gökyüzündeki ayı yakalamaya kalkınca neler oluyor? Köylü genci şişman kralı nasıl zayıflatıyor?

Her Güne Bir Masal
Derleyen: Tarık Demirkan
Resimleyen: Feridun Oral
Yapı Kredi Doğan Kardeş Kitaplığı



Koyunların Masalı
Başkan ak koyun, kara koyunları ak olmadıkları için dışlayıp sürüden uzaklaştırır. Bir süre sonra yeterince beyaz olmadıkları için alaca koyunları da sürüden kovar. Peki, bir gün bir çukura düşüp kendisi de kapkara bir koyun olursa, ak koyunlar ona nasıl davranır dersiniz? Ak koyunlar çukura düşen başkanlarını kara koyun sandıkları için aralarına almak istemez. Başkan ak koyun da kara koyunların arasına katılır. Ama yağmurda ıslanıp asıl rengi ortaya çıkınca bu kez de kara koyunlar aralarında istemez onu. Başkan ak koyun işte o zaman hatasını anlar...

Koyunların Masalı
Yazan: Gülsüm Cengiz
Say Yayıncılık






 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuklar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzel Masal Nasıl Anlatılır? Lucifer Ruh Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:18
Küçük ama güzel bir masal. LuisCode Genel Paylaşım 0 15 Haziran 2006 15:23