IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2012, 12:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Geç yaşta hamilelik insanı gençleştiriyor mu?




İleri yaşta bebek doğurmanın kadını gençleştirdiği tezi yaygın inanışlardan biri. Araştırmalar da bu tezi destekliyor. Konuyla ilgili en son veri ABD’den geldi. New York Times’taki habere göre, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde 8 bin 671 rahim kanseri hastası ve kontrol grubundaki 16 bin 562 kadının verileriyle yapılan çalışma, ileri yaşta anne olan kadınların rahim kanseri riskinin önemli oranda azaldığını ortaya koydu. Araştırma sonucunda son bebeklerini 40 yaşından sonra doğuran kadınların, rahim kanserine yakalanma riskinin 25’inde doğum yapanlara göre yüzde 44 daha az, 70 yaşına geldiklerinde rahim kanserine yakalanma risklerinin yüzde 33 daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Recai Papuçcu, doğal yolla gelişen ileri yaş gebeliklerin aslında kadının genç olduğunu gösterdiğini söylüyor: "Demek ki hormonları hâla aktif, yumurtalıkları genç, kaliteli ve sağlıklı yumurtluyor." Prof. Dr. Papuçcu, ileri yaşta anne olan kadınların rahim kanseri dışında, meme ve kolon kanseri riskinin de düşmesini beklediklerini belirtiyor. Salgılanmaya devam eden kadınlık hormonu östrojenin Alzheimer ile kalp ve damar hastalıklarından da koruduğu biliniyor. İşin bir de psikolojik tarafı var. İleri yaşta anne olmak kadınların özgüvenini artırıyor.

Prof. Dr. Papuçcu, "Kadın anne olacağım psikolojisiyle kendini daha dinamik ve sorumlu hissediyor. Cinsel fonksiyonlarının aktif olması, eşine ve çevresine karşı gençlik imajı verir" diyor. Peki bebek sahibi olmak annelerin ömrüne neden ömür katıyor? Bu konu henüz net değil. Ancak öne sürülen tezler arasında bebeğin kök hücrelerinin anneye geçmesi, yenileyici ve onarıcı etki yapması var.

İki kere düşünün

Tüm bu veriler, doğumu olabildiğince erteleyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Yine de ileri yaşta gebeliğin yüksek riskli olduğunu gözardı etmek mümkün değil. Annede hipertansiyon, diyabet, gebelik zehirlenmesi, düşük, erken doğum, normal doğum yapma şansının azalması, bebekteyse anomali riski artıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
gec


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelik Belirtileri Olmadan Hamilelik Sue Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Ağustos 2012 14:24
Östrojen cildi gençleştiriyor Collettivo Sağlık Köşesi 1 06 Şubat 2012 20:32
Nar çekirdeği yağı gençleştiriyor pyracantha Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Nisan 2010 11:14
Erken yaşta hamilelik Feronia Kadın Sağlığı 1 01 Kasım 2009 14:49
Kendi Kendini Yenileyerek Gençleştiriyor! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Nisan 2009 08:05