IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2012, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebek Mobilyası Seçerken Dikkat -Bebek odasının doğumdan önce hazırlanmaya başlanması




Bebek Mobilyası Seçerken Dikkat

Bebek odasının doğumdan önce hazırlanmaya başlanması



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Her ebeveynin dünyada yaşayabileceği en yüce duygu olan çocuk sahibi olmak, kuşkusuz çift için aylar öncesinden başlayan bir heyecan anlamına da gelmektedir. Aileye katılacak yeni birey için hazırlıklara hamileliğin ilk aylarından itibaren başlanması ve evde yeni aile ferdine özel bir alan oluşturulması gerekir. Bebekler her ne kadar ilk aylarını annelerine bağımlı olarak geçiriyor olsa da, bebek odasının doğumdan önce hazırlanmaya başlanması ve bebeğin dünyaya gelişiyle birlikte dekorasyonun tamamlanması büyük önem taşır. Bebek odası dekorasyonunun tabiri caizse mihenk taşı olan bebek mobilyaları, tıpkı bebeğin bakımında olduğu gibi özen gösterilerek seçilmesi gereken eşyaların başında gelir.
Bebek mobilyası seçiminde çoğu çift öncelik doğacak bebeğin cinsiyetine göre renk ve model seçimine yönelirken, yeni doğan bebeklerin yetişkin insanlardan çok daha hassas bir yapıya sahip olduğu unutulur. Bebekmobilyalarının yüzeyinde kaplamak için kullanılan boya ve cilanın içindeki kimyasal maddelerden mobilyanın üretildiği temel malzemeye kadar birçok özellik, korunmaya muhtaç bebeğinizin sağlığını doğrudan etkileyecektir.Mobilya seçiminde ahşabın tercih edilmesi halinde muhakkak üretici firmanın gerekli üretim belgelerine sahip olup olmadığı araştırılmalı ve kesinlikle %100 ahşap ürünler seçilmelidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mdf ve ahşaptan üretilen bebek mobilyalarının malzemesi kadar, yüzey kaplamada kullanılan boya ve cilanın niteliği de önem taşır. Bu aşamada tüm ebeveynlerin görsel şıklıktan önce bebeklerinin sağlığını düşünmesi ve mümkün olduğunca “lake boyalı” ürünleri tercih etmesi gerekir. Lake boya teknolojisi ile renklendirilen ahşap bebek mobilyaları yeni doğan bebek için çok daha sağlıklı bir kullanım imkanı sunmaktadır. Ayrıca ahşap bebekmobilyalarında “cila kullanılmayan” ürünlerin tercih edilmesi de, sağlık riskinin asgariye indirilmesini sağlayacaktır. Özellikle “Solvent” gibi kanserojen maddeler içeren cilalar ile kaplanmış bebek mobilyalarından uzak durmanız gerektiğini de unutmayın.
Bebek mobilyalarında önemli olan bir diğer nokta da, yaralanma ihtimalini asgariye indiren akıllı yüzey tasarımlarıdır. Tasarımında dik ve sert hatlar yerine mümkün olduğunca yuvarlak ve geçişli hatlar barındıran bebekmobilyaları ideal seçim olacaktır. Bebek mobilyasının yalnızca ahşabını değil, mobilya genelinde kullanılan tüm malzemelerin niteliğini incelemeniz gerektiğini unutmayın. Özellikle mobilyaların bağlantı noktalarında kullanılan ürünleri imal eden firmaların da ilgili sertifikalara sahip olması, bebeğinizi içiniz rahat bir şekilde yatağına yatırabilmenizi sağlayacaktır.



Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
secerken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El örgüsü kız bebek patik modelleri.. Kurdaleli kız bebek patikleri - örnekleri.. Sevda El Sanatları 1 10 Aralık 2011 09:04
Tombul bebek sağlıklı bebek demek değil! Lucifer Çocuk Sağlığı 0 24 Kasım 2011 12:08
bebek kıyafetlerini seçerken nelere dikkat edilmeli yoSun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Nisan 2011 14:32
Modern Bebek Sepetleri - Bebek Beşikleri + Bebek, Yatak Modelleri - 2o11 Sevda Ev Dekorasyonu 0 23 Mart 2011 12:14