IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2013, 17:45   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
sevgi dolu iletişim aileye bağlı




Babasız evlerde büyüyen erkek çocuklarının daha az rekabetçi ve daha saldırgan olmaları olasıdır. Babasız büyüyen kız çocuklar ise karşı cinsle iletişim kurmakta zorlanır"




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı B
aşkanı Yrd. Doç. Dr. Sabri Hergüner, "Babasız evlerde büyüyen erkek çocuklarının daha az rekabetçi ve daha saldırgan olmaları olasıdır. Babasız büyüyen kız çocukları ise karşı cinsle iletişim kurmakta zorlanır" dedi.

Hergüner, anne ve babası boşanmış çocukların gelişim ve psikolojik durumlarının, diğer çocuklara göre daha fazla risk altında olduğunu söyledi. Boşanmış anne ve babalara sahip olmanın ya da boşanmış bir ailenin üyesi olmanın tek başına zararlı olmadığını belirten Hergüner, eşlerin kendileri için boşanmanın en doğru yol olduğundan emin olsalar bile çocuk üzerindeki etkilerini en aza indirmek için çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Velayetin ülkemizde genelde annede kaldığını, verilere göre babaların boşanmadan sonra çocukların hayatlarından rahatlıkla çıkıp gidebildiğini bildiren Hergüner, şöyle devam etti: "Bir çocuğun hayatında ne annenin ne de babanın yeri doldurulamaz. Anne babanın rolleri birbirlerini tamamlayıcıdır. Birbirlerinin yerini alamazlar. Çocuklar hem anneden hem de babadan farklı şeyler öğrenir. Babalar evden ayrıldıkları zaman çocuklarını, her gün karşılarında görebilecekleri güçlü bir erkek modelinden mahrum etmiş olurlar."

-Erkekler rekabet etmiyor, kızlar iletişim kuramıyor-

Babasız büyüyen erkek ve kız çocuklarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini anlatan Hergüner, şunları kaydetti:"Erkek çocuklar, sorumluluk başarı, karşı cinsle iletişim kurma, diğer insanlarla geçinme, saldırgan huylarını kontrol etme gibi konularda uygun erkek davranışını öğrenmek için hayatlarının en güvenilir ve en önemli öğretmenini kaybetmiş olur. Babasız evlerde büyüyen erkek çocuklarının daha az rekabetçi ve daha saldırgan olmaları olasıdır. Babasız büyüyen kız çocukları ise karşı cinsle iletişim kurmakta zorlanır. Çocukların sağlıklı bir kişilik geliştirmeleri ve çevrelerindeki insanlara kalıcı, sevgi dolu ilişkiler kurabilmeleri, hayatlarındaki en önemli varlıklar olan anne ve babalarına yakın olmalarına bağlıdır."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aileye, bağlı, dolu, iletişim, sevgi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gözleri Dolu Dolu Bir Gencin Sözleri Mine Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Ocak 2012 18:58
Hümanizm Üzerine 5 : DOLU DOLU YAŞAMAK Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 13:13
Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Aralık 2009 19:54