IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2013, 13:42   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boşanmada Gayrimenkul Paylaşımı




Paylaşıma dahil olacak gayrimenkul ve malların evlilik süresince edinilmesi ve çalışma ve emek karşılığı olması şarttır. Örneğin evlilik süresinde eşlerden birinin babasından miras kalan evden diğer eşin pay talep etmesi mümkün değildir.Miras yoluyla kalan ev , eşlerin emeğiyle alınmış bir ev değildir. Eşlerin evlenmeden önce sahip olduğu taşınır ve taşınmaz malları da kişisel maldır. Diğer eş pay talep edemez. Hediyeler, Bağışlar, manevi tazminat alacakları ,kişinin kendi kullanımına ait eşyaları paylaşıma tabi değildir.Paylaşım için evlilik süresinde emek ve çalışma sonucu edinilmiş olması şarttır.Çalışmanın ev dışında bir işte olması gerekmemektedir .Ev içinde ev işleriyle ve çocuklarla eşle ilgilenmek evliliğe en büyük katkıdır çalışma ve emektir.

Yasanın yürürlüğe girdiği 2002 tarihinden önce edinilen mallar için evlilik süresinde edinilmiş olsa bile paylaşım söz konusu olmamakta mal kimin adına tescil edilmiş ise o eşe ait olmaktadır. Yasanın uygulaması geçmişe etkili olmamaktadır.

Paylaşımdaki hak alacak hakkı şeklindedir. Ayni hak değildir. Bir ev varsa ev tapuda iki hisse olarak belirlenmemekte evin yarı bedelinin diğer eşe ödenmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Paylaşım yapılırken malvarlığı eksi ve artılarıyla hesaplanmaktadır. Örneğin kredi borcu olan ev veya arabada borçlar düşüldükten sonra kalan miktar paylaşıma tabi olmaktadır.

Mal varlığının tasfiyesi ve paylaşımın yapılabilmesi için boşanmanın kesinleşmesi şarttır. Paylaşım istemek her eşin hakkıdır. Yasa da iki halde Zina ve hayata kast nedeniyle boşanma halinde “hakim kusurlu eşin payını azaltabilir veya tamamen kaldırabilir “demektedir.Bu iki hal istisnadır. Bu iki hal dışında kusurlu olsalar bile eşler pay talep edebilmektedir.

Mal varlığının paylaşımında tarafların anlaşabiliyor olması yargılama sürecini kısaltır. Maddi ve manevi rahatlık sağlar. Eşler birbirlerinin haklarını bilmeli ve saygı duymalıdır.

Sağlıklı mutlu günler geçirmeniz dileğiyle .


Av.Gonca Egeli

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boşanmada, gayrimenkul, paylaşımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boşanmada 'şampiyon' ilimiz Sue Aile Evlilik ve Çocuklar 3 08 Temmuz 2012 13:38
Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır? pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:33