IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2013, 17:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte içilen sigara, bebekte ‘kolik’ yapıyor




Hiç susmadan çığlık çığlığa ağlayan, kramp halinde sürekli kasılan bir bebek pek çok annenin kâbusu.

İnfantil kolik denilen bu durumun birçok nedeni olabiliyor. Besin alerjisi, besin intoleransının yanı sıra hamilelikte yaşanan stres de bebekte kramp halinin nedenlerinden.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Yaşaroğlu Erkum’a göre hamilelikteki stres ve annenin sigara ve kahve kullanımı, infantil koliği artırıyor. Erkum, hastalığın nedenleri konusunda şunları dile getiriyor: “Yapılan bazı araştırmalar, anne diyetindeki inek sütü, lahana, karnabahar, brokoli, turunçgiller, çikolata, soğan gibi besinlerle, annenin sigara ve kahve kullanımının infantil koliği artırdığını tespit etmiştir. Hamilelikte sık psikolojik stres yaşayan, gergin bir ruhsal durum içinde olan anne ve ailelerin bebeklerinde yine infantil kolik sıklığı fazla bulunmuştur.

” Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde bu hastalığın daha sık görüldüğünü kaydeden uzman Erkum, “Tedavide öncelikle, ailenin endişesini anlamak, bu durum ve süreç hakkında bilgilendirmek gerekir. Annede veya aile içinde görülen endişe veya gerginliği azaltmak da tedavinin bir parçası. Anne, sigara kullanmamalı. Kahveyi 1-2 fincandan fazla tüketmemeli.

Anne diyetinden inek sütü, turunçgiller, lahana, brokoli, karnabahar, turpgiller, çikolata, baharatlı gıdalar çıkartılmalı. Bebek loş, sessiz bir ortamda tutulmalı. Kolik sancıları sırasında, kucakta veya beşikte hafifçe sallanması, ninni söylenmesi ya da müzik dinletilmesi, bebekte rahatlama sağlayabilir. Ilık banyo yaptırmak, karnına masaj yapmak rahatlatır. Huzursuzluk ve ağlama nöbetleri genellikle öğleden sonra ve akşam saatlerindedir. Bebeklerin yüzde 50’ye yakınında belirtiler 3 ay içinde kaybolurken, yüzde 40’ında 6. aya, yüzde 10’unda bir yaşa kadar sürebilmektedir.” diyor.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
icilen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde içilen sigara’nin çocuk sağliğina etkisi Lucifer Ruh Sağlığı 0 21 Ocak 2012 01:28