IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2013, 12:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzla Cinsellik Hakkında Konuşmak




Çocuğunuzun sizi dinlemesi için yapmanız gerekenler


Çocuğunuzla cinselliği ve güvenli seks meselelerini konuşmak konusunda ne kadar açık fikirli olduğunuzu düşünürseniz düşünün, 18 yaşına basan “bebeğiniz” size sorular sormaya başladığı anda bu açıklığınız yok olup gidebilir. Çocuğunuz değerler, sevgi, aşk ve ilişkiler konusunda hem sözde hem de özde sizin bilgilerinize ihtiyaç duyar. İşte, konunun uzmanlarından sizin için aldığımız ve ergen çocuğunuzla güvenli seks dahil, tüm cinsel konuları konuşurken aklınızda bulundurmanız gereken bazı tavsiyeler:
Bu konuyu kabullenin ve cesaretinizi toplayın
Cinsel olarak aktif olmaya başlamış gençlere, cinsel sorumluluğu ve prezervatifler hakkında bilgi vermek gerekir. Çocuklarına, prezervatif alma düşüncesiyle bayılacak gibi olan ebeveynler, bu konuşmayı yapmaktan kaçınmamalıdır. Endişeleriniz hakkında çocuğunuzla konuşun ve çabanız konusunda dürüst olun. Kendi hislerinizi anlamaya çalışın ve onları çocuğunuzla paylaşın. Kızınız ya da oğlunuzla, seksin hayatlarını nasıl olumlu veya olumsuz bir şekilde etkileyebileceği konusunda konuşun. Hatta bu etkili ifadeyi onunla paylaşabilirsiniz: “Eğer bu konularda konuşmaya hazır değilsen, bu henüz bunu yapmaya da hazır olmadığın anlamına gelir.”
Ne kadar zor olursa olsun, konuşmak çok önemlidir
Endişelerinizi çocuğunuza açıklamanız zor ya da kafa karıştırıcı olabilir. Utandığınızı hissedebilirsiniz. Ancak bu, sağlıklı iletişim konusunda çocuğunuza iyi bir örnek olabilmeniz için oldukça önemli bir fırsattır. Çocuğunuzun sahip olduğu en iyi örnek, ebeveyni olarak sizsiniz.
Çocuğunuzun bu konuda konuşmak istemeyebileceğini unutmayın
Çocuğunuza çok özel detaylara girmeden, onunla ve onun hayatında olanlarla ilgili olduğunuzu hissettirin. Çocuklar gizliliklerini korumak isterler ve seks ve hamilelik gibi bazı konularda zaten bilgi sahibidirler. Buna rağmen, ebeveynlerinin hayatlarına dahil olmalarını isterler. Konuşmak için ortaya çıkan fırsatları kullanın, bir kliniğin önünden geçerken ya da televizyonda prezervatif reklamı gördüğünüzde nazik bir biçimde konuyu siz açmaya çalışın.
Onun için doğru zaman olup olmadığını tartışın
Ebeveynlerin çocuklarının “Doğru zaman geldiğinde” prezervatif kullanmalarını istemeleri için onlarca sebep bulunur. Çocuğunuzla, bunun doğru zaman olup olmadığını konuşmanız gerçekten çok önemlidir. Gençlerin, seksin sorunlu bir ilişkiyi kurtarmayacağını ve yetişkinliğin bir kanıtı olmadığını anlaması gerekir. Seksin beraberinde birçok sorumluluk getirdiğini öğrenmeleri ve kendilerinin tüm bu sorumluluklar için hazır olup olmadıklarını anlamaları çok önemlidir. Onu, hem güvende olması konusunda hem de doğru nedenlerle seks yapması konusunda aydınlatmaya ve teşvik etmeye çalışın.
Korunma yöntemleri konusunda bilgilendirin
Çocuğunuzu bütün korunma yöntemleri hakkında bilgilendirmeye çalışın. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından, hiç cinsel ilişkiye girmemekten ziyade lateks prezervatiflerin bu konuda en güvenilir koruma sağladığını özellikle belirtin. Onları, kendi hayatlarının sorumlulukları konusunda teşvik etmeli ve cinselliğin de birçok sorumluluğu beraberinde getirdiği konusunda bilgilendirmelisiniz. Çocuğunuza, isterse kendisine prezervatif temin edebileceğinizi ya da bir eczaneden kendisinin satın alabileceğini söyleyin. Eğer prezervatif almaktan utanıyorsa, bu onun cinselliğe hazır olmadığının bir işareti olabilir. Ona yeniden şu ifadeyi hatırlatın: “Bu konuda konuşamıyorsan, öyleyse bunu yapmamalısın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsellik, Çocuğunuzla, hakkında, konuşmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuzla Gerçekten Konuşuyor musunuz? Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 14:58
Çocuğunuzla İletişim Kurabilmek YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mart 2010 03:29
Çocuğunuzla bebeksi konuşmanız doğrumu YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2010 16:02
Çocuğunuzla Cinsellik Hakkında Konuşun YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Aralık 2009 20:35