IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2014, 23:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayvanlara eziyet eden çocukların psikolojik destek alması gerekir!




Hayvanlara işkence uygulamak basit bir kişilik problemi değil son derece ciddi, zihinsel ve ruhsal problemlerin işaretidir.

Hayvanlara eziyet eden çocukların psikolojileri
Sevgili Anne Babalar,

Basında hayvanlara uygulanan şiddetle ilgili çok sık haberlere rastlıyoruz. Bunlardan en kötüsü ise küçük yaştaki çocukların hayvanlara uyguladığı şiddet haberleri… Çocuklar neden hayvanlara eziyet eder diye düşünmemek elde değil. Çocukların hayvanları sevmesini beklerken hayvanların acı çekmesini izlemesi hatta bundan zevk alması insanı gerçekten düşündürüyor.
Bir arkadaşımın bu konuda tanıklık ettiği bir olayı anlatınca çok üzüldüm. Olay şöyle gelişiyor; en büyüğünün yaşı en fazla 9 olan 4 kişilik bir grup çocuk köpekleri bağlıyor. Önce onları dövüyorlar sonra ise canlı bir tavşanı köpeklerin önlerine atıyor ve tavşanı köpeklerin öldürmelerini izliyorlar. Bununla da yetinmeyip cansız tavşanı ellerinde gezdirip tekrar köpeklerin önlerine yem olarak atıyorlar. Bu durumun sonuna yetiştiği için arkadaşımın bir şey yapmaya fırsatı kalmıyor.

Bu olayı duyunca hem hayvalar için hem de şiddeti uygulayan bu çocuklar için çok üzüldüm. Bu çocuklar nasıl bir psikoloji içindeydi diye düşündüm. Bir çocuk başka bir canlının hayatına son verilmesini sadece izlemiyor buna neden oluyor. Çok şirin bir tavşanı köpeklerin önüne atıp öldürülmesini izliyor. İnsanın kanı donuyor. Bu çocuklar biraz daha büyüdüğünde annesini babasını da gözünü kırpmadan öldürebilir. Ne yazık ki son zamanlarda bu tür haberleri de basından duyar olduk.
Çocuğunuz hayvanlara eziyet ediyorsa ne yapmalısınız?

Hayvanlara işkence uygulamak basit bir kişilik problemi değil son derece ciddi, zihinsel ve ruhsal problemlerin işaretidir. Evcil hayvanlara eziyet eden veya öldüren bir çocuk son derece ciddi psikojik ve ruhsal problemlerin başlangıcındadır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Psikoloji ve kriminoloji (suç bilimi) adına yapılan çalışmalar hayvanlara işkence eden çocukların daha sonra insanlara şiddet uygulamaya başladıklarını göstermektedir. Amerika’da FBI tarafindan yapılan açıklamada tecavüzcülerin ve katillerin en büyük ortak özelliğinin düzenli olarak hayvanlara karşı şiddet uygulamış olmalarıdır. Aynı şekilde yapılan araştırmalar hapiste ciddi suçlardan yatanların (tecavüz, cinayet, yaralama... gibi) çocukken evcil hayvanlar üzerinde şiddet uyguladığını göstermektedir.
Bu nedenle çocuğunuzun evcil hayvanlara karşı tutumunu dikkatli bir şekilde gözlemeli ve eğer hayvanlara eziyet ediyorsa acil psikolojik destek almalısınız. Aksi taktirde şuça yönelimli bir bireyin yetişmesine destek olmuş olursunuz. Hayvanlara işkence eden kendi çocuğunuz olsun olmasın mutlaka bu çocukların aileleri ile konuşup mutlaka destek almalarını sağlamalısınız.
Çocuğunuzda hayvan sevgisi geliştirmeniz dileğiyle,

Uzman Pedagog Sevil Yavuz
Çocuk, Ergen ve Aile Psikologu
Öğretim Görevlisi, Oyun Terapisti

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alması, cocukların, destek, eden, eziyet, gerekir, hayvanlara, psikolojik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oyuncak, çocukların psikolojik durumunu belirliyor Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Haziran 2013 15:53
Çocukların Hayvanlara İyi Davranmasını Nasıl Sağlarız? N999 Aile Evlilik ve Çocuklar 1 07 Şubat 2012 14:41
Çocukların Kulağını Temizlemek Gerekir mi YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:09
6 Yaş Grubu Çocukların Psikolojik Özellikleri YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Mayıs 2009 17:52