IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2014, 22:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eşiniz Sizi Dinlemiyor Mu?




Evliliklerde, bir taraf veya iki taraf birden, birbirlerini dinlemiyor ve doğru iletişim kuramıyorsa, bu evliliklerinde sorun yaşadıklarını gösterir. Böyle durumlarda, birbirinizi dinlememeye devam ederseniz, evliliğinizi tehlikeye sokarsınız.

Yaşadığınız iletişim problemleri, kocanızın sizi dinlememesinden veya sizin mesajınızı iletmek için yanlış yollara başvurmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Sebep ne olursa olsun, yanlışlarınızı fark etmek ve bunu düzeltmek sizin elinizde. İşte size doğru iletişim kurabilmenizi sağlayacak bazı yöntemler:

Sizin Değiştirmeniz Gerekenler

Konuşma tarzınız
İstediğinizi dile getirmek için dolambaçlı bir yol izliyor olabilirsiniz. Uzun süren diyaloglar, eşiniz için çok sıkıcı olabilir. Burada yapmanız gereken bir an önce konuya gelmenizdir.
Eşinizle yaptığınız konuşmalarda üstünlük taslamaya çalışıyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda, biraz nefes alın ve ona da konuşma fırsatı verin.
Eğer daha önce eşinizin, duygu ve düşüncelerini küçümseyecek, onu incitecek, kıracak, aşağılayacak ve onun kişiliğine saygısızlık yapacak kelimler kullandıysanız, onun sizi dinlememesi çok normaldir. Bundan sonra kelimelerinizi daha dikkatli seçin.
Söylediklerinizde bir manipülasyon varsa, eşiniz sizi dinlememeye başlayabilir. Bu şekilde konuşmayı bırakın ve ne söylemek istiyorsanız, direk söyleyin.
Eğer konuşma tarzınız, öğüt ve ders vermek ve sorgulamak biçimde ise, eşiniz muhtemelen sizi dinlemeyecektir. Bir öğretmen veya ebeveyn gibi davranmayı hemen bırakmalısınız, unutmayın, karşınızdaki de yetişkin bir insan.
Eşinizle yaptığınız konuşmada ‘’Sen her zaman böylesin’’, ‘’Hiçbir zaman bu işi doğru yapamazsın’’ gibi genellemeler kullanıyorsanız, eşiniz bu cümleleri duyar duymaz, sizi dinlemeyi bırakacaktır. Bu genellemeleri, kelime haznenizden eleyin.

Zamanlama
Konuşmak için yanlış bir zaman seçmiş olabilirsiniz. O anda eşinizin kafası işiyle, yapması gereken projelerle dolu olabilir veya bilgisayarında çalışıyor olabilir. Böyle zamanlarda, önce eşinize konuşmak isteyip, istemediğini sorun. Eğer hayır cevabı alıyorsanız, ısrar etmeyin, konuşmayı başka zamana erteleyin.
Daha önce üzerine tartıştığınız veya eskide kalmış konular, eşinizin ilgisini çekmeyecektir. Sürekli eski konuları gündeme getirmekten vazgeçin.

Öz eleştiri yapın
Eşiniz sürekli şikayet etmenizden, sızlanmanızdan ve negatif olmanızdan sıkılmış olabilir. Onunla konuşurken daha pozitif ve yapıcı olmaya özen gösterin.
Belki siz de eşinizi dinlemiyor olabilirsiniz. Bu konuda kendinize öz eleştiri yapın ve iletişim tekniklerinizi geliştirmeye çalışın.

Eşinizin düşünceleri

Konuşulan konu ilgisini çekmiyorsa
Bahsettiğiniz konu, eşinizi hiç ilgilendirmiyor olabilir. Emin olmak için, bu konu hakkında konuşup isteyip, istemediğini sorun.
Eşiniz, bahsettiğiniz konu hakkında, sizinle aynı görüşte olmayabilir ve bu da sizin fikrinizi dinlemeyi reddetmesini sağlayabilir. Onun bakış açısına da saygı duyun.
Eşiniz, sizin söylediğinizin çok da önemli bir konu olmadığını düşünüyor olabilir.
Eşiniz, sizin söylediğinizi duymak istemiyor olabilir.

Dinlememesinin başka sebepleri varsa
Eşiniz yakınlaşmaktan korkuyor olabilir, böyle durumlarda ne düşündüğünü anlamaya çalışın.
Kafası o gün çok dolu olabilir ve bu da sizi verimli bir şekilde dinlemesini engelleyebilir. Bunu da göz önünde bulundurun. Onu zorlamayın.
Eğer eşinize bir tavsiye de bulunuyorsanız, belki o çoktan bunun cevabını ve üstesinden nasıl geleceğini biliyor olduğunu düşünüyor olabilir.
Eşiniz suskun kalarak, kafasında size vereceği cevabı tasarlıyor olabilir. Biraz sabırlı olun.
Eşiniz, sizin söylediğinizin tersini savunsa da bunu ifade etmeye çekiniyor olabilir. Bırakın, sizinle zıt görüşlere sahip olsa da, fikirlerini söylesin.
Eşiniz dinlemek için sadece beyninin yarısını kullanıyor olabilir. Bazı araştırmalar, kadınların daha iyi dinleyiciler olduğunu, dinlerken beyinlerinin erkeklere göre, daha büyük bir kısmını kullandıklarını söyler.
Eşinizin dikkat süresi kısa olabilir. Bazı araştırmalara göre, bir yetişkinin dikkati ortalama 7 saniyedir. Arada bir durup, eşinizin dikkatinin sizin üzeriniz de olduğundan emin olun ve ona sorular sorarak, ilgisinin dağılmasını engelleyin.

Tartışmayı uzatmak istemiyorsa
Eşiniz, sizi duymamazlıktan gelmenin, doğru bir yol olduğunu ve bu şekilde konuların uzamayacağını düşünüyor olabilir.
Eşiniz, anlaşmazlıklara sebep olmamak için sizinle tartışmak istemiyor olabilir. Bundan dolayı da ilgisiz görünebilir.
Son olarak, sizi gerçekten dinliyor ama söylediklerinize inanmadığı veya yapmak istemediği için dinlemiyor gibi yapmak işine geliyor olabilir.
Eşinizle bundan sonraki konuşmanızda, bütün bunları göz önüne alarak davranırsanız, etliki ve sağlıklı bir iletişim için ilk adımı atmış olursunuz.

istanbella

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dinlemiyor, eşiniz, mu, sizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğum Laf Dinlemiyor Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:54
Çocuğum Hiç Söz Dinlemiyor! Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 1 30 Ekim 2012 16:55
Muhafazakar Gençler Rock Dinlemiyor Liaaa Ruh Sağlığı 0 13 Temmuz 2012 01:57